Mikor mit szabad enni?
Neked kellene megválaszolnod a kérdéseidet.
Minek kellene reggelire szénhidrátot enned? És amikor nem termesztettek tipikus szénhidrátadó növényeket, akkor senki sem reggelizett jól? Nem nevetséges ez picit?
A tojással mi a gond? Ezen gondolkodtál már? Miért lenne izomvesztés, ha valaki rendesen eszik, nem éhezik?
Miért lenne probléma a tojásban lévő zsírral? Hosszú tapsi füleink vannak? Mert a nyulak nem bírják a zsírt, ebben az esetben tényleg vigyáz a zsírral, de még a fehérjével is.
Használd a kaloriabazis.hu-t. Számold ki az alapanyagcseréd és az alá ne menj. Én aacs+200 alatt nem kezdenék diétába, hogyha stagnálás van, akkor lehessen csökkenteni a bevitt kcal mennyiségen.
Ilyen arányokat javasolnék:
2xttkg fehérje
40-50 gramm zsír (lehetőleg jó zsírok)
a többi ch (lehetőleg komplex ch)
Persze a ch-zsír aránnyal lehet variálni. Hogyha te zsíron működsz jobban (tehát attól van több energiád), akkor legyen több a zsír és kevesebb a ch.
Itt találsz mintaétrendeket: [link]
Pedig végül neked kell megértened, hogy mit miért akarsz enni, ha én/ő/más elmondja az ugyan olyan összezavaró lesz mint amiket eddig olvastál.
Tehát a kérdéseim továbbra is adottak. Akard megválaszolni őket.
Hogy maradsz 1000 kcal alatt azt nem tudom. Egy adag zsíros hússal már 500-600 kcalt megeszel, 3 ilyen étkezés már 1500 kcal, némi olajos maggal 2000 kcal bárkinek összejön.
Akkor ezt könnyű leegyszerűsíteni: akkor eszel tojást, amikor éhes vagy.
Ha nem eszel zsírosabb húst, akkor viseld a zsírszegény táplálkozás következményeit.. Akkor maradsz csirkemellen és 1000 kalórián, éhenhalni így sem fogsz:)
Én még sovány húst sem szoktam enni, de azért nem okoz nagy gondot a napi 130-160g zsír bevitele... A növényi zsírok is jónak tűnnek, de azért nem mondanék le a napi egypár tojásomról sem, főleg, mert értékes cucc.
Bevallom, nekem a mit egyek is épp elég komoly téma, a mit mikor már nem tud mozgatni. Azt eszem, amihez kedvem van az adott időpontban és helyzetben s amihez hozzá is jutok. Nem hiszem, hogy értelmes lenne elbonyolítani. Igaz, nekem szinte minden étkezés erősen zsíros s lehetőleg szénhidrátban szegény, nem számottevő, melyiket mikor eszem. A rántotta szerintem bármelyik napszakban nagyon jó választás, nekem legalábbis. Biztos van, akinek kevésbé esik jól.
A tojás zsírtartalma pedig piciny :) de tényleg. Olyan fura, hogy egyesek azon aggódnak. Megeszem napi 4-5 tojást (ami nem sok, de sokan még ennyit sem esznek, nekem pedig nem jut több, pedig 2 forrást is jól kihasználunk a környéken, csak rendesen tartott tyúkoktól származó tojást veszünk. a sima házi nem elég), ez még a minimálisan szükséges zsírbevitelemet se éri el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!