Aki ülve dolgozik keményen, ugyanannyi kalóriát használ el, mint aki ülve nem csinál semmit?
Első könnyedén nyomott egy igent. A sakkozó és a kerékpárversenyző is üldögél. Ők is ugyanannyi kalóriát használnak el?
Bár két sportot írtam, de neked is válasz ez. Mi a a kemény munka? Ha üldölgélve cikket ír, vagy üldögélve szundikál két ember, a felhasznált energia közel azonos. De ülve is lehet olyan fizikai munkát végezni, amely nagy erőkifejtést igényel.
Vagy húsz évig olyan munkát végeztem, ami sok mozgással járt (de nem nehéz fizikai). Az azóta eltelt újabb két évtizedben pedig számítógép előtt ülve dolgozom. Nem veszem észre, hogy egyiktől jobban megéheztem volna, mint a másiktól.
De természetesen a tördelés, képfeldogzás jóval kevesebb energiát igényel, mint amikor még nyomdai fotósként egész nap jöttem mentem.
A traktoros is ül, de gondolom ő azért többet eléget egy műszakban.
--------
Kedves 73%-os! A szövegértés nem az erősséged.
Én jogászként abszolút azt érzem, hogy igenis van olyan megerőltető szellemi munka, amivel lehet kalóriát égetni. (Nyilván nem úgy, mintha bányában dolgoznék, de gondolom nem is azzal kell "versenyezni").
Sőt, a tanulás maga is kemény munka, egy vizsgaidőszak alatt pl., aki nem stresszevő (mint sajnos én...), az általában fogyni szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!