Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Napi 500kcal mellett milyen...

Napi 500kcal mellett milyen gyorsan megy le 5 kiló?

Figyelt kérdés
2013. okt. 28. 18:45
 1/8 anonim válasza:
Olyan gyorsan, mint amilyen gyorsan vissza is fog jönni!
2013. okt. 28. 18:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat, elfelejtettem oda írni, hogy napban kérném a válaszokat, lehetőleg egyéni vélemény beszúrását mellőzve. Mindenki úgy fogyókúrázik ahogy tud, és ahogy szeretne.
2013. okt. 28. 18:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak matematikai alapon nézzük, akkor 5 kiló leadásához 38.500 kalóriával több energiát kell felhasználni, mint az ételekkel bevitt, ami egy kb. 2000 kcal napi energia igényű nő esetében napi 1500 kcal energiadeficittel kb. 25 nap alatt érhető el. Ez lenne, ha csak matematikai alapon működne a dolog.

Ha nagyon lekorlátozod a kalóriabevitelt, akkor a test raktározó üzemmódba kapcsol, hogy minél kevesebb energiát égessen, így egyre lassul a fogyás üteme. Ha nem eszel elég fehérjét (500 kcal-ból nehéz eleget enni), akkor a szervezeted nem csak a zsírt fogja bontani, hanem elsődlegesen az izmokat. Ezért ha abbahagyod ezt a drasztikus diétát, akkor a szervezet kb. azonnal elraktároz minden extra energiát a következő éhezéses időszakra, azaz kb. fele annyi idő alatt visszaszeded a leadott kilókat, aminek nagy része izom és víz volt, de most annak a helyére is zsír fog kerülni.

Ergo a következő fog történni:

kb. 30 nap múlva kevesebbet fog mutatni a mérleg 5 kilóval, ám centiben alig lesz mérhető a különbség. Olyan 50 nap múlva kb. megint annyit fog mutatni a mérleg, mint most, de a centi már többet, mert a kis területet foglaló izom helyére is zsír került.

Persze nem törvényszerű, hogy ez így lesz, de sajnos 80-90% az esély rá, főleg, hogy ennyire nem értesz a fogyózáshoz.

2013. okt. 28. 19:07
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Nekem egy hét alatt lement léböjttel, 65ről 60ra fogytam. Utána egésuséges étrenddel ( pl paleolit ) és sporttal meg lehet tartani, nem muszáj jojózni :)
2013. okt. 28. 19:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Kb 25 nap alatt megy le (én a 33. napomon tartok -7 kg-nál). Én is ezt csinálom, de csak mert idő szűkében vagyok.

Azt tervezem, hogy a visszahízás elkerülése ellen csak nagyon lassan és fokozatosan fogom újra emelni az adagot.

Meglátjuk hogy sikerül, mert ha le tudok fogyni utána elkezdek rendszeresen sportolni is, úgyhogy lehet, hogy nem lesz olyan vészes.

Én már egyszer csináltam, de csak 1-2 kg jött vissza, szóval elvileg nem lehetetlen.

De tényleg vigyázni kell vele.

2013. okt. 28. 20:41
 6/8 anonim válasza:
ajánlom [link]
2013. okt. 30. 13:36
 7/8 anonim válasza:
Tavaly fél év alatt adtam le 3 kilót, mondjuk jóval többet ettem, mint 500 kcal. Karácsonykor egy hét alatt visszaszedtem 2 kilót, aztán kezdhettem az egészet előlről. Igaz, 38 éves vagyok, azt mondják ilyenkor már nehezebben megy a fogyás.
2013. okt. 30. 19:00
 8/8 anonim válasza:
Napi 500 kilokalória bevitele 1,5-2,5 kilogramm leadását jelentené egy héten, de ezt nem ajánlom, szinte betarthatatlan.
2013. okt. 30. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!