Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ma bevittem 108g fehérjét. Az...

Ma bevittem 108g fehérjét. Az soknak mondható el?

Figyelt kérdés
Mellesleg 59 kiló vagyok és 15 éves. Nem akarok elhízni.

2014. febr. 28. 18:32
 1/6 A kérdező kommentje:
Mellesleg kb 1719 kcal-ból.
2014. febr. 28. 18:33
 2/6 Lipton. ***** válasza:
Még kevés is :D
2014. febr. 28. 18:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Szegény tested... Legalább húsból, sajtból vagy tejből történt mindez?

Első válaszolónak abban tudok igazat adni, hogy kalóriát tekintve valóban "kevés". Nade mihez is kevés? Hát elsősorban ahhoz, hogy a tested képes legyen megbirkózni ekkora mennyiségű fehérjével, amit bejuttattál neki. Mert nem elég az, hogy keveset eszel, nem, még ennek a kevésnek is fehérjéből kell lennie! A fehérje a LEGNEHEZEBBEN emészthető táplálék. Minimum három enzim kell, amelyek mindegyike más kémhatást, más körülményeket igényel, 3 különféle szervben termelődik és a tápcsatorna 3 különböző részén fejti ki hatását. Mégis miért jó ez neked, hogy ennyire lefárasztod a szervezetedet, hogy olyasmit próbáljon felvenni, ami baromi sok energiát igényel - és amire amúgy szüksége sincs. Mert mire kell neked az a 108 gramm fehérje? Ok, vannak létfontosságú aminosavak, amiket időnként pótolni kell, de könyörgöm NEM ÍGY! A felesleget a májadnak kell majd valahogy hatástalanítania, a mérgező ammóniát átalakítani karbamiddá, hogy az aztán majd a veséiden keresztül kiürülhessen. Ez sem egyszerű feladat és mint említettem: felesleges teher a szervezetnek.

Jó, én nem akarlak elítélni, mert ha szükségét érezted annak hogy ennyit egyél, akkor annak nyilván jó oka volt. De azzal is legyél tisztában hogy ha nincs elengedhetetlenül szükséged erre a fehérjemennyiségre, akkor csak problémát okozol vele, ha erőltetetten mégis beviszed. Tudom, hogy vannak akik a fehérjediétákra esküsznek, tudom hogy a magyar ember számára a csirkehúsleves és a rántott hús az alap egy vasárnapi ebédnél, és tudom hogy senkit sem lehet erőszakkal vegetáriánussá tenni. Nem is kell, de nem árt ha ismered a mértéket.

A kérdésedre válaszolva: 108 gramm fehérje általánosságban elég soknak mondható, igen. Másrészt, te hogyan érezted? Ha szükséged volt rá, akkor rendben van, de a rendszeressé tételt továbbra sem ajánlom. Hízni egészen biztosan nem fogsz tőle, emiatt ne aggódj. 1700 kalóriás napi bevitel amúgy sem sok, pláne ha levonod belőle azt a tetemes mennyiségű energiát, amit a tested a fehérje megemésztésére fordít majd. Ennyitől nem lesz bajod nyugi. A legrosszabb ami történhet, hogy pár napig büdöset fogsz pisilni. Ez azért van, mert a fehérje lebontásakor keletkező ammónia és a májban belőle képződő karbamid kellemetlen szagú és ezt a vizeletben is érezni lehet. Semmi baj, a májad és a veséid működnek, ha zavaró is, de idővel elmúlik majd.

2014. febr. 28. 19:46
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:))
2014. febr. 28. 21:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez a mennyiség akkor kell,ha sportolsz (és most itt nem valami zumbázós bohóckodásra gondolok) és meg kéne inni napi 3 liter vizet is.
2014. febr. 28. 23:22
 6/6 anonim válasza:
Akkor,ha eddzel rendesen(mégegyszer:RENDESEN) akkor kevés is.Kemény fizikai eddzés mellé a napi 2g/tskg fehérje a minimum de több is lehet.Viszont ha rendesen eddzel,akkor a szénhidrátot is fel kell nyomni,tehát nem elég csak a fehérjét bevinni.
2014. márc. 1. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!