Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kalóriaszámlálos fogyás müködik?

Kalóriaszámlálos fogyás müködik?

Figyelt kérdés

Tudom hogy kenyeret nem szabadna,se csokit,ma csak próbából beirtam amit ettem 2 szelet vajas felvágottas kenyeret+egy tábla csokit,mert névnapom van,kaptam egy tábla csokit amit szeretnék akkor megenni és már azt irja hogy túlléptem a kalória keretem,persze ezek hizlalnak nagyon,de akkor is ennyitől már túllépném?

1100 kcal-ra állitottam.

2015. máj. 30. 13:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, a csokiban meg a fehérkenyérben és a vajban is rengeteg kalória van. Nem véletlenül mondják, hogy a fogyókúra ott kezdődik, hogy elhagyod a nasit meg a pékárukat.
2015. máj. 30. 13:05
 2/8 anonim ***** válasza:

A kalóriaszamolós éppen nem így müködik!!!

Nincs olyan, hogy valamit nem szabad - márcsak azért is, mert az ilyen letiltásoknak semmi értelme sincs.

A keretet nem szabad túl alacsonyra állítani, mert minden szervezetnek megvan az alapfogyasztása, ez azonban minimum 1300 kcal.

Az 1100 kcal egyértelmüen túl alacsony, nem csoda, ha nem tudod tartani.

Emellett a kalóriaszámolásnál azt is fegylei, kell, hogy a fö tápanyagokból megfelelö mennyiséget fogyassz, különben bajod lesz.

2015. máj. 30. 13:12
 3/8 anonim ***** válasza:

A 2. hozzászólóval nagyjából egyetértek - abban nem, hogy nem szabad letiltani dolgokat. Természetesen akár szinte kizárólag csokitortával is fogyhatsz, csak nem érdemes :)

Akik csak kalóriát számolnak (úgy értem, nincs egy diétájuk, ami az alap, s mellette számolnak, hisz kalóriadeficit mindenképpen kell a fogyáshoz s ez nem mindenkinél jön automatikusan), azok sem szoktak akármit enni, hisz rájönnek, hogy nem akarják éhesen a falat kaparni... A tempós fogyáshoz szükséges kalóriamennyiséggel jóllakni, ahhoz megfelelő étrend kell.

Plusz van, akit az egészsége is érdekel.

Ma fehérje- és kalóriahiányos a táplálkozásod, kérdező, s még egy csomó tápanyaggal rosszul állsz (persze egy ilyen nap nem gond, ha máskor azért jobban csinálod). Egyél valami rendes dolgot, én tojást ennék zöldséggel, igaz, én mindig tojást ennék zöldséggel :D Jó kombó.

2015. máj. 30. 14:06
 4/8 anonim ***** válasza:
kaloriabazis.hu szerintem inkább arra jó hogy nézd a tápanyagtartalmat :D nekem is be van állítva 1400ra, de nem azt figyelem (azt IS), hanem arra törekszem hogy a fehérjét túllépjem (az minimum érték) a zsírt meg a szénhidrátot viszont ne (ott maximum mérték van)
2015. máj. 30. 14:13
 5/8 anonim ***** válasza:
A kalóriabázist számolásra használom. A kalórialimit nem érdekel, a makróim sajátok s grammosak (a test így működik, nem úgy, hogy minél inkább koplalsz, annál kevesebb fehérje kell... a fehérjeigény a zsírmentes testtömegtől és az aktivitástól függ inkább, attól semmiképp, hogy 1000 vagy 3000 kalóriát eszünk-e meg aznap), a zsírra nincs is semmilyen limitem (minimális lehetne, de esélytelen, hogy alámenjek), csak a kalóriára, a szénhidrátra és a fehérjére (arra alsó és felső is, nem jó ám a túl sok fehérje sem, főleg egyes diétákban). Ezek persze a fejemben vannak, mert az oldalnak más fogalmai vannak a dolgokról.
2015. máj. 30. 14:23
 6/8 Andizsuzsi ***** válasza:
Én használtam a kalóriabázis alapbeállítását, nem jött be. Most egyénre tervezett diétán vagyok, több szénhidráttal, kevesebb fehérjével és minimális zsírral, és így működök. Nem vagyunk egyformák.
2015. máj. 30. 15:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Én pedig ketogén diétán vagyok, de a kalóriabázst ez nem zavarja, számol nekem így is. Szerintem is fontos, hogy találjuk meg a saját módszerünket :) Ketogén nélkül nem tudnám mindössze párszáz kalóriával túllépni a kalóriabázis szerinti súlytartó kalórialimitemet... :D Sőt, néha túl se lépem, de ez ritka. Sok szénhidráttal, amit a kalóriabázis ajánl, sokkal többet ennék, mégis éhesebb lennék.

A kalóriaszámolás csak egy eszköz, jó étrend is kell.

2015. máj. 30. 16:13
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Kalóriadeficittel fogysz. De honnan tudod hol van neked deficit, mennyi a kalóriafelhasználásod?

Azt ne mondja senki, hogy valaki behallucinálta, hogy a kenyér meg csokievés után a magas inzulinszintje mellett hogyan változik a kalóriafelhasználása, mert végig fogom sírvaröhögni a vasárnapot :)

A kalóriaszámlálós fogyás pont úgy működik mint a nem kalóriaszámlálós: deficittel fogyás van. Csak ócska kajákkal valószínűleg nehezebb deficitet tartani, érzékenyebb lesz a szervezetünk, könnyebben raktároz fölöslegesen zsírt meg könnyebben lesz rákos, vitaminhiányos -> beteg.

Amúgy régen, pár éve még az ilyen 1100 kcal-os étrendekre azt írtuk, hogy a kutyánk többet eszik. Azért, mert nem kellett ilyen keveset enni a fogyáshoz. Tehát akkor mi változott? A következő generáció már 500 kilokalórián fog tengődni, hogy ne legyen kövér? :D

Abban sok hasznos tápanyag lesz, valószínűleg jó az irány. Mondjuk abban egyetértek: szegénység van, minél kevesebbet kell enni mert drága, pénz meg okostelefonokra kell, gondolom. :)

2015. máj. 31. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!