Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kaloriaegetes vezetessel?

Katoonene kérdése:

Kaloriaegetes vezetessel?

Figyelt kérdés

Sziasztok 1 hete kezdtem ''tudatosan'' elni, nezem mit eszek mennyit,kaloria szenhidrat,zsir, rost. Eddig jol birom, egy weboldalon tudom irogatni mit csinaltam,ettem ittam' es sulyomhoz koromhoz magassagomhoz merten van az osszes keretem. Napi 40-50 perc mozgas is van (torna kis sulyemeles) idomhoz merten. A kerdesem,ma vezettem 6 orat,rakodtam, a rakodast felvezettem,kiadott x kaloriat ( ami jogos, sok mazsa lett mozgatva) de amikor beirtam, hogy vezettem 3,5 orat,kiadott 600 kaloriat. Oke, hogy ma a havazasban stresszes anyazos volt a vezetes, de hulyeseg ez a 600 kaloria elegese, nem?

Valaszokat koszi!

U.i. nem kell protein meg zeroszenhidrat meg karoti dietas tipp

U.i.2 nem kell sulyemelopraktika,celom az esti levezetes nem akarok robotzsaru lenni

2014. jan. 29. 21:43
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

A kalóriaszámolás értelmetlen, nincsen semmilyen alapja, de számolgathatod.

Nem kerülöd meg vele a normális táplálkozást, bár lehet próbálkozni :)

2014. jan. 29. 21:48
 2/10 anonim ***** válasza:

"A kalóriaszámolás értelmetlen, nincsen semmilyen alapja"

Dehogy nincs, és akik becsületesen csinálják, nem sumákolnak, azoknak használ is.

2014. jan. 29. 21:53
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Azoknak egy enyhén vicces, de leginkább beteges pótcselekvés.

Jó lenne belátni: nem kalóriákat kell számolni, hanem egészséges (normális?) kajákat kellene enni.

Persze, fogyni sokféleképpen lehet.. Akkor is hülye szokás fogyáshoz kalóriát számolni.

És nem működik. Ha valaki beteg, mert rosszul eszik, akkor az az éhenhalásig csökkentgetheti a kalóriabevitelét, akkor sem fog fogyni. Mert nem keveset, hanem jót kell enni.. Ennyire bonyolult a képlet.

2014. jan. 29. 22:04
 4/10 A kérdező kommentje:

1-es:Ezzel nem értünk egyet. Miért kerülném meg a normális táplálkozást? Értetted a kérdést?

2-es:Köszönöm a megerősítést, szívesen is cserélek erről eszmét máshol, de nem itt:)

3-as:

Első mondat:Ha már közöd nincs a témához, legalább határold be, kikről beszélsz.

Második: Én belátom, nem is értem honnan vetted, hogy nem eszek egészséges (normális?) kaját? Egyáltalán eljutottál a második mondatomig? Értetted a kérdést?

Harmadik: Hülye szokás. Az is az, hogy fikázol de hozzáfűzni nem tudsz semmit.. (max az, hogy normális kaját egyek, szerinted disznózsíros dunakavicson élek?

Negyedik: Igen, van aki beteg, én mondtam, hogy az vagyok? Mondtam, hogy keveset eszek, vagy rosszul? A képleted tényleg nem bonyolult, a kérdésem se volt az.

Köszönöm itt is azoknak a válaszát, akik elküldték privátban, mert ide nem merik elküldeni.. valahol meg is értem. Sajnos 6 szavas kérdést kell kiírni, hogy talán felfogható legyen.

2014. jan. 29. 22:36
 5/10 anonim ***** válasza:

"Második: Én belátom, nem is értem honnan vetted, hogy nem eszek egészséges (normális?) kaját? Egyáltalán eljutottál a második mondatomig? Értetted a kérdést"

Bocs, a megjegyzésem nem NEKED, hanem a kötözködö válaszolónak szólt, aki szerint nem müködik a mßodszer.

2014. jan. 30. 07:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Többen azért nem írnak privátban, mert nem mernek itt válaszolni, hanem mert a sok hülyeség közt elvész a kevés értelmes válasz - privátban meg direkt nálad landol.
2014. jan. 30. 07:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Többen azért nem írnak privátban = Többen NEM azért írnak privátban

Valahogy összekeveredtek a szavak és úgy egész mást jelent, mint amit akartam.

2014. jan. 30. 07:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Az ember hús és zöldségevő.

Kalóriát csak azok számolgatnak, akik nem ismerik / nem tartják a minőségi táplálkozást, és nem bízhatnak meg a jóllakottság érzésükben. Mert olyan 'ételeket' esznek, amikkel ha jóllaknak, akkor már híznak / nem fogynak.

Tehát a kalóriaszámolás egy fura szokás, a rossz táplálkozást ellensúlyozza, és elég fura elméleti alapokon nyugszik.

Mégis mennyi kalóriát fogsz enni? Minél kevésbé tápláló ételeket eszel, annál kevesebb fontos tápanyaghoz jutsz, ugyanakkor annál kevesebbet eszel, hogy ne hízz. Ennek van értelme?

A megadott kalória értékek, kalória felhasználások, alapanyagcsere.. mind óriási saccolások. Ennyi értelme van számolgatni őket.

Ez eléggé kifejtős volt?

2014. jan. 30. 08:12
 9/10 A kérdező kommentje:

Mivel privátban 3 olyan ember is írt, aki tisztában van azzal, mit kérdeztem, igazából nem fogok ide vissza jönni többet, de még most írok:) Kedves utolsó sok sikert a húshoz és zöldséghez, én előre tudom, hogy elbuknék, mivel szeretem az almát is, ami gyümölcs...

Az, hogy mennyi kalóriát eszek, elég változó, körülbelül 100-200 kalóriával eszek kevesebbet a hülye táblázat szerint mint előtte (kivéve karácsony+születésnap, mert akkor torta is van, süti is van) de csak azért, mert este nem szendvicset eszek hanem mondjuk egy rántottát (vagy akár húst) és valóban, ugyanúgy jól esik mint előtte a kenyér, éhes se vagyok, a hülye táblázat adott rá magyarázatot, kicsit kifejtősebbet mint az hogy a hús meg zödség az a jó, mert 3000 éve hozzájut az ember (amint az ember elkezdett sokszínűbben táplálkozni, 1,5 2x annyi lett az átlagéletkor, és itt most arra gondolok, hogy az intelligencia eszközei (dárda, balta, tűz) mellett az immunrendszerük is megerősödött.

--Tehát a kalóriaszámolás egy fura szokás, a rossz táplálkozást ellensúlyozza, és elég fura elméleti alapokon nyugszik:

Nem furább az, mint hogy az ember hús és zöldségevő, vagy akkor ha odajutsz 1 10 30 év múlva, hogy gyógyszert kell szedned (akár egy influenzára) azt mondod az ősi embererő segít majd kijönnöd belőle hússal és zöldséggel? Vannak gyógykészítmények, amelyeket ki lehet váltani natúr kefírrel, joghurttal(ami ugyanannak az állatnak a "salakanyaga" amit te is megeszel. Köszvényről hallottál már?

---Mégis mennyi kalóriát fogsz enni?

Az amennyi jól esik kategória + - 20% a megengedettnek, de mivel nem akarok fogyni, annyira nem érint..

--Minél kevésbé tápláló ételeket eszel, annál kevesebb fontos tápanyaghoz jutsz, ugyanakkor annál kevesebbet eszel, hogy ne hízz.Ennek van értelme?: Szerintem minimum annyi tápanyaghoz hozzájutok mint te, mivel eszek zöldséget és húst is, csak én kipótolom mással is, mint az emberek döntő többsége az őskor óta.

---A megadott kalória értékek, kalória felhasználások, alapanyagcsere.. mind óriási saccolások. Ennyi értelme van számolgatni őket: Az óriásival nem értek egyet, de igen, saccolások, de ez azért 20 % belüli. Egyébként te mi alapján "jöttél rá" hogy mennyi a te hús és zöldségértéked? Az is minden embernél más. Ha azt mondod, jóllakásig eszel, akkor legalább akkora hülye vagy, mint én, csak én tudom mi van a kajában nagyjából, és mondjuk nem este állok neki zsírosat enni (tudom, tudom, a hús az hús, 0% zsír)

--Ez eléggé kifejtős volt?: Leírtad valamiről a véleményed. Vagy az önigazolásodat várod. Nem tudom, majd pár év múlva rájössz, milyen jó az ilyen diéta, de ha szerencséd van, előtte találkozol olyannal, aki nem 5 évig csinálta sport mellett, hanem ne adj isten 20 évig táplálkozott így, és mik alakultak ki nála.

Köszi emberek a biztatást és a sok "választ", egyébként nem fogyózom csak "tudatosan" élek, amit most kifejtek, mert sokan félreértették, + hogy megnyugodjatok: napszaknak megfelelően próbálok enni (esténként fehérjedús kaják (tojást, húst imádom) zsírt elkerülöm amennyire tudom (de attól ha sajtot kívánok eszek) szénhidrátot (főleg most kenyérre gondolok) általában napközben eszek, ha eszek, mióta reggelire bevágok egy nagy szelet rozskenyeret körülbelül délután háromig meg se éhezek (ég és föld a különbség a fehér kenyérhez képest jóllakottságügyileg) délután (5-6) eszek ami van (szó szerint, ha más nem még egy szelet rozskenyeret, rám úgy hat mint a lembas) esténként 1-2 pohár házi készítéső zöldség-gyümölcslé. Emellett ugye említettem az edzést, ha utána kívánok valamit elég szokott lenni egy kefír is...

Napi minimum 30 perc mozgás+az előbb leírt tudatos élés. Köszönöm a figyelmet, aki eszmét akar cserélni privibe várom:)

Egyébként

Minél kevésbé tápláló ételeket eszel, annál kevesebb fontos tápanyaghoz jutsz, ugyanakkor annál kevesebbet eszel, hogy ne hízz. Ennek van értelme?

2014. jan. 30. 14:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Rosszul gondolod.

1. én is azt írom, hogy kenyér helyett húst, tojást egyél.

2. az ember gabonatermesztés óta egyre kevésbé változatosan eszik, egyre GYENGÉBB az immunrendszer, a hosszabb élettartam pedig csak látszólagos, a csökkenő gyermekhalandósághoz s nem a táplálkozáshoz van köze.

3. "Nem furább az, mint hogy az ember hús és zöldségevő"

Miről beszélsz? Ez egy százezer éves táplálkozási szokás, miért fura? A kalóriaszámolás viszont egyrészt pszichés gondot okoz akár nőknél, akár férfiaknál, ráadásul úgy csinál mintha a táplálkozás mennyiségi kérdés lenne, amikor fontos lenne úgy hozzáállni, hogy minőségi kérdés.

"gyógyszert kell szedned (akár egy influenzára) azt mondod az ősi embererő segít majd kijönnöd belőle hússal és zöldséggel?"

Gabonafogyasztás nélkül (hús-zöldség táplálkozással) az immunrendszerünk erős, ha nincs d-vitamin hiányunk, akkor nem leszünk influenzásak.

"Vannak gyógykészítmények, amelyeket ki lehet váltani natúr kefírrel, joghurttal(ami ugyanannak az állatnak a "salakanyaga" amit te is megeszel. Köszvényről hallottál már?"

Nem eszünk tejtermékeket, fogyás alatt főleg nem!

Köszvény civilizációs betegség. Én civilizáció és civlilizációs (nyugati) táplálkozás ellenes vagyok. Okkal.

"Szerintem minimum annyi tápanyaghoz hozzájutok mint te, mivel eszek zöldséget és húst is, csak én kipótolom mással is"

Hiba. A legtáplálóbb élelmiszerek a zöldségek és a húsok. Nem tudod kipótolni mással, mert ezek a legtáplálóbbak + ma már vannak táplálék kiegészítők, amik koncentrált vitaminok, tápanyagok, ezekkel ki lehet egészíteni a táplálkozást. De mással nem tudod, minél több lisztet eszel, annál tápanyagszegényebb a táplálkozásod.

"Az óriásival nem értek egyet, de igen, saccolások, de ez azért 20 % belüli."

Ha a kalóriamítosz igen, akkor ez a 20% eltérés már hízás és fogyás közti a különbség.. +- 20%, és mi van ha nem számolod? Nem kényelmesebb, természetesebb nem számolni? :)

"Egyébként te mi alapján "jöttél rá" hogy mennyi a te hús és zöldségértéked? Az is minden embernél más. "

Én eszem. Ott a pont a mondat végén. Nincs rájövés, éhség van és táplálkozás. Ennél többet nem érdemel ez az materialista igény kielégítés, normális ételeket kell enni, és vége.

"Ha azt mondod, jóllakásig eszel, akkor legalább akkora hülye vagy, mint én, csak én tudom mi van a kajában nagyjából, és mondjuk nem este állok neki zsírosat enni (tudom, tudom, a hús az hús, 0% zsír)"

Megindokolnád, miért vagyok hülye? Mert én egészen másképp gondolom, azért eszem jóllakásig, mert ez a legbölcsebb amit tehetek. Bölcs vagy hülye, nem mindegy.

"Egyébként

Minél kevésbé tápláló ételeket eszel, annál kevesebb fontos tápanyaghoz jutsz, ugyanakkor annál kevesebbet eszel, hogy ne hízz. Ennek van értelme?

"

Igen. Az emberek elhíznak, mert nem tápláló ételeket esznek, hanem kenyeret. Elkezdenek kevesebbet enni, mert ugye kalórialimit van, kalórialimit ez nem vicc, tehát a tápanyagszegény ételekből még kevesebbet esznek.

Na így egyenek elég vitamint, ásávnyi anyagokt, zsírokat, fehérjét.. nem lehet visszafogni, limitek közé szorítani a táplálkozást, mert ez egy zsákutcába vezető megközelítés lesz.

Ezt miért nem lehet megérteni? A táplálkozás NEM MENNYISÉGI hanem minőségi kérdés. Ezért nem kellene kalóriákat nézni.. Mármint lehet nézni, akár.. csak közben a minőségre kellene elsősorban odafigyelni :)

Mert akkor is beteg lehetsz, ha kevesebb nem jó ételt eszel, nem csak az elhízott emberek betegek :(

2014. jan. 30. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!