Akik kalóriát számolnak a kalória bázis oldalon azoknak mennyire hatásos a diétája?
Én már 29 napja nem ettem egy falat kenyeret sem és lisztes dolgokat is alig viszont visszaálltam a cukros ételekre mert nagyon ingerlékeny voltam 2 hét után.
De nem igazán tartottam eddig be a kalóriabázis értékeket.
Azt vettem észre hiába hogy nem eszem kenyeret mégis kezdek visszafele hízni.
Ez a cukros ételek miatt van?
Mivel nem volt itthon gyümölcs amivel az édesség utáni vágyamat kielégítsem kristálycukor meg elég sok így abból készült ételeket ettem.
Banánt szabad e enni cukorka helyett?
A banán mindenképpen sokkal jobb, mint a cukor, ahogy a mazsola is. Én nem teszem tiltólistára az ilyesmit, van, aki igen. Viszont többnyire keveset viszek be belőlük, mert azért igyekszem a szénhidrátbevitelemet alacsonyan tartani, ellentétben a kalóriaszámolók zömével (én is számoltam egy ideig, kíváncsiságból, tanulságos volt. bár főleg a makrotápanyagok szinte érdekelt. ahhoz nem nagyon kell számolnom, hogy sejtsem, mennyit viszek be egy nap... a felhasználásról pedig sok fogalmam úgyse lehet).
Nem tudom, miket eszel és mit jelent, hogy nem tartod be, így sok okosat nem tudok mondani, bár lehet, hogy amúgy sem tudnék, különbözőek vagyunk. De a normál cukor tuti nem tesz jót, a testednek nincs szüksége rá, különösen nagyobb kalóriadeficit esetén érdemes tápanyagdús ételeket enni, persze máskor is, de ha sok kalóriát eszünk, akkor jobban belefér egy kis csak energiaként funkcionáló ételféle.
Az édességvágyat megértem, de ahhoz nem muszáj sok szénhidrátot enni. A kókuszos-diós sütimben még mazsolával együtt is alig van szénhidrát (cukorféle egyáltalán nem kell bele), viszont finom, édes süti.
Úgy értem hogy úgy nem tartottam be a kalória bázis. hu oldalon, én nem vezettem a napi evészeteimet óráról órára , egyszerűen ami volt itthon azt ettem csak sokkal kevesebbet, és nem jegyeztem fel.
De nem sportoltam mellé semmit, még egy gyors sétát sem a megszokotton felül.
Csak tartottam a súlyomat.
Akkor ismét iktatsam ki az édeset az étrendemből?
Nem kell kiiktatnod az édességeket csak ne kristálycukrot használj, hanem természetes édesítőt (stevia és eritrit a legjobb, de a xilit sem rossz).
Nem a cukor megvonás miatt voltál ingerlékeny, hanem az alacsony ch miatt.
Banán edzés után mehet, máskor nem javasolnám a fogyasztását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!