Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit tegyek a kényszerevés ellen?

Tulipánt kérdése:

Mit tegyek a kényszerevés ellen?

Figyelt kérdés
Folyamatosan azt érzem ennem kell
2014. júl. 10. 23:28
 1/8 anonim ***** válasza:
És mit eszel? Mert lehet, hogy üres kalóriát eszel, míg közben éhezik a szervezeted a normális tápanyagokra. Az is lehet, hogy gyors szénhidrátokat eszel, amiktől hirtelen megemelkedik a vércukor, majd leesik, így újra megéhezel.
2014. júl. 10. 23:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Mikor úgy érzed nem bírod ki és muszáj enned, igyál meg egy jó fél liter vizet, az eltelít, és nincs benne egy szem kalória sem :)
2014. júl. 10. 23:56
 3/8 anonim ***** válasza:

legyen életed,amiben vannak fontosabb dolgok is,mint az egész napos evés,az egész napos önzés,a restség.

depressziós kövér öregemberek élete áll annyiból,hogy kimennek a konyhába és nézik a hűtőt,hogy mit lehet enni.

2014. júl. 11. 01:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Mit akarsz kompenzálni az evéssel? Mert, ha éhség nélkül is állandóan ennél, annak lelki okai vannak.
2014. júl. 11. 08:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Fogyassz több folyadékot, illetve azt is jó lenne tudni hogy miket eszel, mert valószínűleg az étrend összetételével van gond.
2014. júl. 11. 09:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondold végig: örömforrásod az evés? Őszintén. Igen. Akkor más örömforrást keress. Ha mégis ennél kérdezd meg magadtól: Tényleg éhes vagyok? Őszinte válasz: Nem.

Ha nincs ennyi akaraterős akkor rágózz (cukormentes rágót), és akkor nem akarod majd kidobni a rágód csak azért hogy egyél.

2014. júl. 11. 11:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Én így oldottam meg:

1.) Ha megint enni támad kedved menj el futni vagy mozogj addig amíg el nem kezdesz izzadni a combodon meg a kezeden is, itt ne hagyd abba mozogj még ameddig úgy nem érzed hogy elzsibbadt a lábad, akkor hagyd abba kezdj el sétálni és gondold ki hogy másnap mit fogsz enni.

Az előnye az hogy elfáradsz, de közvetlenül utána sokkal boldogabb leszel, azért is mert vége van, és azért is meg meg tudtad csinálni :). És így másnap jusson eszedbe, mit tettél előző nap, legyél büszke magadra még akkor is ha nem veszel észre semmi változást, és így talán meggondolod hogy megint egyél. Másrészt kicsit szerintem elveszi az éhséget, meg addig sem eszel.

2.) Ha nincs időd sportolni (mert van olyan, akárki akármit mond) keress valami elfoglaltságot amitől igazán jól érzed magad és leköt egy időre.

Próbálj rájönni mitől érzed hogy enned kell, lehet stressz miatt, vagy önsajnálat, de az is lehet hogy csak szereted élvezni az ízeket. Minden csak akarat kérdése ;)

3.) Ha nagyon nem akarsz enni de mégis, próbáld ki hogy megfogod, megszagolod elképzeled az ízét, utána vágsz belőle egy nagyon picit hogy érezd az ízét, vagy kanalazol belőle egyet, és általában rosszabb íze van, mint ahogy elképzelted.

Itt a lényeg hogy csak megkóstolod a tálból. Ez is evés de mégis más, mert ha tányérra szeded a kóstolni valót akaratlanul is többet fogsz kiszedni.

Remélem tudtam segíteni valamit, és menni fog amit elképzeltél. Légy erős!

2014. júl. 13. 22:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2014. júl. 14. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!