Ez jó diétában reggelinek néha, amikor kicsit édesebbet kívánok?
2dl mandulatejben (48kcal) 50g teljes kiörlésű bio zabpehely (190kcal) + 20g mazsola(59kcal)? (összesen 297 kcal)
és a nap további részében már csak fehérje+zöldségek
Szerintem nem jó. Az még hagyján, hogy alig van benne zsír, mert azt a nap többi részében is be lehet vinni... viszont a fehérjét jól el kell oszlatni az étkezések között... ebben pedig semmi fehérje nincs.
Egyél inkább tojásfehérjét zabkását, vagy tojásrántottát... ha más nem ezt az egészet keverd el egy kis protein shake-kel.
Nem csak a kalória számít, hanem a minőség is.
A reggelid 50 gramm CH. Ebből 8 gramm biztosan gyors, de vehetjük gyorsnak a 12 grammot is ami a mazsolában van.
Reggel a legrosszabb az inzulinérzékenység (olvass utána, hogy emiatt hogyan kéne elosztani a napi CH bevitelt). Ilyenkor mehet a legkönnyebben félre a CH (ha túl sok vagy túl gyors, akkor sanszos, hogy nem glikogén lesz belőle, hanem zsír). Ilyen napi összmennyiségnél (bármekkora legyen is a súlyod) erre elég kicsi az esély, ezért nem hiszem, hogy gond lenne.
Jól mondták előttem. Több zsír kell. A "már csak fehérje+zöldségek" biztosan nem tartalmaz annyi járulékos zsiradékot, amennyire minimálisan szükséged van.
Menjetek mar, tokeletes reggeli. En minden nap zabkasat reggelizek gyumolcsokkel, es megis 49 kg vagyok 168 cmhez.
Mivel edesited?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!