Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért nem fogyok, ha betartom...

Miért nem fogyok, ha betartom a kalóriakeretem?

Figyelt kérdés
A kalóriabázis szerinti kalóriákat betartom, mégsem fogyok. 176 cm, 85 kg, 30 éves nő. Aktívan sportolok, hetente 2 box edzés, 1-szer futás + gimnasztika + mindenfelé biciklivel járok. Lehetséges, hogy az a gond, hogy nem iszom eleget, ez a gond? Vagy valami zsírégető, pl. karnitin használna?

2014. okt. 7. 23:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha teljesen egészséges vagy, vérkép, vérnyomás, vércukor stb minden rendben van és nem szedsz semmilyen "gyógyszert + lelkileg is rendben vagy, akkor nincs rendben az étrended ez kb 100%.

Ha van egy szálkásító étrended ami természetesen kalória mínuszos, ebben az esetben akkor is fogynod kell ha nem sportolsz semmit. A kalória mínusz azt jelenti hogy kevesebb kalóriát viszel be mint amennyit a szervezeted elhasznál. Ilyenkor van fogyás mert a tested a hiányzó kalóriát zsírból vagy izomból fogja pótolni.

Ha kalória pluszban vagy nincs az a sport a földön amivel fogyni tudnál. Kalória pluszban több kalóriát viszel be mint amennyit a szervezeted elhasznál ilyenkor van a hízás. Amikor közel annyit viszel be mint amennyit elhasználsz akkor stagnál a súlyod.

A kalóriabázis egy átlagos értéket mutat ami nem személyre szabott. Mindannyian mások vagyunk, más genetikával és testfelépítéssel, más a kalória stb szükségletünk. Neked lejjebb lenne érdemes vinni a kalóriát és azt is úgy hogy csökkented a CH (szénhidrát) bevitelt a fehérjebevitelt meg magasan tartod. A víz bevitel az nagyon fontos 3-4 liter ekkora súlyhoz és napi 5x étkezés.

Az L-karnitin nem csodaszer ha nincs kalória mínusz, semmit nem fog érni, pénzkidobás. Viszont ha van egy tényleg jó étrend akkor segíthet a zsírbontásban ha edzés előtt 1 órával veszed be. Ha nem fogysz legalább 2 hét alatt 1 kiló akkor valami nincs rendben a kajálással. Minimum 70%-ban ettől függ hogy sikeres leszel vagy sem.

2014. okt. 8. 00:41
 2/13 narancs-virág válasza:
100%

A kalóriabázis csak irányértéket ad, de:

Mindent pontosan lemérsz, amit eszel? Nem marad ki pár apróság (pl. nöknél tipikus a fözés közbeni kóstolgatás, és az a "pár falat" is számít!!!)

Mennyi az a keret, amit betartasz? Mert lehet, hogy túl alacsony, és emiatt áll a fogyás.

Az viszont tényleg fontos, hogy a napi 2-3 liter víz (vagy édesítetlen tea) megpegyen minimum. Az édesítöszer gátolja a fogyást.

Emellett lehetséges, hogy sok kész- illetve félkész ételt eszel? Mert a bennük lévö adalékok szintén a fogyás ellen hatnak.

Zsírégetö nincs, az csak mese.

(Még egy: a kalóriabázison a fórumban igen jó csapat van, szivesen segítenek konkrét tanácsokkal is, érdemes ott is érdeklödni!)

2014. okt. 8. 07:40
 3/13 anonim ***** válasza:

Mert sok a kaloria, azert. Vidd lejjebb, aztan figyeld mi tortenik.

Az ivas nem oszt nem szoroz, karnitin sem, amugy is hatastalan.

2014. okt. 8. 07:49
 4/13 anonim ***** válasza:

Hát, hasonló tapasztalat alapján két dolgot tudok mondani (lehet mindkettő együtt, vagy külön-külön is a ludas):

- a Kalóriabázis túl magas keretet határoz meg és/vagy nem megfelelő mennyiségeket számolsz, esetleg máshogy elkészített ételeket eszel, mint amik ott meg vannak adva, ergo az oldal "hibájából" mégsem jó neked a kalóriabevitel

- a "túl sok" sport egyrészt izmosít, másrészt meg vizet tart vissza miatta a szervezeted. Nekem speciel mindig magasabb a súlyom a sok sport után.

2014. okt. 8. 08:47
 5/13 angelside ***** válasza:

Több, mint egy éve használom a kalóriabázist, és én is megerősíthetem, hogy egy kicsit túloz a kalória meghatározásnál. Ha az ajánlott kalóriaértéknél 15-20% -al eszek kevesebbet akkor működik.

Pl.:

172 cm ~68 kg (pasi, 37 év, heti 3-5 edzés)

szinten tartáshoz ajánlott kalória: 2200 kcal

"fogyáshoz" ajánlott kalória: 1900-2000 kcal

napi bevitt kalória: ~1650 kcal

2014. okt. 8. 12:01
 6/13 angelside ***** válasza:
És edzéseket nem írom be, mint bevitt mozgás. Azt a funkciót egyáltalán nem használom.
2014. okt. 8. 12:18
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Igazából csak 1 hete írom, nekem 1100 kalóriát határozott meg, de mivel minden nap mozgok, 2000-3000 kalóriát is megeszek 1 nap emiatt, de mindig beírok mindent. Akkor megpróbálom úgy, hogy nem írok minden sportot...
2014. okt. 10. 09:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Akkor nem csoda, hogy bem fogysz, ez rengeteg kalória! Nekem is az a tapasztalatom, hogy nem szabad a mozgás miatt emelni a bevitelt. Ezt egyszer én is negszívtam már. Azóta beírom a mozgást, de maradok az eredeti keretemnèl.
2014. okt. 10. 09:39
 9/13 anonim ***** válasza:

2-3000 kaloria?

Fele is sok lenne :)

Allitsd be napi 1500-ra, aztan figyeld nehany hetig mi tortenik. Ha nem fogysz akkor vidd le 1000-re.

A sport altal elegetett kaloriakat altalaban tulbecsulik az emberek.

2014. okt. 10. 12:04
 10/13 A kérdező kommentje:
Valóban, eddig minden sportot beírtam, talán ez volt a baj, megpróbálom lejjebb vinni, de 1000 kalória szerintem kevés, nekem heti fél kiló fogyás elég lenne. Amúgy egy másfélórás boxedzés + oda-vissza biciklizés azért sok kalóriát eléget azt hiszem. Köszi még egyszer mindenkinek a választ
2014. okt. 11. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!