Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Csontos húsok kcal értéket...

Csontos húsok kcal értéket hogyan kell számolni?

Figyelt kérdés

SOS segítségre lenne szükségem. Bő egy hónapja váltottam életmódot, azóta úgy alakult, hogy nem találkoztam csontosan készült hússal.

Tehát konkrétan csirkecomb. Ugyebár 136 kcal/100 gr. Jól gondolom, hogy ez a színhúsra értendő?

Fel akarom vinni a kalóriabázisba receptként a mai ebédet, de elakadtam. Gondolom (vagy rosszul gondolom?) ez az érték magára a húsra vonatkozik, tehát a csontot ki kellene vonni belőle. Viszont nem csontozom ki főzés előtt, az meg elég morbid lenne, ha az egész családtól begyűjteném a csontokat, hogy utólag megmérjem. :D

Tehát két kérdés:

1. Jól gondolom, a 136 kcal a színhúsra értendő, vagy bele van kalkulálva a csont általi veszteség?

2. Ha a színhúsra, akkor alsócomb esetén (dobverő) mekkora %-kal csökkentsem a teljes súlyát?

Előre is köszönök minden választ

2015. máj. 16. 10:55
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
#19: nálam azért fontos a számolás, mert szeretek jókat enni. Eddig főleg szénhidrátokon éltem, alapjaiban változtattam az étkezési szokásaimon, így fogalmam sincs róla, mi számít soknak. Mindenesetre az 5 hét alatti, izomveszteség nélküli 6 kg fogyásra büszke vagyok ;-). A tippet köszönöm, nem is tudtam, hogy a kalóriabázisnak van saját fóruma. Este, ha hazaérek, fel is nézek.
2015. máj. 17. 04:21
 22/23 anonim ***** válasza:

Ez ismerős :) De nekem az elején nem kellett számolni (bele is őrültem volna, számolni akkor sem jó, ha belejön az ember. persze van, aki jól bírja, nekem nem hiányzik minden lemérése és a porciózgatás), csak a szénhidrátot csökkenteni s vigyázni, attól automatikusan kalóriadeficitem lett. Ma is inkább a fehérje és a szénhidrát miatt számolok, de hasznos is volt egy időben, most már sejtem, hogy egy tipikus napon mennyit eszem.

A netes kalkulátorok adnak némi támpontot, de nem mindenkinél ugyanaz a sok, ezt ki kell tapasztalni. A netes becslések sem állják meg a helyüket minden esetben.

2015. máj. 17. 10:10
 23/23 A kérdező kommentje:

Igazából nem méricskélek semmit... saccolok. :D

A kenyerem fél kilós, elosztottam annyival, amennyi szelet van benne. Egyszer megszámoltam, hogy 30 dkg csirkemell sonkában hány szelet van, azzal számolok.

Tudom, így nem pontos, de nekem az a lényeg, minél jobb megközelítő érték legyen, támpontként.

Pl. csirkecomb, 6 egyformának tűnő darab 60 dkg, tehát az nálam darabonként 100 gramm. Ugyanis nem akarom, hogy méricskéléssel teljen az életem, és azt se tudom megtenni, hogy magamnak külön főzök.

Kalóriabázisban pedig úgy csalok, hogy mindig inkább kicsit fölé lövöm a fogyasztást, és alá a mozgást. Lehet, tudománytalan, de nálam működik... Bár heti tervezett 0,59 kg helyett stabilan beállt egy kg/hét fogyásra.

2015. máj. 17. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!