Mit jelent az hogy több kalóriát égetsz el mint amennyit beviszel?
Mármint értem..csak valaki magyarázza el.... pl beviszek egy nap 900kalóriát, és elégetek 500at..... akkor az nem jó? Mert ugye nem égettem el többet(500kalória) mint amennyit bevittem(900kalória)..... szóval így nem értem...
Így kéne akkor csinálni hogy pl 900 at beviszek és 1000égetek?!?!? Vagy?? Jó amit csinálok? Vagy az utóbbit kéne hogy fogyjak??
Ja és egy félóra kemény kardioedzés (akkor fogy el a glükogén tartalmam) és utánna megállás nélkül félóra futás... így jó??
A futás is egyfajta kardioedzés, ha megfelelő pulzustartományt tartasz.
Ha beviszel 900 kcal-t, az nagyon kevés.
Mert az egy dolog, hogy elégetsz 500-at, de mellette minden lélegzetvétellel és mozdulattal is égetsz, tehát éhezni fog a szervezeted egy idő után.
Hogy mennyit kell bevinni, az függ a súlyodtól, életkorodtól, nemedtől.
Például ha húszéves nő vagy, aki szeretne fogyni, akkor egy héten naponta 500 kcal-lal kevesebbet vigyél be, és a hét nap alatt 3500 kcal-t égess el. Így a heti 1 kiló fogyás megvan.
A kalóriaszámok mindegy, csak példának vannak ott.
Vegyük hogy te egy nap 1000 kalóriát használsz fel.
Ha beviszel 1100-at, akkor 100 kalória ott fog állni benned. Ez el fog raktározódni későbbre. Alapesetben tehát "híztál" valamennyit. Persze mivel edzel, ez valószínűleg a tested építésére használódik, azaz izmot szerzel, nem zsírt.
Ha csak 900-at viszel be, akkor meg többet költöttél mint amennyid van, így a tartalékaid fogynak.
Amúgy 16 éves lány vagyok :)
És akkor egyek többet?? De a mozgással nincs baj?
Nem 500-at égetsz, az csak a plusz, ha nem csinálsz semmit, akkor is égetsz egy csomót, hiszen a tested energiát használ fel a működéséhez.
Ahogy már írták, 900 kalória roppant kevés.
Azt pedig sosem fogod tudni, mennyit égetsz, mert nem számolható ki. Legfeljebb saccolni lehet, nem valami nagy pontossággal. Ami persze nem baj, de túlságosan nem szabad a számokra koncentrálni, hogy pl. még ehetsz 21 kalóriát meg ilyenek :)
A kalóriákat már tisztázták, én csak annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy a glikogénraktáraiddal sem nagyon érdemes foglalkozni. (Sőt, a mozgással elégetett kalóriákkal se.) Egy embernek van vagy 1000-2000 kalóriányi glikogéntartaléka. Ha keményen kardiózol, szerintem hamarabb elsavasodsz, minthogy ezt fel tudnád használni, ha aerob tartományban vagy, akkor is kellene vagy 20-30 km kocogás hozzá.
Ha kalóriaszámolással szeretnél fogyni, akkor érdemes valahogyan megbecsülni az alapanyagcserédet, és az alá nem menni. És ez 1200 kcal-nál biztosan több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!