Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyi kcal lehet?

Mennyi kcal lehet?

Figyelt kérdés

Ma ettem:

-Kinder tejszeletet (147 kcal)

-Banánt

-1 tál krumplis tésztát

-1 fél süteményt ("mindent bele süti" nem tom mi volt benne, nem nagy szelet volt)

-3 kocka milka csokit

-1 almát

-2 kanál müzlit

Tudom, hogy eléggé behatárolhatatlan ezért vesztettem el én is a fonalat.

Amúgy 61 kg vagyok és 170 cm.

Kb. mennyi kcal lehetett a mai bevitelem??

2014. márc. 7. 19:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Sok és sz***r. Kider 147, banán mondjuk 100, krumplis tészta 200-és 2000 közt, de legyen mondjuk 550, fél sütemény fogalmam sincs de mondjuk 500, 3 kocka milka 120, 1 alma 35, 2 kanál müzli (Nestlé, cukros sz***r, diétás, bio????) mondjuk 100. Az úgy 1550 kcal környékén van, de tök mindegy, mert ettől csak hízol. Ugyanakkor lehet 3000-5000 is, mivel normális leírást nem adtál.
2014. márc. 7. 19:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Első, fél _szelet_ süti NEM lehet 500 kcal. Van gyakorlatom 500 kcal/100g-nál töményebb sütik készítésében és evésében :D Simán be lehet nassolni 1200 kalóriányit, de az nem egy kisebb darab lesz.

Valóban, az az egy tál krumplis tészta eléggé laza mennyiségi meghatározás...

Viszont gyakorlatilag szénhidrátot ettél szénhidráttal, icipici fehérjét és valamennyi zsírt. Főleg édesség és keményítő formájában. Ilyen napokon az ember (jó, én) végképp nem számol kalóriát, ennek már annyi...

A gyümölcs pl. kellemes dolog, de az embernek kell más is. Jó esetben a sütiben volt tojás, de azért jobb, ha a tápanyagdús és normális ételekre koncentrálunk s az sem baj, ha nem akarjuk a szénhidrát arányát magasra feltornászni...

2014. márc. 7. 20:15
 3/7 A kérdező kommentje:
uhh :/ há akkor ezt sikerült nagyon elcseszenem. amúgy köszi a válaszokat :) még annyi kérdésem lenne, h ti milyen ételeket szoktatok enni, amiben kevés a szénhidrát, vagy miket kéne ennem?
2014. márc. 7. 20:28
 4/7 A kérdező kommentje:
(azt még kihagytam, hogy nagyon kevés húst eszem, nekem azt nem lehet belkalkulálni)
2014. márc. 7. 20:41
 5/7 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva:

A kaloriabazis.hu adatai alapján számolva

1 db Kinder 147 kcal

1 közepes banán (120g) 107 kcal

1 adag krumplis tészta (400g) 530 kcal

1 sütemény (50g) 256 kcal

3 kocka Milka (15g) 83 kcal

1 alma (220g) 116 kcal

2 evőkanál müzli (30g) 112 kcal

Így ez összesen 1350 kcal, 23g fehérje, 210g szénhidrát, 32g zsír.

Nem a kérdésre válaszolva:

Hülyeség, amit csinálsz. Ha úgy akarsz kalóriaszámlálással fogyni, hogy közben ilyeneket eszel, azzal csak magadban teszel kárt. Ha amúgy egészségesen eszel és csak most szaladt el veled a ló, az egy fokkal jobb, de a kalóriaszámolás ettől még baromság marad. "Ha több kalóriát égetsz el, mint amennyit megeszel, fogyni fogsz." Csodálatos mondás, amelyre alapozva emberek milliói teszik tönkre a saját egészségüket. Kiszámolnak egy adatot, egy alapjárat kalória égetést, BMR-t, BMI-t és ettől rögtön szakértőnek hiszik magukat. Okos, de ez sajnos nem ilyen egyszerű. A fogyás=evés-elégetés képletből sajnos kimaradt az élet faktor, ami ezt az egészet működteti. Áruld már el nekem, hogyan fog a tested zsírt bontani, ha nem kapja meg az alapvető működéseihez szükséges energiát, vitaminokat, ásványokat, aminosavakat, zsírsavakat, rostot, enzimeket, mikro- és makromolekulákat sem!

2014. márc. 7. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:

#3: Én elég speciálisan és igen zsírosan eszem, ez Neked valószínűleg nem passzolna...

Viszont a fehérjebevitelen mindenképpen emelned kéne, miért nem eszel pl. tojást? Teljesen jó étel, főleg a rendesen tartott házi tyúkok által tojtak. Az én fehérjebevitelem napi pár tojásból, olajos magból és zöldségből jön, persze vannak jelentősebb fehérjeforrások is, de azokat én nem használom, Te még megteheted. Nekem elég a saját, automatikusan beállt szintem.

Sok edzés és jelentős kalóriadeficit esetén jót tesz a megemelt fehérjebevitel, a ketogén diéta mondjuk kivételes, de ott más okból nem jellemző az izomvesztés.

2014. márc. 7. 21:02
 7/7 A kérdező kommentje:
huhh :D nagyon szépen köszönöm mindenkinek :) amúgy ez most jól jött ki, mert egyik kedvenc ételem a rántotta és nem is tudtam, hogy ennyire hiányzik az étrendemből :)
2014. márc. 7. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!