Házilag ajánlanátok valami olcsó étvágycsökkentőt, nem birok magammal ha nem vagyok éhes akkor is zabálhatnékom van?
Rájöttem hogy én csak akkor fogyok ha alig eszem , szóval amikor azt hittem hogy jó étrendem van és azzal fogyhatok akkor valójában csak súlyt tartottam hónapokon át.
Tehát én 1600 kalóriával csak súlyt tartok akkor 1200 kalóriától fogynék csak, ami nekem nagyon kevés, mert éhes vagyok tőle.
De az a baj hogy mostanában nem tudom türtőztetni magam, akkor is ennem kell ha nem is vagyok éhes.
Azóta abbahagytam a diétát mert nem fogytam vele, de azóta még többet eszem és híztam úgy érzem.
Az egész életem egy fogyókúrának kell hogy legyen?
Elhatározás kérdése az egész.És lehet egészséges ételekből is jókat enni.Nem szabad habzsolni,Tv elött enni stb..Megcsinálod magadnak az ételt leülsz az asztalhoz és megeszed előtte egy nagy pohár víz és utána is.Ha éhes vagy igyál egy nagy pohár vizet vagy zöld teát.Hanyagold ezeket:Cukor,fehér kenyér,liszt,burgonya,zsír(zsíros ételek),tészta,Sok zöldség,gyümölcs és fontos a rendszeres étkezés is próbálj meg minden nap ugyan akkor enni és egészségesen .Heti 2-3 alkalommal sportolj valamit.Bármi több lehet a semminél.
Hát körülbelül ez a fogyókúra titka.
Sok sikert,elhatározás kérdése az egész.
Ha bármi kérdésed van írj privátot szívesen segítek.(Nekem is ilyen problémám volt,de elmondhatom sikerült lefogynom és a mai napig imádok enni.
Egészítsd ki edzéssel a diétát, egyrészt azért, mert kalórákat éget, másrészt kiegyensúlyozattabbá is tesz lelkileg. Harmadrészt és munka után szoktam menni kondizni, hazaérek, rögtön utána megvacsorázok(vmi könnyűt) és utána már nem is kívánom mert teleettem magam(kalóriaszegény dolgokkal, zöldségekkel - pl brokkoli, bébirépa vmi sovány hússal)
Ha elkezdesz mozogni, akkor 1600 kcal-t is megehetsz, vagy 1500-at, és így nem kell éhezned.
Ami számomra még bevált, hogy csupa kalóriaszegény dolgot eszek, de abból annyit, amennyi jólesik. Most nyár van, tele van a piac és a kert zöldségekkel, gyümölcsökkel, jön lassan a dinnyeszezon is, olyankor én van, hogy csak dinnyét eszek vacsira.
Másik módszerem? figyelemelterelés! Ha ehetnékem támad, akkor elkezdek takarítani, átrendszerezni a dolgaimat, elmegyek sétálni, edzeni, agy akár visszamegyek az irodába dolgozni, vagy elmegyek vásárolni, ruhákat nézegetni.
Az a baj hogy imádok számítógépezés közben enni.
Sajnos most is ezt teszem.
Igaz most csak túrót kevés tejfőlel eszem reggelire.
Tudom hogy rossz szokás, de ezzel azt érzem hogy van kifogásom hogy miért ülhetek számítógép elé.
Mert eszem.
Meg kell találnod, neked mi vált be... Én alapjáraton 2000 kcal alatt pokolian éhes vagyok, szénhidrátosan éve fölötte is... Csak a nagyon szénhidrátszegény, vagyis igen zsíros evés vált be (lehetne kevés zsírral, de nem koplalok), de az kiválóan, szinte nulla éhség, étvágy, s nem gyengülök el akkor sem, ha nem eszem (bár ezt még nem annyira hosszan próbáltam, megszoktam, hogy eszem, összejön így is egy csomó kalória. de szükség is van a tápanyagokra).
Hogy Hozzád passzol-e ez, azt nem tudhatom, de a zsír és a fehérje remekül laktat és kevés szénhidráttal tipikusan minimalizálódik az éhség, de a fogyáshoz is jobb az ezáltal előálló hormonális helyzet és az egészségnek is jó, persze ha rendesen csinálod, a tápanyagokra ugyanúgy szüksége van a testnek, csak nem szénhidrát az energia, hanem zsír.
Hosszú ideig mindössze szénhidrátszegényen ettem, s az is sokkal jobb volt, mint a szénhidrátdús táplálkozás. Úgyhogy ha csak valamelyest csökkented a szénhidrátot, az is jó tud lenni. A túl durva váltás amúgysem jó s van, aki több szénhidrátot igényel. De nem mindegy, milyet és konkrétan mennyit, a mai ember túl sokat eszik belőle, túl rossz forrásokból.
Ha csak ennél, de nem vagy éhes, nem jó a zöldség? Gyönyörű, friss, ropogós, üde szezonális zöldségek vannak most :) Szeretem őket, de a térfogat is jól jön azért... Voltak böjtös napjaim (1000 kcal, nagyon-nagyon szénhidrátszegény), napi 25 deka étellel, az kicsit bizarr, ha az ember többhöz szokott vagy szeretne mennyiséget enni. De rádobsz fél kiló nyers zöldséget, ami szinte semmi kalória... Az már egészen más :) Jégsaláta, paradicsom, uborka, mmm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!