Jön a karácsony . SOS! Hozzáértő tanács kell! Elmondanátok a ti "készülődéseteket is?
Ez lesz a 3. hét hogy max 700kcalt viszek be( ált300-700 között eszem). Előtte is keveset ettem hetekig, de akkor naponta közelítettem a 800 kcalt (szóval 300-400 szóba se jött!). Na ha most jön a karácsony, szüleimet se akarom kiakasztani az ünnepek idején a táplálkozásommal, szóval kérdéseim
1: eszem a karácsonyi halászléből, húsokból...(krumpli, tészta ,zsíros ételek kizárva). próbálok keveset enni de eszem belőlük(1000 kcalt nem lépem túl/nap)
2.: ha (1000 kcalon belül maradva) reggelire kihagyom azt amit eddig ettem, (20 g zabpehely,+ gyümi) és most ezt felváltom max3-4 napra sütire(zserbó, pogácsa...) és emiatt hogy csökkentsem a kcal bevitelt kihagyom a 10 órait, és az uzsit, azzal is híznék?
tényleg csak pár napról lenne szó, de nagyon fel szeretnék készülni a karácsonyra hogy ne menjen kárba az eddigi munkám.
Előre köszönöm a válaszokat, és érdekel hogy ti hogy készültök:)
Ne haragudj, de neked legalább 1200-1300 kcal kellene ahhoz, hogy a szervezeted ne koplaljon. (Nem érdekes, ha te nem érzed magad éhesnek, attól még ez borzasztó kevés és a szerveid szépen lassan leépülnek közben).
Karácsonykor egyébként se diétázz, hanem csak picit figyelj, hogy ne tömd magad pukkadásig. De azért ne ezt a koplalós rendszert próbáld tartani, mert ennek az a vége, hogy kórházban kötsz ki.
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__kaloriaszamlalas__..
Itt már leírtuk, mekkora baromságot csinálsz. A hánytatás pedig csak hab a tortán.
Jövőre már nem lesznek ilyen problémáid.
És a Kcalok mellett háyn százalékos hatásfokkal dolgozik az emésztőrendszered, és a felszívódási / hasznosulási képességed?
Mert a Kcal része csak az egyenlet egyik oldala..
Pl: A gondolkodáshoz is Kcal-ok kellenek, sőt az ébrenléthez is..
Kezded már átlátni, hogy ez egy rendkívül sok tényezős egyenlet?
Sütöttem oldalast és májat, a máj egy részét nyersen turmixoltam le hagymával, fűszerekkel, zsírral.
Zöldségekkel fogom enni (nyers/sült cékla, uborka, paprika stb.).
Nem sz-arozom ócska kajákkal, nem teszek semmihez fölöslegesen tejet, cukrot, lisztet. Azt eszem amire szükség van, finom de nem betegít meg, nem hízok tőle. Viszont erőt ad edzéshez.
A nyers májjal azért vigyázz..
Sokféle kis élőlényt bevihetsz vele, vagy akár szemölcsöd is lehet tőle..
A vágóhidasok sokmindent összefogdosnak ám.
Én bízom abban, hogy az emberi szervezet alapvetően nyers élelmiszerek emésztéséhez lett kialakítva, valamint nem szedek gyomorsav lekötőket, tápanyag-ásványianyag, vitaminbevitelemet pedig próbálom racionálisan magas szinten tartani. Így nem igazán gondolkodom esetleges fertőzéseken :)
Köszönöm a jó tanácsot!
"Én bízom abban, hogy az emberi szervezet alapvetően nyers élelmiszerek emésztéséhez lett kialakítva,"
De azóta változott, ezért is kisebb az állkapcsunk, nem kellenek akkora rágóizmok, nőhetett az agykoponya.
A vadállatok tele vannak férgekkel és más élősködőkkel, szóval egyáltalán nem védettek, csak a ragadozók miatt nem mutatják, hogy bajuk lenne.
Az ember állkapcsa nem változott. A feketéké (rassz) szélesebb meg ilyesmi, de amúgy nem változott az ember.
A hús a természetben pedig nyers. Persze ez parazitákkal együtt járhat, ez növényi élelmiszerekre is igaz.
De a tenyésztett állatokat ellenőrzik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!