Mennyi idős volt babátok, amikor ebédre már evett levest és másodikat is? De nem csak pár falatot, hanem egy -egy adagot, mind a kettőből.
4 éves a fiam, 2 a lányom. Még mindig nincs ilyen hogy megesznek egy adag levest meg egy adag főételt is. Pedig a lányom kifejezetten jó étvágyú.
Meghát ki mit nevez egy adagnak, ha a felnőtt adagot nézzük elvileg 3 dl egy leves és 10 deka hús 20 deka körettel a főétel még ha ennek csak a felét veszem gyerek adagnak, annyit se esznek meg.
Igazából úgy szoktam hogy vagy egy tartalmas leves sok zöldséggel, tésztával, hússal vagy pedig főétel.
Pont valamelyik nap olvastam egy bölcsis szakmai lapban a bölcsődék étrendjéről, és abban írták, hogy levesnek 10 naponta egyszer kell lenni. Ezt nem értettem, és megkérdeztem anyósomat, bölcsődevezető, aki elmondta, hogy a leves, mint olyan, nem annyira tápláló, hiszen több mint a fele lé. Ezért nincs a bölcsiben sem, csak ritkán, és ha az van, akkor van még valami második is, ami egyébként nem lenne (péksüti vagy ilyesmi)
Szóval még én sem erőltetem a levest. Ha az van nálunk, akkor olyan főzelékesre csinálom a gyerkőcnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!