Melyik lehet a valós súlyom?
Figyelt kérdés
Digitális mérlegem van, és az a gondom,hogy reggel megmértem magam 63 kg-ot mutatott, picit odébb raktak ismét 63 kg, majd megint odébb és megint 63 kg. Majd kivittem a konyhába és ráálltam ott is, itt már 64,4kg voltam, arrébb raktam és megint 64,4 kg voltam. Azért csináltam ezt,mert múlt héten is megtréfált, akkor 62,5 kg-ot mutatott, de nem mertem elhinni többször pakolgattam és ráálltam, majd egyszer 63,8 kg-ot írt ki.
Azért vagyok bizonytalan, mert hétvégén születésnapra és névnapra is mentünk ünnepelni.Tortát és süteményeket kellett sütnöm és kicsit bezabáltam belőlük.
Szerintetek melyik valós?
2013. jan. 30. 09:23
1/4 anonim válasza:
hát lehet hogy a mérleged +1 és -1-es pontosságú(ami annyit tesz hogy ennyit tévedhet). Ha meg van a doboza írnia kéne rajta h mennyire pontos. Amúgy mindig a reggeli súly a valós érték. Üres gyomorral.
2/4 A kérdező kommentje:
Már rég nincs meg a doboza. Pedig nem egy régi gép, olyan 1 éves körül. Mind a kettő reggeli üres gyomros mérés volt, kb 30 másodperces idő- és 1 méteres távolság különbséggel.
2013. jan. 30. 12:36
3/4 A kérdező kommentje:
2013. jan. 30. 12:39
4/4 anonim válasza:
A régi típusú mérlegeket bezavarta, ha nem mindig ugyanoda tetted őket, mert esetleg nemvolt egyenes a talaj alatta. Ez akár a digitálisnál is előfordulhat, szóval szerintem mindig ugyanarra a helyre állítsd a mérleget, és azt a súlyt vedd alapul, amit ott mutat. Természetesen reggel, üres gyomorral, ruha nélkül. Lényegében nem számít, ha a mért szám egy-két kilóval elcsúszik a valós súlyodtól, mert ha a mérleg mindig pontosan ugyanott van, akkor a súlyváltozást így is pontosan tudod követni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!