Csirkemell receptek (amiket ti szoltatok csinalni)?
Egy kis tepsit kibélelsz alufóliával, rá teszed a szeletelt csirkemellet, majd fűszerezed kis bazsalikommal, rá szeletelsz egy egész almát és arra pedig egy kis fahéjat szórsz és így sütöd meg. Hozzá pár kanál rizs, de én van hogy magában eszem.
Fűszeres vízben megfőzöd a csirkemellet, addig csinálsz citromléből, fahéjból és édes almából kompótot, majd ezt eszed a csirkéhez.
Rizst fel lehet dobni babbal, borsóval, répával, gombával, lencsével és hozzá a fűszeres hús, itt lehet használni oregánót, csirke fűszersót, stb.
Mustáros csirkemell, előző este mustáros fűszeres olivaolajos pácba teszed a húst, majd leitatod megkened még egy kis mustárral és így sütöd meg tepsiben.
csirkemellből készíthetsz egy jó kis zöldséges (Gombás, répás, hagymás, paradicsomos-paprikás) alapon csirkemell pörköltöt hozzá rizs.
Sok zöldségből és a kockázott csirkemellből raguleves.
darált csirkemellből-töltött tök, hagyma, paradicsom
rizs és tojás keverékével húsgombóc-ehhez kapor, gyümölcs mártás
Megcsinálhatod jó sok répa-gyökérrel együtt vadasan is!
Olyan recepteket, elkészítési módot használj most a fogyód alatt is, amiket hosszú éveken keresztül majd akkor is meg fogsz tudni enni, amikor már nem fogyózol.
Az, hogy most mindent alávetsz annak az egyetlen célnak, hogy mielőbb lefogyj, majd ha már végre elérted az ideális testsúlyt, visszaállsz a régi táplálkozási szokásaidhoz, a régi (ezek szerint nem egészséges) receptekhez, étel-tipusokhoz, az csak az ismételt plusz kilók visszaszedéséhez vezet.
Találd meg most azokat az elkészítési módokat, recepteket, stb.stb. amelyeket a következő 15-20 évben is szívesen fogsz tudni enni.
Oké! Megkérdezhetem, hogy tavaly november óta mennyit tudtál leadni?
Egyébként én jó 3 héttel ezelőtt jutottam "erre a bölcsességre" (persze nekem is mások írták le), mint amit most én is neked.
Ezek nyomán volt pl. kifőzött tésztára készítettem a hamis-vadas mártást (hús helyett a párolandó zöldségekhez csak egy kis húslét öntöttem), múlt héten a csíkokra szelt, hirtelen átsütött csirkét lecsó-alapban vissza-forraltam.
Pulyka-mellét klopfold ki, sózd be, egyik oldalát kendd meg mustárral. (Közben a csirke-májat rakd tészta-szűrőbe és lobogó sós vízbe mártsd bele, hogy a véres lé kiforrjon belőle). Egy-egy májat tégy a hús-szeletek egyik végébe, a másikat hajtsd rá, ha van mivel tűzd össze, de anélkül is be lehet panírozni és kirántani.
Ha rántani nem akarod, akkor panírozás nélkül, ha ketté-hajtottad, rakd bele egy csíkra szabott alufóliába, abba "csomagold". Bő forró zsírban/olajban süsd egyik oldalát is 10 percig, majd a másikat is. Ha kibontottad, tökéletesen megsült, aranybarna töltött husikat találsz.
8-as vagyok
Kb. 3 hete kezdtem el átállni erre a módszerre. Azóta annyit változtattam rajta, hogy a gyümölcs-napot kihagyom (persze reggelire a gyümölcsöt és ha kell, még délelőtt is esetenként egy-egy kicsit megeszem). Helyette beállítottam 2 fehérje-napot: 1. nap hús alapú fehérje, 2. nap tojás-túró-tejföl-stb. fehérje, 3. nap keményítős nap = zöldségfélék (levesek, főzelékek, fasírozottak krumpliból, rizsből, karfiolból), vagy párolva stb. stb
4. nap szénhidrát tészta, sütve-főzve
Mivel mind a fehérje, mint a keményítős (zöldséges) napra 1-1 szeletke kenyeret megenged, ezért úgy gondolom, hogy pl. a karfiol-pörkölt vagy éppen tojás-pörkölt, gomba-pörkölt egy kis nokedlivel (kenyér helyett) is megengedett.
Úgy gondolom, ha így, ilyen módon állítom be a táplálkozásomat hosszú-távra, akkor ha nem is 90 nap alatt adok le 15-20 kg-ot, de azért ahogy te is írod, kb. egy év alatt majdcsak leolvad rólam a többlet.
Megteszed, hogy átnézed és ideírod, hogy szerinted jó lesz ez így, vagy te valamit másként csinálsz, másként csinálnál??? Előre is megköszönöm. Ha akarod írj privit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!