Mi a baj a szénsavas vízzel?
Kalóriaszámolós diétába kezdtem, és számomra a legeslegnehezebb az egészben a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Pláne, ha sima vízről van szó.
Olyan helyen élek, ahol a csapvíznek fura, klóros utóíze van, így azt eddig szörppel ittam meg maximum. Eleinte diétás, energiaszegény szörpöt vettem, de úgy se ittam meg a napi minimum 2 litert, ráadásul ha kevés is, de abban a kis szörpben is kalória van. Úgy döntöttem, ásványvízre váltok.
Mindenhol a szénsavmenteset sztárolják, de akármilyen fajtából iszom, én egyszerűen nem tudom szeretni. Hányingerem lesz tőle, olyan utóíze van, mintha napok óta állott vizet innék. És teljesen mindegy, hogy a drága "minőségi" ásványvíz, vagy az olcsó 50 Ft/2l fajta.
Ugyanígy vagyok a zöld kupakos "enyhe" vizekkel is.
Három napja úgy döntöttem, hogy borítom az egészet, és igenis buborékos vizet fogok venni, mert annak nem érzem az utóízét, azt szeretem. Sokszor még üdítő helyett is ittam régebben. És láss csodát: 3 napja már simán megiszom a napi két litert minden önerőszakolás nélkül.
Nagyon rosszat csinálok most magammal, hogy szénsavas vizet iszok?
Mi a baj a buborékossal?
Hozzátenném, hogy erős gyomrom van, nem bántja a szénsav, és leéltem 20+ évet úgy, hogy szerencsére halvány lila fogalmam sincs, milyen az, ha az embernek "ég a gyomra".
Semmi baj nincs a szénsavval, ha bírod. Én is azt iszom, mert azt szeretem. Állítólag puffaszt, de én nem érzem.
Nem hizlal, nem leszel beteg tőle, és nem savasítja a szervezetet. (Ez az egész lúgosítás-elmélet baromság, kérdezz meg egy belgyógyászt.)
Sokkal jobb a bubis víz, mint a diétás szörp. :)
Csak mert akárhol olvasok bármilyen diétáról, mindig hozzá van téve, hogy csakis szénsavmentes víz vagy tea cukor nélkül... De akkor megnyugodtam :)
Mielőtt elkezdtem a számolgatást, irgalmatlan mennyiségű cukrot és szénhidrátot tömtem magamba. A cukor gátolja az elektromosság és az elektronok áramlását, a savak pedig jó vezetők. És ugyebár a testünk egészen leegyszerűsítve elektromossággal működik, szóval nem is árt talán most az a kis sav... :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!