Csirkemell receptek (amiket ti szoltatok csinalni)?
Hamis-rizs karfiolból: (jó hozzá a túlnyílt, osztályos karfiol is!)
A karfiolt rózsákra szeded, megmosod és konyhai kiskéssel kb. 1,0-1,5 cm hosszú darabkákra szeled. Apróra vágott vöröshagymát + petrezselymet dinszteltem, beleforgattam a feldarabolt karfiolt, só-bors, pici vízzel födő alatt puhára pároltam = hamis-rizs-köret.
Keress rá: a csíkos burgonyára, a hercegnő burgonyára, de ha a nyers krumpliból készített lapcsánka, (mások prószának mondják) azt reszelt sárparépából is elkészítheted.
Krumpli-fasírt: főtt krumplit megtöröd, ha kihűlt só-bors-fokhagyma, 1-2 nyers tojás (mennyiségtől függő) + liszt/zsemlemorzsa összegyúrod. Kis gombócokat, laposra formázva, zsemlemorzsába beforgatod és bő zsírban/olajban kisütöd. Akár hús mellé köretnek, (mint a krokett), vagy főzelék mellé főételnek is jó.
Túrógombóc egyszerűen: tejbegrízt főzöl puhára, de jó sűrűre kevéske cukorral + vaníliás cukorral.
Amikor kihűlt, hozzákevered (és krumplinyomót használtam)
a túrót, gombócokat formálsz belőle, és mehet az előre elkészített pirított zsemlemorzsába!!!
Sült káposzta (fehér káposztából)
Kb . 0,5-1,0 cm vastag szeleteket vágsz (torzsa maradjon ott), sózod-borsozod, a teflon edényt (vagy zománcos tepsit) kizsírozod/olajozod, a káposzta mindkét oldalát megkened olajjal és kb. mindkét oldalát 10 percig sütöd. Ha akarod, zúzott fogkhagymával megszórod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!