Ha folyamatosan ehes vagyok, rosszul csinalok valamit?
Mindig is hatalmas etvagyam volt, nem nassoltam vagy ettem degeszre magamat, egyszeruen ehes voltam. A kornyezetem mindig azzal viccelodott, hogy annyit eszek, mint egy nagydarab ferfi. A sulyommal eddig nem voltak problemak, az utobbi fel evben viszont csak szemet kajakhoz jutottam hozza, igy felszedtem 4-5 kilot. Ezt szeretnem leadni. A kaloriabazison beallitottam celkent egy kellemes, heti fel kg-os fogyast. Foleg salatakat, turot, natur joghurtot, sovany husokat illetve reggel egy kis zabkasat eszem es termeszetesen csak annyit, hogy ne legyek ehes. Csakhogy kimerul a keretem, mielott jollakhatnek! Ma peldaul 1900 kaloriat vittem be es meg vacsoraig meg fogok ehezni. Persze megyek uszni meg sulyzozni, igy minuszban leszek, de akkor is soknak talalom. Nem birom felfogni, hogyan tudnak masok 1200 kaloriakon elni, en abbol ehen halnek. Pedig nem az van, hogy megeszem 3 csokit es ebbol kimerul a keretem, de fel ora mulva ehes vagyok megint, hanem tenyleg minosegi kajakat eszem, amikben nem teng tul a kaloria. Mit tegyek? Normalis ez?
22/L
170/65
Ha napi 3000 kalóriát viszel be, de 3500 kalóriát használsz el akkor is fogyni fogsz :) csak persze nem 2 hét alatt 10 kilót :D
estére is csak ezért nem szabad durva dolgokat enni, mert már nem valószínű h felhasználod azt a plusz energiát, elraktározódik zsírként

Nos, én hasonló vagyok, de nem is mozgok sokat, az valahogy nem megy, bár nem adom fel.
Nos, én hiszek benne, hogy megvan a megoldás, csak meg kell találnod. Nem igazán tanácsolok semmit, maximum azt, hogy kísérletezz, figyeld meg, mivel laksz jól könnyebben, bár tudom, milyen az, ha a tested a kalóriával lakik jól és kész, trükkökkel nem lehet átvágni... Hisz én is ilyen vagyok, de azért valamicskét lehet tenni.
Nekem a kevés evés és a kevés szénhidrát jött be, de persze nem tudhatom, Nálad mi fog.
A fehérje nekem nem gond, eszem tojást, olajos magvakat és zöldséget, ezekből összejön a szerintem s az étrendemhez kapcsolódó kalkulátor szerint pont jó mennyiség.
Amíg sok feleslegem volt, tudtam fogyni 80g szénhidráttal, aztán nem, akkor tovább csökkentettem, ami elég érdekes változásokat hozott. Nevezetesen nem kaparom a falat 2000 kalória alatt! Ez óriási. Lassanként lejjebb tudtam menni (csak annyira könnyű sokat enni gyorsan, hogy így is koncentrálni kell, ami macerás), de azért az is kellett hozzá, hogy az evések számát 2-re csökkentsem (inkább másfél, s ezek közel vannak egymáshoz, 2 megéhezés lekezelése nem fér bele a kalóriakeretembe). Most jó, csak figyeljek oda, mert annyira könnyen jönnek a kalóriák... De kényelmes, mindig jól vagyok lakva, kevés szénhidráttal a közérzetem és az energiaszintem is sokkal jobb... De ez emberfüggő, gondolom.
Többnyire zöldségételeket eszem (vagy tojásételeket), ezek egész jól laktatnak. Egyes trükkös ételeim egész kalóriaszegények, volt már, hogy 600 kalóriás volt a 2 fogásos ebédem, bár ilyen pici után nyilván megéhezek később, de így is jól jövök ki, mert vacsora már csak a rend kedvéért is van :) De nem is jó, ha kihagyom, mert evés után 8 órával meg szoktam éhezni, hacsak nem nagy az étkezés.
Ja igen, időzítés, az fontos. Szerencsére nem kívánok enni felkelés után és lefekvés előtt egypár órán át, így egyszerűen délután eszem és így sosem vagyok éhes tartósan. Gondolom, a vércukorszintemnek is jót tesz a dolog, főleg a kevés szénhidráttal, ami főleg zöldségből jön.
Remélem, nem untattalak, ez egy példa, hogy valaki hogyan oldja meg a hasonló problémát, de óriási különbségek vannak az emberek között, így nem tuti, hogy segít bármit.
De határozottan normális az ilyen, az embernek energia kell a táplálékból, én még azt sem értem, miért nem vagyok éhes deficitben... De azt pláne nem, hogy hogyan lehet 1200-1500 kalóriát enni egy nap, pláne mozgással. 1500 néha már megy, nagyon furcsa, alig eszem egész nap... Már-már ijesztő. Fura, hogy 1500 és 2000 mennyire máshogy hat. 2000-be még 3 evés fért, igaz, a reggelim (11-kor) mindig pici volt.
A zabkása érdekes dolog. Mivel szénhidrátbomba, nem eszem és amúgyis ki nem állhatom az ízét, de nem értem, miért lakna jól az ember 10-20 dekától, az nagyon kevés kalória. A párom viszont nagy rizsevő, holnap kísérleti célból zabkását fog enni, hogy megtudja, mennyivel lakik jól úgy, hogy még 8 km-t is le tud biciklizni utána... Először 10 dekával kezd, amihez sajtot eszik, de az bizonyára igen kevés lesz. Eléggé kalória alapokon működik s neki sok kell, hiába 65 kiló s nem mozog extra sokat, csak olyan normálisan. De az mindegy, hogy szénhidrát vagy zsír, csak a kalória meglegyen. Én kicsit más vagyok, több szénhidrát esetén több kalória kell a jóllakáshoz, kivéve egy hosszabb ketogén korszak után, amikor lagymatagon működik az éhségérzetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!