Diétázom. Megfelelő volt amit ma ettem?
Reggeli: zabpehely 60g, 1 tojás, 2 dl 1,5ös tej, 40g teljes kiőrlésű liszt, 4 szem eper
Tízórai: 40g szénhidrátcsökkentett kenyér, 1 szelet csirkesonka
Ebéd: fél fej lilaképoszta párolva, 140g párolt csirkemáj
Uzsonna: 2 dl 2,8as tej kávéval
Vacsora: arra gondoltam 2 paradicsom és 1 répa lesz meg egy kis balzsamecetes saláta
Szerintem oké volt, de nagy gond ha picit átléptem a zsír és szénhidrátkeretem?
szénhidrát 137g / 120 helyett
zsír 37g / 33 helyett
Neked megfelelő volt?
Én mondjuk nem ennék tejet meg teljes kiőrlésű lisztet, zabot sem feltétlenül. Ch csökkentett kenyeret pláne nem (ki tudja miből van) és sonkánál is kérdés az összetétel, bár az lehet nálam beleférne, proli vagyok.
Személyes véleményem szerint, ha te így fogysz és bírod ezeket a 'műkajákat', sok ch és a glutén, tej nálad beleférő, akkor ez tök jó, azért etted ezeket.
Szakvéleményem szerint az ember nem gabonaevő, még kevésbé tehén, így a tej meg a kenyér teljesen felejtős, orosz rulett kaják. Aki fogyózik, az már elhízott egyszer a rossz minőségű táplálékoktól, ez azért logikus. Tehát logikus, hogy a szervezete nem bírja az ilyeneket, akiké rövid távon bírja azok is rákosak lesznek vagy szívbetegek, nekik nem jelez hízással a testük.
Plusz 37g zsír az kb. 1 étkezés, fogyás alatt ha eszel 1500 kcal-t, akkor 60-80g zsír még simán beleférne az étrendbe, a sok ch helyett. Tehát mondjuk kétszer ennyi.
130g ch nem abszolúte sok, hanem relatíve. 3x annyi ch-t enni mint zsírt? Nem jó ötletnek tartom, ezzel indították el az elhízás járványt is, amivel a szív-érrendszeri betegségek feltörtek a halálozási listára.
De mondom, ez csak a szakvéleményem, a személyes véleményem annyi, hogy ha neked ez tényleg bejön, így fogysz és egészséges vagy, akkor folytasd! :)
Ó a misztikus kalóriabázis.
Nem is értem miért nem Mennyországnak nevezzük Magyarországot, mikor van nekünk kalóriabázis.hu-nk.
Szerintem nem rossz, bár nekem a délelőtti órákban sok lenne a szénhidrát estére meg kiéheznék. Fehérje lehetne több az biztos, esetleg halat, vagy valamilyen húst keverj az esti salátába legközelebb. Vagy egyél hozzá túrót, esetleg körözöttként.
Van itt néhány paleós válasz, de te nyilvánvalóan nem azt az étrendet követed, ezért nem is értem a hozzászólásaikat. Szerintem nem mindig jó érv, hogy ezektől a kajáktól már elhíztál, ezért mást kell enni. Én speciel a stresszesebb életmód miatti nagyobb mennyiségtől, kevesebb mozgástól szedtem fel pár kilót, nem a gabona, tejtermékek fogyasztásától. Gabonát körülbelül 10 ezer éve fogyaszt az ember, tejet minimum 6 ezer éve, bár vannak még korábbról is kerámiaedényekben fennmaradt tejtermékekre utaló maradványok. A nyugati típusú társadalmakban kialakult ilyen mértékű elhízás viszont viszonylag új fejlemény. (Persze a tehetősebbek között nyilván mindig is voltak túlsúlyosak, de nem a társadalom ilyen széles rétegeiben).
A reggeli 40g lisztet nem igazán értem. Azt csak úgy megetted magában reggelire vagy mi?
A tejet én elhagynám meg a szénhidrátcsökkentett kenyeret is. Felesleges dolgok ezek.
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
a reggeli lisztből palacsintát sütöttem, ezek voltak a hozzávalók (meg eritrit) csak külön leírtam.
máskor nem fogyasztok ennyi tejet, tudom hogy nem túl jó, általában csak reggelire szoktam 1 dl-t a zabkásához.
és akkor mostantól arra is figyelek hogy több fehérjét egyek.
második válaszolónak is köszönöm a válaszát, bár én nem azt a fajta étrendet követem, de szívesen meghallgatom bárki véleményét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!