Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mindjárt sírva fakadok, ez...

Mindjárt sírva fakadok, ez mitől lehet? Nagyot csalódtam!

Figyelt kérdés

60 kilóról kezdtem a fogyókúrát, sima mérlegen néztem a változást, fogytam 5 kg-t. 55-öt mutatott a mérleg, erre ma anyuéknál ráálltam a digitálista, aszerint 60 kg vagyok!!! Ez olyan mintha ez a több mint 3 hónap nem ért volna semmit, olyan érzésem van hogy kidobhatom a kukába. Itthon megint mértem magam 54... Melyik mérleg megbízhatóbb? A digitális nem mérte a 12 kg kutyakaját, a sima 11.5-nek mérte. Most akkor melyik megbízható? Akkor 65 kg-ról indultam? Itt vannak az adataim:

165 cm, elvileg 55 kg, mell:83, derék:70, csípő:95, comb:55 ha eg segít valamit kb. megállapítani....

2015. ápr. 2. 23:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ezért kár elkeseredni.

Azon a mérlegen mérd magad, amit akkor használtál, amikor elkezdted a fogyókúrát.

(Nálunk két mérleg van, egy mechanikus és egy digitális, a digitális 2 kg-val többnek mutat.)

2015. ápr. 3. 16:24
 12/16 anonim ***** válasza:
A súlyodat egy mérleggel mérd mindig, ugyanis nem ugyanazt mutatják. Anyudéknál valószínüleg 65-ről indultál volna alapból, vagyis azt mutatta volna. SZóval mindenképp fogytál, ez a lényeg.
2015. ápr. 5. 22:17
 13/16 A kérdező kommentje:
Igazatok van, visszaolvasva az írásom olyan vagyok mint egy hisztis gyerek. Csak nekem mindig az 55 volt az álomsúly, és úgy örültem mikor végre elértem, erre mégsem... Illetve nem tudom már melyik mérleg a helyes, csak ez akkora eltérés amire már nem lehet ráfogni hogy víz meg bélsár. Kicsit csalódtam de folytatom, esetleg elmegyek megmérni magam a gyógyszertárba vagy ilyesmi ott van hitelesített mérleg. Csak azért rossz mert egyszer jó lenne tudni pontosan hány kg vagyok, de így hogyan? :D Több fórumon olvastam hogy a digitális van hogy 6-7 kilóval is többet mutat úgyhogy hajlok arra hogy a sima szobamérlegnek higyjek, csak az is fura hogy egy olyan "professzionális" gép hogy tévedhet ekkorát. De igazatok van, meg vagyok elégedve az alakommal, építem az izmot és csak ez számít! :)
2015. ápr. 6. 13:48
 14/16 anonim ***** válasza:

aha,persze...diéta alatt építed az izmot haha.

tökkelütött vagy és hozzá nem értő.

és való igaz,hogy a világ egyik legfrusztrálóbb dolga amikor olyasmit kell elvégeznünk amihez nem értünk.

de ha nem vagy hajlandó olvasni,tanulni a témában,akkor még sok ilyen élményed lesz.

a következő fokozat nálad az izomból fogyás dolog következménye lesz amikor is lefogysz,de nem azt az eredményt kaptad amit terveztél és nem tudod miért.

aztán meg a jojó.

de már leírták a dolog neve testzsírszázalék mérés.

ezt vedd figyelembe és a kitűzött célod legyen 17-18% a jó csajoknak nagyjából ennyi,ezt érd el.

2015. ápr. 6. 20:30
 15/16 A kérdező kommentje:
Honnan tudod mit eszem, mennyit, mit sportolok, mennyire vagyok jártas a témában? Ételallergiásként (glutén-laktóz 2 éve) igencsak utána kellett néznem a táplálkozástudománynak, és ego nélkül mondom hogy az emberek nagyon nagy részénél jóval többet tudok erről.
2015. ápr. 7. 09:12
 16/16 anonim ***** válasza:

Gluténérzékenyeknél gyakori hibának láttam, hogy gluténmentes ch-t esznek túl sokat.

Persze glutén nélkül eleve könnyebb egészségesebbnek lenni, és ez a testsúlykontrollra is kiterjed, de azért a makrotápanyag összbevitel is hatással van a testsúlyra, hormonrendszerre.

Bár az már eleve egy előny, ha valaki glutén-laktózmentesen eszik, még nagyobb előny, ha tejfehérjementesen is.

2015. ápr. 7. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!