Ha egy cirka 20dkg-os csirkemellet olajban sütök ki, akkor mennyivel több kalória lesz benne mintha sütőpapíron sütném ki?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 18. 21:32
1/7 anonim válasza:
Gondolom annyi, mint amennyi olajat hozzá teszel :D Ezt te is kitudod számolni!
2/7 anonim válasza:
3-400 kalória körül,plusz ugye a napraforgó olaj élettanilag még káros is,ezért mindennemű használata kerülendő kellene legyen egy egészséges étrendet követő embernek.
helyette kókuszzsír,állati zsír,vagy szilikonos muffin sütő.ez utóbbihoz nem kell semmi hozzáadott zsiradék mert nem ragad bele a hús.
3/7 anonim válasza:
Annyi plusz kalória lesz rajta az olaj miatt (lehetőleg kókuszzsír, sertés zsír) amennyinél több zsírt kellene enni hús mellé. A csirek-cici rohadt zsírszegény hús, az nem jó, ha valakinek van epehólyagja, használja mert különben epeköves lehet.
4/7 anonim válasza:
Nekem ugyan zsírszívóbb ételeim vannak (tudnék mesélni a padlizsánról), de ezt így akkor sem lehet megmondani, annyival több, amennyit beleteszel, leméred a zsírt, illetve ha marad a serpenyőben, újra... A zsírt mérni kell, ha kalóriát akarsz számolni, mert óriásiakat tudsz tévedni máshogyan... Kivéve, ha 2 cseppet használsz belőle, de akkor miért is merülne fel a kérdés?
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azért nem fogom lemérni, hogy mennyi olaj került a húsra. :)
2015. ápr. 20. 01:12
6/7 anonim válasza:
Nem is lenne túl normális gondolat. Meg aztán, a húsból sütés közben víz távozik.. most komolyan, valaki mérné mennyi olajat vesz fel.. én direkt tennék hozzá valami zsiradékot, hogy laktasson is, önmagában a csirkemell az szinte csak fehérje.
7/7 anonim válasza:
Nekem normálisnak tűnik. Én lemérem a zsírt, amit használok (illetve ma már egy dekás kockákban tartom, szilikonos jégkockatartóba :)). Sülés után nem méregetek, az összes zsírt megeszem. Ez annyira abnormális lenne? Látnátok, mit csinálnak a kalóriabázisosok (simán mérik az elpárolgást, bár pár ételnél én is megjátszottam, hasznos, ha legközelebb elég a végső ételt mérni)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!