Szerintetek ez így valós?
163 cm magas, 80 kg 26 éves nő vagyok. Le szeretnék fogyni. Kiszámoltam az orvoslexikon oldalon hogy nekem 1300 kalória kellene a fogyáshoz. Az a bajom, hogy többször próbálkoztam a kalóriaszámlálással csak az 1500 is kevés volt nekem. Irodai munkát végzek, de viszont szellemileg igen csak oda kell tenni magamat, nem tudok figyelni ha éhes vagyok.
A kérdésem az hogy nekem akkor is a fogyáshoz 1300 kalória kell? Szerintem ez elég kevés, lehet hogy az ülőmunkámmal arányos de a szellemivel nem.
Arra gondoltam hogy eszem minden nap 2 ezret azzal jól bírom, és elkezdek sportolni. Napi 500 kalóriát szeretnék elégetni biciklivel. Volt hogy más oldalakon is számoltam ott 2000 fölé engedett de szerintem az meg sok sport nélkül , mert ugye a jelenlegi életmódommal számoltam.
Szóval mi a véleményetek?
Most komolyan rászántam magam a sportra, mert egyszerűen hiányzik a mozgás.
Ha összeszűkülne a gyomrom akkor feltétlenül csökkenteni fogom a kalóriát.Csak azt szeretném hogy beleszokjak ebbe az egészbe, hogy ne teher legyen hanem ez legyen a normális.
Ha nem eszel elegendo rostot es zsirt akkor hamarabb megehezel. Ha tul sok (finomitott) szenhidratot eszel akkor sokkal hamarabb ehes leszel.
Hus nelkul meg lehet is fogyni (tojas, turo, magas feherjetartalmu novenyek), de zoldsegek nelkul nagyon nehezen, pont amiatt a csodas tulajdonsaga miatt, hogy sokat lehet belole enni, mert alig van kaloriatartalma es jol laktat is a rostok miatt (persze nem egy par szelet uborkarol beszelek, hanem egy nagy tal salatarol). A zsirokat nem feltetlenul kell allati eredetbol bevinni, ehetsz olajos magvakat is, avokadot, de en pl. a lazacot is imadom, sokaig nem leszek ehes utana, mert jo zsiros.
Erdemes lenne ravenned magad zoldsegevesre (rengeteg fajtaja van, kiserletezhetsz sokmindennel batran), ugy joval konnyebben lemegy a felesleg ehezes nelkul.
Én is hasonló paraméterekkel kezdtem bele a fogyásba egy éve, csak valamivel idősebben :) Az elején sosem számoltam, de nem nagyon mentem 2000 kalória alá. Teljesen megértelek, 1500 nekem sem elég, 2000 is csak épphogy, szénhidrátdúsan pedig inkább még több kell... (Márpedig szénhidrátdúsan 2000-2200 kalóriával sem tudtam fogyni, máshogyan viszont igen, lassan, de élvezetesen, plusz voltak bulik és kilengések, 3000 fölötti napok :D. Úgy tudom, másoknak szigorúbbnak kell lenniük, bár egyesek a paleótól fogynak, amitől én alapesetben nem... S én nem is mozogtam sokat, pedig az is segít.)
Úgyhogy szerintem próbáld ki az elképzelésedet s nyilván ne éhezz.
Írta valaki, hogy 1500-zal jól kellene lakni. Nos, én sokféle dolgot próbáltam már, de nem. Az nekem kalóriában kevés. Ha 2 kiló zöldséget megeszem, persze a hozzá illő zsírmennyiséggel (ritkán eszem zöldséget anélkül), akkor is kell még valamit ennem a nap folyamán. Amúgy odavagyok a zöldségekért, jók meg minden, de nehéz velük jóllakni, maximum reggel sikerülhet. Bár a múltkor ettem fél kiló sült répát 3 deka zsírral, ez egy kései reggelihez is kevés kalória, nincs mit tenni. Este kopogna is tőle a szemem. Persze nem vagyunk egyformák, de Te inkább olyannak látszol, mint én, hogy kell Neked kalória.
A gyomor összeszűkülése sem számít, picike mennyiségtől ugyanúgy jóllakom vagy nem lakom jól, mint hatalmastól, a kalóriamennyiség számít (s kisebb mértékben az összetétel). Fene tudja, nem volt ez mindig így, de a testemet most már nem nagyon lehet átrázni :D S az se számít, ha kibírom estig kevés evéssel. Ha addig ettem 600 kcalt és elvoltam, akkor este minimum 1400 kalóriát kell ennem, hogy ne legyek pokolian éhes, bár inkább többet, az ilyenek vissza szoktak ütni (pedig nem direkt éheztetem magam, csak így jön ki, néha nem is érzek éhséget). Úgyhogy van ilyen.
De az tényleg számít valamit, hogy miket eszünk. A zöldség a térfogatra jó, ami azért sokaknak kell, plusz szerintem roppant finomak is. S jobb, ha ez teszi ki a szénhidrátbevitel zömét, mint mindenféle cukor és keményítő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!