Hogyan lesz valaki anorexiás?
Már az elején is rendesen koplalnak vagy fokozatosan esznek kevesebbet?Hogy nem éheznek? Mennyi idő alatt fogynak látványosan?Hogy tudnak sportolni ilyen kevés kalória mellett vagy egyáltalán nem mozognak?
Szerintem a barátnőm is az:/
Én voltam anorexiás.
Nagyon szar. De itt jön be, hogy az emberi szervezet mi mindenre képes. Éhes voltam az első hétben, de élveztem. Élveztem, hogy korog a gyomrom, élveztem hogy szédülök, fáj a fejem, mert saját magam büntettem egy váratlan rossz helyzet miatt, amiért én voltam a hibás! Úgy voltam vele, hogy nem érdemlem meg, hogy egyek és muszáj szenvednem, mert csak így tudom helyre hozni, nem érdemlek ételt.
Az első hét rossz volt, de aztán ahogy teltek a napok, úgy csökkentettem az étel adagokat, kihagytam a vacsorát, majd már az ebédet is és élveztem. Aztán elmúlt az éhség érzet, de inni sem ittam sokat-kb 1litert, és megvoltam.
Aztán megint teltek a napok és már ebédre is salátát ettem üresen vagy 1 db tojás fehérjével-sárga nélkül.
Emellett tanultam, dolgoztam, itthon 2-3 órát intenzíven sportoltam, 1 liter kávét ittam, alig aludtam. Aztán ebéd helyett is kávét és light colát ittam, végre vmi finom édes íz az üres gyomornak. Aztán már csak 2 liter energiaitalt ittam-cukormentest, semmi más max egy almát de még mindig tornáztam mellette csak már kb 1 órát.
Aztán a tornát felváltotta a bicikli, mert a gerincem annyira kiállt már, hogy fájt amikor a szőnyegen feküdtem, itt már gyenge voltam, fél napot átaludtam, alig volt hajam, bőröm szétrepedt, a fogaim nagyon fájtak, égett, szúrt a szívem. Aztán lefogytam 30kg ra és elájultam. Mikor magamhoz tértem, mindenem fájt, szédültem, nagyon dobogott a szívem, ilyen rosszul még sose voltam, muszáj volt ennem valamit, egy szelet kenyeret ettem sonkával, de ki is hánytam. Aztán bevettem fájdalom csillapítót és elaludtam. Másnap felébredtem és akkor eszméltem rá, hogy mit csinálok magammal. Saját magam, önerőből kezdtem el enni, de nem bírta elsőnek a gyomrom. Ezek a kis evések később falásba mentek át, hihetettlen mennyiséget zabáltam be egyszerre. Aztán felhíztam 65 kg ra, és ott megállt megint bennem valami. Mit csinálok saját magammal, miért teszem ezt, nagyon sokat gondolkodtam éjszakákon át, hogy miért utálom magam. Szép fokozatosan abbahagytam a falást, amikkor úgy éreztem hogy muszáj enni, amikor rám jött az a bizonyos érzés, ki tettem magam elé mindent és néztem rá a kajára, hogy engem nem győzöl le. Ez volt a legnehezebb de megtettem, izzadtam, dobogott a szíven, fájt mindenem-főleg az ÉLET, de mondtam h elég lesz, én ezt nem érdemlem, nem vagyok ennyire rossz ember. Aztán szépen leszoktam erről is. És büszke vagyok magamra, hogy sikerült. Jelenleg egészségesen de mértékletesen étkezem, egyik szélsőségbe sem megyek át, van hogy többett eszem, de az saláta, alma, és hús. Jelenleg súlyzózom, kitöréseket és guggolásokat csinálok, kevesebb de jó ch-t eszem, nagyon sok ismereteket sajátítottam el, dietetikát tanulom és szeretnék hozzám hasonló lányoknak, fiúknak segíteni.
Ami hátrány ért-fogszuvasodás, fogtörés, szív fájdalmak, savas, égő gyomor, nyelési probléma, nyúlott, lógó, repedt, száraz bőr és haj, ekcéma, töredezett körmöm, nehéz légzés, puffadás, gyomor fájdalmak, fejlettlen test, menstruáci elmaradás.
Ami pozitívum- lett önképem, tisztelem és szeretem magam, érdeklődési köröm kitágullt, máshogyan látom az életet és az embereket, tudok másokat és saját magamat elfogadni, és máshogy látom az életet, minden rosszban valami jó, sokkal megértőbb vagyok az emberek iránt. Tisztelem azokat az embereket akik felbírnak állni mindem problémából.
21/l
köszönöm szépen a választ és gratuálok a gyógyulásodhoz!!!!! főleg,hogy önerőből sikerült! :)
a hajad egyébként rendesen nőtt vagy hullott is? mert bnőmnek nagyon hullik :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!