Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A digitális súly mérleg napi...

A digitális súly mérleg napi használata ösztönző hatású lehet egy fogyókúrázónak?

Figyelt kérdés

Jó dolog ha van otthon, mérleg vagy sem?

Mi van ha nincs otthon mérleg és nincs mitől észbe kapj hogy úristen felszedtem 5 kilót diétázni kéne.

2014. jan. 23. 16:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Tényleg hihetetlen (számomra). 10 kilóval 4 ruhaméretet váltottam.

Talán ha nagyon magas vagy...

2014. jan. 23. 18:03
 12/18 anonim ***** válasza:
nem vagyok nagyon magas,34 kg-ot fogytam szülés után szóval tudom milyen ha szorít a nadrág,de nekem meg az hihetetlen,hogy 10 kg = 4 ruhaméret,nekem 34=6 ruhaméret,nem vagyunk egyformák
2014. jan. 23. 18:21
 13/18 anonim ***** válasza:
bocsánat helyesbítek,8 ruhaméret :)
2014. jan. 23. 18:22
 14/18 anonim ***** válasza:
Én se érzek a ruhákon 5 kiló hízást. December elején mértem magam utoljára, akkor sokmidnen volt, utazás, szülinapok, karácsony, szilveszter, vendégek, vendégeskedés. Január elejére 5 kilóval voltam több:( A ruháimon egyáltalán nem érződött, szoknyát hordok harisnyával, blúzokat, farmert egyáltalán nem.
2014. jan. 23. 18:24
 15/18 anonim ***** válasza:
Ja, és igen, szerintem nagyon fontos midnen nap ráállni. Ha decemberben ráálltam volna már az első két kilónál leállok. Azóta rállok minden nap, szertem látni még a 100 gramm fogyást is.
2014. jan. 23. 18:26
 16/18 anonim ***** válasza:

De egy normál ember nem lát 100g fogyást a mérlegen... Nekem pár nap alatt felment nemrég 2,5 kilót a súlyom (reggel, ruha nélkül mérve), pedig ugyanúgy ettem, mint mindig. Elég evidens, hogy nem híztam ennyit... Ahogy nem is fogytam 1 kilót egy nap alatt... Ez ugyan mechanikus mérleg, de digitálisra is kétszer ráállok s 80 deka a különbség.

A vízvisszatartás, wczés és egyebek miatt a reggeli súly eléggé ingadozhat, abból nem igazán tud lejönni, hogy fogyott-e az ember 10-20-40 dekát vagy sem, legalábbis az átlagembernél így van. Főleg a ritkább, pl. heti mérés lehet csalóka, ha az ember nem fogy tempósan. A napoknál jobban látszik, hogy mégis merre leledzik kb. a súly...

Ami a kérdést illeti, ez merőben attól függ. Engem nem zavarna, hogy híztam egy picit, ami egyáltalán nem látszik, nem érződik. Akkor az engem miért zavarna? Elég akkor cselekedni, ha feltűnik. Mondjuk én lassan hízom.

2014. jan. 23. 19:55
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha ma 64.7 voltam, holnap meg 64.6 leszek, én annak is örülök. Mit nem lehet ezen érteni?
2014. jan. 23. 21:35
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek a digitális mérlegek nem is túl pontosak. Én bárhová helyezem a járólapon, mindenhol mást mutat, és olykor 1-2 kg-os eltérések is vannak, ami szerintem durva. Nyilván fontos, hogy vízszintesen álljon a mérleg, na de nem vízmértékezhetem állandóan a járólapot, hogy éppen hol tökéletes a vízszint.

Szerintem a hagyományos mérleg megbízhatóbb.

Egyszer vendégek jöttel hozzánk, és ráálltak a mérlegünkre. Elszörnyedtek, hogy mennyit mutatott. Azt mondták, ők nem ennyinek szokták mérni magukat. Ami azt illeti, én eddig ahány mérlegen mértem magam, mind más volt. Ergo semmi értelme napi szinten testsúlyt mérni. Ha az ember fölszed néhány kilót, azt észre lehet venni a ruhákon is nem? Kicsit szorít a nadrág, pici hurka van a hason, stb. Ha nem venni észre a különbséget, akkor meg minek a fogyókúra?

2014. jan. 24. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!