Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mekkora "adagot" szoktatok...

Mekkora "adagot" szoktatok enni ebédre? Többi lent

Figyelt kérdés

Azt szeretném beállítani magamnak, hogy bármi, ami diétásat eszem, mondjuk ebédre csináltam csirke mellett párolt káposztával, mennyit ehetek a csirke mellből és mennyit a káposztából. Főzési szokásaimon is változtattam, mert eddig mindenből ettem csak keveset. De ez nálam nem volt jó, hamar visszaálltam mindenre. Ti ezt mi alapján állítjátok be? Vagy mit néztek, mit számoltok? Vagy ha sima fasírtot csinálok (párolt darált hús fűszerekkel) répa salátával, akkor a fasírtból mennyit ehetek? (bár ez már nehezebb étel mint a csirke mell, de még sem olajban tocsogva és felkenyerezve készítettem el)

Azt hiszem ez lenne a kulcs, ami közelebb vinne a sikeres fogyókúrámhoz.

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat.

22L

2014. febr. 12. 18:33
 1/5 VWXYZZS ***** válasza:

Nagyon is jól hiszed. Először is vegyél egy konyha mérleget ha nincs. Másodszor pedig számold ki a makrotápanyag szükségleteidet:

fehérje: testsúly kg x 2 g

szénhidrát: testsúly kg x 1,5 g

zsír: 20-30 g, de ennek csak kis része legyen telített zsír, én ezzel külön nem szoktam foglalkozni, mert csak "tiszta" kajákat eszem

Utána pedig keresel egy jó oldalt ahol fenn vannak a tápanyag értékek pl. kaloriabazis.hu és számolsz.

Napont 5-6x egyél. 1. étkezés több fehérje, kevesebb szénhidrát, 2. itt már lehet valamivel több szénhidrát 3. 4. fehérje szénhidrát, 5. 6. fehérje

Jó fehérjék a teljesség igénye nélkül: csirkemell, pulykamell, hal, zsírszegény túró, cottage cheese, tojásfehérje (a tej nem fehérje attól még hogy fehér)

jó szénhidrát: barna rizs, hajdina, zab, teljeskiörlésű cuccok

jó zsír: dió, mandula, mogyoró, lenmag, kókuszzsír

kb. ennyi, jó számolgatást, sok sikert

2014. febr. 12. 19:04
 2/5 IlluminAthos ***** válasza:

Jóllakásig eszem.

Nyilván én sem cukros kaját.

2014. febr. 13. 09:36
 3/5 anonim ***** válasza:
2014. febr. 13. 09:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Akkorát, amekkorával jóllakom. Ez többnyire kicsi, mivel hajlamos vagyok tömény ételeket enni, 6-700kcal/100g nem ritkaság :) Igaz, a kalóriaszámlálók zöme szénhidrátokkal fogy s kerüli azt, amit én eszem, de nem vagyunk egyformák, merő elszántságból kipróbáltam egy napra, milyen zsírszegényen enni. Nekem borzalmas.

Ha számolsz, akkor el tudod osztani a limitedet a napra, hogy hogyan, az megint emberfüggő, kinek estére kell sok, kinek reggelre, van, akinek sok, van, akinek kevés étkezés a jó... A Te döntésed, miket és mennyit eszel, úgyhogy nehéz válaszolni a kérdésedre...

Személy szerint én a szénhidrátbevitelemet nézem s azt próbálom lent tartani, mert nekem, úgy tűnik, az a jó s a kalóriabevitelemet nem is tudom nagyon levinni, s a szénhidrátdús táplálkozás nálam több kalóriát is jelent, mint a zsírdús. De ez én vagyok. Kísérletezni kell s megtalálni a saját utunkat. Ha pedig leáll a fogyás, megint kísérletezni, azt hiszem. Nyilván a mozgás is alapvető. Nem tudok keveset enni, de ha sokat mozgok, akkor sem szoktam többet enni. Ez segít a kalóriadeficitnek :)

2014. febr. 13. 19:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Az én adagom 1 étkezésre pl 300 gramm zöldség, 100gramm hússal. csirkét, pulykát, darált sertéshúst szoktam enni. Halat utálom.

zöldséglevesnél úgy csinálom, hogy kihalászom a 300 gramm zöldséget, és 3 dl levet szedek hozzá:)

egyszer majd csak lefogyok.....100 év múlva:D

2014. febr. 17. 03:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!