Ki hogyan fogyott le?
10 kg-ot szeretnék fogyni,most a téli idöszak alatt felhiztam. Kinek,mi segit?
Sajnos nem vagyok kitarto,és türelmetlen is vagyok, nem birok vegigcsinálni , bármilyen kurárol legyen szo. Megprobálom ujbol,vmi gyors fogyás?

Mit jelent a gyors? Szerintem tartósan csak lassan lehet fogyni.
Én jan.1-én kezdtem leadni az addig összegyűlt felesleget. 10 kg-nál tartok.
A lisztet és a cukrot kiiktattam az életemből, amennyire lehetett. Zöldség, gyümölcs, tejtermék, hús. Ezeken élek, és reggelente 40 percem van mozgásra, amit ki is használok következetesen. Már csak 3 kg-t szeretnék fogyni, nyárra bőven meg lesz. Utána leszek bajba, mert eredetileg is normál tartományba volt a súlyom. Azzal nem vagyok tisztába, hogy hogy fogok tudni nem tovább fogyni úgy, hogy ne is hízzak meg. No mindegy, majd csak kitalálok valamit.
velem az a gond hogy telen + 10 kg, nyarra - 10 kg. es nem birom megtartani a sulyom,viszont koplalassal fogytam.de az meg nagyon egeszsegtelen. azert probalom maskepp csinalni.
Es koszonom szepen.

Én nem törekszem arra hogy gebe legyek, bár ezt a mai világban elítélik:D, de nem érdekel)
Kalóriabázissal fogyok.
Én a magasságomhoz mérten 175cm, és az elérni kívánt testsúlyhoz mérten : 69kg, alakítottam ki egy más életmódot 1400-1600 kalória és 160 g maximum szénhidrátkerettel.
Tehát annyi kalóriát eszem, amennyi az elérni kívánt testsúlyomnak felel meg.
Úgy csinálom hogy a főszerep a zöldség/hús kombó, teljes kiőrlésű kenyér, sajt, tojás, magvak a fő táplálékom. De nem hagyom ki a krumplit és a tésztát sem, csak ritkábban és kevesebbet fogyasztok belőle. Max heti egyszer mindkettőből. Illetve eszem még rizs helyett kölest, és szóját is ha kedvem van hozzá:)
Valamint a cukros édességeket lecseréltem diabetikusra, és néha eszem gyümölcsöt is, bár nem sokat. Az a lényeg hogy beleférjek a keretekbe.
A régi kedvenceimről sem mondtam le. Csak azokat még ritkábban fogyasztom. Hogy értsd pl eszem pizzát is csak nem havi szinten hanem 4-5 havonta egyszer. Ezen az elven működik a dolog az összes kedvencemnél:)
Ez azért kell, hogy ne érezzem kínszenvedésnek, ne essek vissza, ne legyenek falásrohamaim azért mert 1 éve nem ettem ezt vagy azt amit régen nagyon szerettem...
Nálam a kitiltok dolgokat az étrendből nem vált be. Csak a mértékletesség. Ilyen típus vagyok.
Hetente 3x 40 percet, illetve 2x 60 percet mozgok is mellé lazán.
5 hét alatt 6,5 kg ment le. Derékból mínusz 8 centi, csípőből mínusz 6 centi.
Még nagyon messze van a vége, de úgy érzem a könnyítésekkel, hogy gyakorlatilag semmiről nem kell lemondani végleg, rengeteget segít.
Hát kb ennyi.

Mozogj rendszeresen. Javarészt kardió mozgással lehet fogyni, ha az megvan picit erősödnöd kell tehát súlyzós vagy testsúlyos edzés és egyél változatosan ez a legfontosabb. Ha feljön 2-3 kg plusz ne ijedj meg mert az lehet izom is, lényeg hogy látványa ne legyen.
Én kiiktattam minden édességet amit csak lehetett, és elkezdtem mozogni december végétől.
Az idő alatt közel 12 kilót dobtam le, és igaz izmosodtam is mert fizikai munkát végzek ami sajnos ezzel is jár meg testsúlyos edzést is végzek, de látványa megvan,l nadrágjaim esnek le rólam, amit 3 hete vettem nadrágot az is 2 számmal kisebb mint ami kellene és már az sem marad rajtam öv nélkül.
Én lépcső gépezek, és mellette fegyencedzést csinálok. Napi 4x eszek 2x többet 2x nagyon keveset. Ha nassolni támad kedvem iszok vizet ami ugye el telit meg napi 3 liter minimum kell a szervezetnek.
Én azt javaslom neked hogy kezdj bele egy tartós mozgásba, ez sajnos türelem játék, fejben kell eldöntened mennyire leszel kitartó. Mert ez nagyon nagyon sokat számít ám.
Gyorsan ne akarj fogyni mert annak nincs értelme.
A koplalás egészségtelen de mellette duplán vissza is hízhatsz mert ugye azzal bepánikol a szervezet és amint tápanyaghoz jut mindent elkezd tárolni. Ez sajnos ilyen.
édességet hagyd el meg a zsíros ételeket is.
A fehér kenyeret váltsd le rozs kenyérre ha nem bírod ki kenyér nélkül. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt. Mert minimális cukortartalomra szükséged van azért. Igyál sokat és mozogj legalább 2-3naponta olyan 40 percet.
Menni fog, hidd el! Csak el kell dönteni fejben, és akarni akarni, akarni!

Attól függ fiú vagy vagy lány? csak fogyni akarsz e vagy esetleg izmot is szeretnél "növeszteni"?
mindenesetre ez nem árt:
minden reggel kezd úgy a napot hogy éhgyomorra megiszol egy pohár vízbe facsart citromot (cukor és édesítő nélkül!) ezt este is ismételd meg. (gyorsítja az anyagcserét!)
aztán 10-15 perc múlva reggelizz meg. Itt még ehetsz szénhidrátot (de ne túl sokat és a legjobb a teljes kiőrlésű vagy barna magvas kenyér) rengeteg zöldség, (a legjobb a nyers vagy párolt) de kerüld a hüvelyeseket, mint a borsó, bab de a kukoricát is melőzd!
a legjobb a brokkoli, spenót, sóska, kel, kelbimbó. húst ehetsz a legjobb a szárnyas és a hal! persze nem mindenki szereti őket, még esetleg a szarvasmarha, de a sertés kizárva! nem gond ha zsírosabb állatot fogyasztasz de ne disznót!
vacsira igyál rengeteg cukor mentes vagy mérsékelt cukortartalmú folyadékot(vagy friss rostos almalevet! ne boltit) evés előtt. (ezzel feszíted a gyomrod, és enyhíted az éhségérzeted! rgó kevesebbet igényelsz enni)
és minimum napi szinten fél-háromnegyed órát mozogj!
ha lehet, tömegközlekedést használj, mert a buszon is tudsz edzeni! pl.: vádlira sétálj többet, majd idővel gyorsítsd a tempód de ne egyik napról a másikra.
Keress valamit ami ösztönöz téged! ami felszít téged! (jó zenét vagy a párod dicséretét) valamit ami erőt ad a folytatáshoz!
hidd el! jót fognak tenni! Sok sikert hozzá! én is ezt csinálom és elég eredményes( ne azonnali eredményt várj. szépen lassan fokozatosan) ha pedig erősíteni akarsz és "izmozni" akkor még írj vissza!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!