Ezek szerint többet kéne ennem?
Az lenne a kérdésem, hogy belőttem magamnak egy fix kalórialimitet 1 napra.(1500)
Ha minőségi kajákból eszem ezt az 1500at,de èhes vagyok,akkor többre lenne szükségem?
Termeszetesen fogyás a cél.
Ma pl túrót ettem,salátát, rizst,csirkemellet, este meg lecsót kolbász meg minden nélkül és ütöttem rá 2 tojást.
Ha ehes vagyok 1500 kalóriával úgy,hogy szemetet nem eszek meg felesleges ch-t,akkor ehetek többet is, úgyis fogyni fogok?
Tudom,nem vagytok szakértők,de szerintetek?
Kevés lenne akkor az 1500?
Elvileg 2300 körül égetek el egy nap ,edzés nélkül,úgy hogy átlag aktivitasut veszi.
Ha meg csak aludnék egesz nap,akkor elvileg 1700.
Még 2300-zal is fogyhatsz, azt meg úgy sem tudjuk megmondani, hogy mennyit. Ezt nem lehet kiszámolni primitív képletekkel, neked kell kipróbálnod.
Amúgy 1500 kcal is elég lehetne akár.
De eszel túrót meg rizst, ezek megemelik az inzulinszintedet. Az inzulin elraktározza a tápanyagokat, csökkenti a vércukorszintedet. Persze hogy megéhezel. Az éhség érzésre akkor lehet adni, ha egészséges tartományban mozog az inzulinszinted, ezt könnyen megborítják a mai ételek - sok keményítőt tartalmazó gabonák, tejtermékek. Ezt vedd számításba, akik ilyeneket esznek éhesebbek.
1-es vagyok: ebben az esetben felmehetsz úgy 2000-ig (papíron), akkor is, ha nem edzel pluszban.
Az éhségérzet fakadhat abból is, hogy eddig máshoz szokott a szervezeted. Neked kell kitapasztalnod, hogy számodra melyik lesz a leghatásosabb diéta. Mi az, amiről könnyen lemondasz, mi az, amiről nem akarsz lemondani (ezért mit vállalsz be), mozogsz-e, ha igen, mit, mennyit, az általános vélekedések nálad beválnak-e vagy sem.
Nálam pl. egy csomó minden nem válik be, amit "általános igazságnak" tartanak - mindenkinek valamelyest más az anyagcseréje + mások a szubjektív tényezők is, amik szintén sokat számítanak abban, hogy hosszú távon jó kedéllyel, energikusan ki tudj tartani a magad választotta szabályok mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!