Most akkor hány kalória egy alma?
Használd az "alma jó" bejegyzést (31 kcal), az almát elrontották a kalóriabázison, összecserélték a körtével, pedig nem a körte a kalóriaszegényebb, az tuti.
Egyébként gondolom, roppantul nagy a szórás, a golden pl. édesebb fajta... De ilyen apróságokkal még én sem foglalkozom, pedig nálam fontos a szénhidrát (a nettó szénhidrát duplája van a kalóriabázison, nem mindegy).
Attól még van benne kalória. Megértem a kérdezőt, ha már számolok, legalább aminél meg tudom oldani, ott ne romoljon a pontosság :) Egyetlen kiló alma (egyetemistaként egy időben minden délután ennyit ettem) több, mint 300 kalória, de ha a kalóriabázisnak igaza lenne, a kérdező is 200-at evett volna, sokaknál ez már jelentős eltérés, jó, hogy számolja.
Régen én szinte sosem számoltam kalóriát, de manapság már hasznosnak tartom (főleg a szénhidrát és a fehérje miatt), ráadásul ki akarom tapasztalni, mennyivel fogyok, kíváncsi fajta vagyok, no. De ez a kalóriaszámlálás témakör, ne kelljen már lobbizni mellette :) Főleg annak, aki a kalóriaszámlálás elkezdése óta eltelt másfél évében nem is fogyott, mert ha éhes, eszik...
A Neten ma belefutottam az alma kalóriaadatába... Ott 52-t írnak, nettó szénmhidrátra pedig elég sokat. Eh, nem vagyok már biztos semmiben se, de annak idején tényleg 31-et találtam s a kalóriabázis fóruma is eléggé megegyezett abban, hogy rosszul szerepel (de a körte tuti nem 32 :)).
Egyébként pár étel esetében képtelenség megtudni az ilyen alapadatokat. Pl. a brokkoliról pár óra kutakodás után sem tudom, hogy 2 vagy 4 nettó ch-t tartalmaz-e. Szerencsére nem szeretem annyira, inkább a karfiolt, plusz semmi nem történik, ha nem tudom pontosan kiszámolni az ilyesmit. A tutinak mondott 20g alatti napi szénhidrátot úgyse fogom betartani.
Nos, az ilyenek bevisznek egy kis pontatlanságot, de a gyümölcsökkel úgyis ez van. (De az éretlen sütőtök a legrosszabb, arról lövésem sincs, mennyi, tuti jóval kevesebb, mint az érett.) C'est la vie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!