Kalóriaszámlálásnál számít mikor eszek?
Szóval ugye az a fontos, hány kcal-t eszek. Nekem kb. 1200 kcal-t kéne ennem egy nap, és úgy ezret szoktam. Számít az, hogy pl. reggel alig eszek, vacsorára meg egy csomót, vagy hogy este 11-kor palacsintázok még, ha ígyis-úgyis ugyanannyi kcal-t viszek be egy nap, mintha normálisan ennek (szóval este keveset, reggelire többet és szépen eloszlatva egy nap)?
Illetve még egy kérdésem lenne: kalóriaszámlálással sport nélkül is le lehet fogyni?
Igen, számít.
Valaki szerint nem kell a sport, szerintem kell, anélkül löttyedt leszel.
Normális esetben 3 óránként keveset kéne enni, és alacsony kalóriatartalmú ételeket.
Igen számít, főleg amit csinálsz az nem egészen jó.
Pont hogy reggel kéne többet enni (főleg lassan felszívódó szénhidrátot, pl: egy finom zabkása), és vacsira kevesebbet és főleg fehérjét (pl: csirkemell sonka cottage cheese-zel és zöldséggel)
Ráadásul lefekvés előtt 3 órával ne egyél, ert csak rosszul fogsz tőle aludni.
És ahogy az első írta, 3 óránként ajánlott keveset enni, és persze a sport nélkülözhetetlen.
Jó kérdés... Ha ekkora kalóriadeficitet tartasz, akkor a fogyásban szerintem nem nagyon tud gátolni, állítólag jó a rendszeres, mindennap hasonló mintázatú evés, ebben látok is logikát... Egyébként pedig szerintem olyan mintázatban egyél, ahogy a testednek kell. Nekem a kései reggeli való, reggel max. egy kivi menne be, ilyen vagyok, sosem tudtam reggel enni :) A lefekvés előtti órákban nem célszerű enni, de ami engem illet, 11 után már nem is kívánok, akkor se, ha 4-kor fekszem. Viszont arról simán átneveltem magam, hogy este egyem meg a kalóriamennyiségem zömét, egy alapos kései ebéd is megteszi, hogy este ne legyek durván éhes :)
Bár ha ezer kalóriát eszel, akkor Neked minden étkezésed kicsi.
Sport, illetve valamilyen mozgás (mert pl. a hegyi terepen teljesítménytúrázás nekem nem sport, de azért valami) alapból kell, fogyástól függetlenül, sok ember úgyis alig mozog már, ami nem jó. A nemcsak karcsú, de feszes, erős, szolidan izmos testet edzeni is kell. Azt mondják, az utolsó kilóktól nehéz is megszabadulni sport nélkül (nyilván lehet nélküle, kérdés, érdemes-e).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!