Szerintetek ez normális?
Megnéztem ma (tegnap, tegnapelőtt meg azelőtt stb. nem), hogy hány kcal-t eszek egy napomon. Összeszámolgattam ettem még azt is hozzáadtam. Tattara tattara. És jött a döbbenet miszerint ma eddig: 362 kcal-t fogyasztottam. De éhes nem vagyok, nem fáj a fejem és semmiféle egyéb testi tünetem nincs arról hogy keveset ettem volna.
Ma ettem: tejeskávé 2 dl (ezt mondjuk ittam nem ettem); 1 g száraz kolbincs (a magyar szívem felé húzott); 5 g szalonna + fél szelet fehér kenyér; 125 g csokipuding; 1 dl limonádé. Meg 2 dl víz ami siralmasan kevés és 0 kcal.
Persze még vacsora lesz de akkor is. A mérleg szerint, a BMI szerint nem vagyok sovány. Akkor ezt normális értéknek vegyem így?
1 g száraz mi? és 5 g szalonna?
Nem tudom mit kérdezzek. Normális vagy az a jó kérdés, vagy mi lenne.
Hogy lehet 5 grammot enni valamiből?
Meg minek eszel kenyeret és csokipudingot, amikor mindkettő cukros/keményítős étel.
Pont a szalonna és a kolbász lenne a hústermék. Zöldségekkel nem sokat szórakozol? :D
Ha hánysz, akkor gyógyítsd ki a betegséged.
Ember 1 grammokat nem eszik, mint ahogyan kutya sem pedig a kutyák kisebbek mint te, elvileg.
Ha mégis ennyi kajával jóllaksz, akkor a kenyeret és a pudingot cseréld le húsra, zöldségre és örülj, hogy nagyon takarékos vagy. Bár én is élnék 400 kcal-on, olcsóbb lenne :D
A csokipuding finom. Szeretem és kész. Na persze nem cukorral eszem. A kenyér pedig... Hát ez alap egy ember életében. Van aki sokkal többet eszik ilyet mint én.
És szinte minden nap eszem zöldséget és/vagy gyümölcsöt. :)
A kenyérevő embereknél a betegséek is alapk, amúgy.
Nem ch evő vagy.. mondjuk te már eleve extrém vagy a napi 400 kcal-oddal, ez amúgy még mindig hihetetlen. :D
#5 Kérdeztem valamit. Hozzáteszem normálisan. Erre fel te mintha olyan nagy ember lennél elkezded minősíteni. A kultúrált fogalmat ismered? Ha igen légy oly szíves és ne kelljen miattad szégyenkeznem mint magyarnak.
Morris, amúgy tegnap a vacsorámmal együtt 700 kcal körüli értéket kaptam. :) Azért fentebb ment a határ.
Az is menő ha így aktívan tudsz élni.
Én még mindig az 1 meg 5 gramm kaján vagyok kiakadva. Mármint, nem tudok ilyen kis mennyiségeket mérni, helyre tenni magamban. Érted, nagyobbat harapok szalonnából, kolbászból és akkor ez csak egy falat :D
Alapvetően azért kellene jóval többet enned szalonnából/kolbászból/húsból + zöldségekből, mert ezekben vannak tápanyagok. Most a kalóriákon túl.
A kenyérben és a pudingban nincsenek. Energia van bennük, életben lehet maradni, de nem jól működő szervezettel. A betegségek fő oka a tápanyaghiány és a toxikus anyagok (pl. kenyérben a glutén).
Most nem eszel minőségi ételt és nem lehet azt mondani hogy bármilyen mikrotápanyagból eleget ennél. De van egy fizikai tested amit életben kellene tartani :D
Értem én. Ma többet nyomtam le a torkomon mert ez a bizonyos fizikai test meg lett munkálva futással. Amit meg nem bírok. Inkább sétálok meg biciklizek 25 kilómétereket minthogy 1-et lefussak. :P Szóval húst, krumplit, uborka salátát is ettem. De a csokipudingom nem maradt el. :)
Emiatt a "nagyot harapok és oda a fele" miatt kell felszeletelni vékonyan és "katonákat" vagy szendvicset csinálni belőle... De hogy harapod a szalonnát? A kolbász még rendben de szalonnát? :)) Ejj.
Megfigyeltem mennyit eszik a környezetem. Csupa pékáru. Sajtos kocka, rácsos, csokis ilyen-olyan sütik, pogácsák, fornettik. Néha egy-egy alma és ezzel vége is. Meg folyton megy a csoki. És ezt úgy hogy minimum 3 db pékáru + lehet csoki, cukros üdítő. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!