Napi 100gramm szénhidrát, belefér egy fogyókúrába?
"Kungfu harcos vagyok" - megmosolyogtató. Ha az lennél eszedbe sem jutna kijelenteni hogy az vagy. Konkrétumot nem írtál csak általánosságokat. Megtanultál egy-két szakszót (betűt) és meg akarod mondani, hogy minden orvoslás butaság. Manióka gyökeret kell rágni és minden megoldódik. Alapvetően én elutasítok minden gyógyszeres kezelést, de hidd el vannak olyan helyzetek, betegségek amikor kell az a rohadt gyógyszer. A civilizáció sajnos magával hozott elég sok betegséget amiket hókusz-pókkal nem lehet gyógyítani. Én elismerem a kinai módszereket is csak látnék eredményt a környezetemben. Pl. apukuntúrás dohányzás leszoktatás, fogyasztás. Volt a környezetemben mindkettőre kísérletező. A végeredmény hosszútávon nem változott.
Szóval a kérdezőnek annyit hogy egyen bármit csak kevesebbet, mint amennyit szokott, és mozogjon többet akkor majd fogy. Nem a kalóriákat kell számolni hanem azt figyelni, ha szervezet már nem az éhség miatt eszik hanem az élmény miatt.
nos akkor be is bukik az elmélet, mert nem eszek cukros édességet, és tejtermékből is csak sajtot. szóval nem tudom mitől van nálam ez az ir dolog. nekem még egy másik doki mondta azt, hogy az Ir ha már kialakult, nem lehet gyógyulni belőle, csak késleltetni a cukorbetegség kialakulását...
másrészt meg melyik átlag ember képes tényleg mindenről lemondani ami "egészségtelen"? hisz ma már minden az, és kb fénnyel kéne táplálkozni....mert semmit se lehet enni.....
az IR-es voltam
11. válaszoló.
Idézőjelbe kérlek a Ctrl+C -> Ctrl+V kombinációt használ, azaz másolás -> beillesztés funkciót. Így szó szerint tudsz idézni elírás nélkül.
"Ha az lennél eszedbe sem jutna kijelenteni hogy az vagy"
értelmetlen kijelentés, ezzel nem rólam írsz kritikát, hanem arról hogy te képtelen vagy figyelmesen olvasni, szöveget érteni vagy írni.. Még egyszer: copy -> paste, ekkor szó szerint és pontosan fogsz idézni.. így ahogy csináltad nem volt értelme, mert nem azt idézted amit én írtam.
"Konkrétumot nem írtál csak általánosságokat"
Milyen konkrétumot szeretnél írni? Kérlek, mondd meg és írom.
"Megtanultál egy-két szakszót (betűt) és meg akarod mondani, hogy minden orvoslás butaság"
Én nem állítom, hogy minden orvoslás butaság, de még hasonlót sem.
" Manióka gyökeret kell rágni és minden megoldódik. "
???
"Alapvetően én elutasítok minden gyógyszeres kezelést, de hidd el vannak olyan helyzetek, betegségek amikor kell az a rohadt gyógyszer. A civilizáció sajnos magával hozott elég sok betegséget amiket hókusz-pókkal nem lehet gyógyítani."
Ez több kérdést felvet. Nem tudom mi az a hókusz-pókkal gyógyítás, nem ismerem. A cilivizációs betegségeket a civilizáció csak közvetetten hozta, senkit sem kényszerítenek liszt és cukorevésre. Van alternatíva. Én is a civilizációban élek, meg sokan mások és mégis elkerüljük vagy kigyógyulunk civilizációs betegségekből. Kövessetek minket..
"Én elismerem a kinai módszereket is csak látnék eredményt a környezetemben. Pl. apukuntúrás dohányzás leszoktatás, fogyasztás."
Elég szégyen, ha ilyenekre kell használni az akupunktúrát. Dohányzás leszokás, meg fogyasztás.. ezek döntések, nem betegségek vagy kóros energetikai állapotok.. ezekhez nem akupunktúra kell, hanem eldönteni hogy nem gyújt rá és nem kenyeret eszik hanem zöldséget.. Primitív problémák primitív embereknek. (tudom, a társadalom tehet róla)
12. válaszoló.
Most írnám az egészet nagy betűkkel, képzeljük hozzá.
Az ember tápláléka hús és zöldségek. Halak, tojás, szárazföldi hús (ízeltlábúak, kukacok és gombák..) és levelek, gyökérfélék, esetleg gyümölcsök.
Ezeket kell enni, pont.
"másrészt meg melyik átlag ember képes tényleg mindenről lemondani ami "egészségtelen"?"
Egyéni döntés kérdése. Sok ismerősöm le tud mondani, én is le tudnék mondani. Legközelebb azt fogod kérdezni, ki tud lemondani a heroinozásról? Nevetséges.. Akit érdekel, az lemond. Aki érdekel, az nem búzalisztet használ, hanem gluténmentes liszteket.. tucatnyi kompromisszumos alternatíva van amik jobbak mint ahogy az átlag ember él. Szép lenne persze ha rizsevés sem lenne, de a rizs rögtön egy jobb alternatíva gabonafogyasztásnak. Aztán ezt is el lehet hagyni, vagy minimálisra redukálni.. Cukorbetegeknek és IR-eseknek az istenért, rizs sem kell. Addig bírják már ki amíg az inzulin rezisztenciájuk helyrejön.. De nem kötelező, bármit lehet csinálni. Akinek igénye van rá, az majd meggyógyul.
Ha már az orvosnak tanulásról volt szó, miért érzi valaki felhatalmazva magát attól, hogy foglalkozott kung-fu-val és dolgozott keményen az életében, hogy olyanról bírálja mások véleményét, amit nem tanult? Miért gondolja bárki hogy 6-9-... év tanulás után egy orvos nem tudná, hogy mit csinál? Ha értékeled a kemény munkát, akkor miért gondolod hogy az orvosok kemény munkájának nincs eredménye?
Másrészt miért gondolja bárki, hogy azért mert neki működött valami másnak is fog? Az orvoslás nagy része arról szól, hogy a különböző emberek máshogy reagálhatnak dolgokra és ezért másféle kezelés kell (allergiák, érzékenyésgek, stb.), egy gyógyszer kifejlesztésének jelentős hányada annak bizonyítása hogy milyen mellékhatásai lehetnek és milyen gyakorisággal. Egy gyógyszerkutató és orvos az ideje nagy részét ezzel tölti, nem azzal, hogy azt szajkózza hogy "csináld úgy ahogy én csinálom, nekem sincs semmi bajom, akkor neked se lesz". Rémlik a különbség?
Tisztelt szokratesz!
Érdeklődéssel olvasom a csörtédet a harcművész mesterével. Egyetértek a világnézétéddel, és azonosulni tudok a válaszaiddal. Azért osztom meg veled a gondolataimat, mert vele azt hiszem nem lenne érdemes, más szemüvegen (nekem túl sötét) látja, ezt az egyébként színes világot. Úgy gondolom, kár vele eszmecserézni bármiről is. Vannak emberek, akik abban hisznek, hogy mindenáron győzniük kell mindenki felett. Ha megfigyeled, az érvei agresszívak, tanácsai fellebezhetetlenek, miközben a fenyeget hogy esetleges hitünk az orvoslásban, a halálba vezet minket. Mindannyian tudjuk, az ősi gyógymódok is számtalan kisérleten, és kudarcon, (netáan sarlatáságon)estek át, hogy elnyerjék mai formájukat. Még a mai nap is változnak. Néha ötvöződik az orvoslással! Imígy az orvostudomány is. Alaptételül a gyógyítást tartja szem előtt (jó jó vannak elvetemült sarlatánok.... mielőtt szemellenzőt raknának rám). Hihetetlen dolog számomra, hogy azokat az embereket, akik péntz energiát hitet fektetnek abba hogy letegyenek valamit az élet asztalára, olyan színbe festik, mintha szándékosan gyilkolnának, nyereségvágyból ölnének. "Ki mint él, úgy ítél". Milyen igaz. Harcos kolléga ítél, ítélkezik, megítél. Önkritika nélkül. Pontokba szedve. Számonkérve. Ellentmondást nem tűrően. Mondandóját jól kiszámíva,pontosan, mint ütést az ellenfélre. Pont úgy, mint a gyilkos orvosok, vagy gyógyszerészek?..... Hol a feltétel nélküli alázat? A harmónia? Egyensúly?! Esetleg Jin-Jang elmélet? Harcosunk a negatív gondolkodásának, már számtalan jelét adta. Van mit egyensúlyba hoznia (reméljük erre törekszik ő is)Az a baj, hogy már az elején annyira elrontotta, hogy innen már nehéz hitelessé válni. Fedezetlen csekk. Sokáig gondolkodtam hozzászóljak e de úgy érzem fel kell hívni arra a figyelmet, hogy NE bíráljuk az élet dolgait ami attól olyan amilyenné mi tettük (már hallom is: én nem mert te bezzeg, és miattad igen miattam nem). Egy bölcs ember egyszer azt mondta, hogy érzésekkel nem vitatkozunk. Legyen ez így (már megint hallom: Bezzeg te beleléphetsz más érzéseibé.....). Nos hosszú életet kívánok a változtatáshoz szükség lesz rá. A cukor témához csak annyit: közeli hozzátartozóm súlyos autoimmun betegségben szenved, melynek várható hozadékaként, cukorbetegséget jósoltak. KARÖLTVE az orvossal gyökeresen változtattunk (az egész család ) a táplálkozásunkon. Magyar termékek, mesterséges anyagoktól mentes élelmiszer, házi készítésű ételek (tejtermék, pékárú) tartósitószer mentes befőzés, magyar táplálékok (ezen a hoszúsági és szélességi fokon élünk, erre rendezkedett be a szervezetünk). Mielőtt szó érné a ház elejét, a megfelelő időben vett termékek megfizethetőek (közalkalmazott vagyok, anyagi helyzetem is ennek megfelelő). A régi konyha felelevenítése csodát tesz: csicseri borsó és társai. Közben számolni, mozogni, és POZITÍvan gondolkodni. A rossz gondolatok pont ugyanolyan mérgezőek. No meg kitartás.
Egy arab mondás szerint: harcolj, de ne háborúzz. Meg kellene fogadni. Bölcs gondolat. UI. Az önjelölt nyelvészek, és helyesírásjavító- kutatóknak üzenem: Igen van benne hiba, emberből vagyok, még ha nem is tökéletesek mint ők. Válaszolgatni meg azért nem igen fogok, mert Tanácsot csak ennyit tudok adni, viszont nem akarok azonosunli semmilyen nemativ személyiség jegyekkel. Kiváló tisztelettel maradtam: én
"Hihetetlen dolog számomra, hogy azokat az embereket, akik péntz energiát hitet fektetnek abba hogy letegyenek valamit az élet asztalára, olyan színbe festik, mintha szándékosan gyilkolnának, nyereségvágyból ölnének. "
Merthogy ezt írtam? Le lehet festeni engem rossznak, ki lehet emelni jellemhibának hogy nem írok fölösleges sorokat csak azért, hogy diplomatikusnak hasson a válaszom.. De miért jó az, hogy beszűkült látókörűnek állítjuk be a másik embert, amikor ez velem kapcsolatban aligha lehet igaz. Legfeljebb nem emelem ki minden válaszomban, hogy milyen fantasztikus találmány volt a penicillin.. ezzel kellene húzni a válaszok hosszúságát, írni a nyugati orvoslás előnyeiről? Azokkal tisztában vagyunk, a hátrányain kellene javítani, illetve azokat a problémákat megoldani amiket a nyugati orvoslás jelenleg nem tud. Én nem az orvosokat akarom leszólni, felőlem azt csinálnak amit akarnak, olyan szándékkal amivel akarják. Miért is kellene hogy ez érdekes legyen számomra..
Csak azt gondolom, hogy elsődlegesen nem rájuk kellene számítani. Ha jók a módszereik akkor sem.
Harcos kolléga ítél: hát igen, és kritizál. Milyen pofátlan. Mikor szó nélkül kellene tűrni hogy félre kezeljenek emberek ezreit, cukorbetegeket kényszerítsenek bele olyan gyógyszeres kezelésbe amiből az életben nem tudnak már szabadulni.. És valaki képes ítélkezni? Borotváljuk le a mellét az ilyennek, pfuj milyen aljas deviáns viselkedés már ez :)
"Pontokba szedve. Számonkérve. Ellentmondást nem tűrően. "
Konstruktív ellentmondás érkezik? Ez egy fórum, mi az hogy ellentmondást nem tűrően? Pisztolyt fogok bárki fejéhez, hogy ha vitatkozni mer meghal? Ugyan már.. lelki sérült nyuszik támadónak vehetik bárkinek a stílusát, így beszélni sem lehet, nem hogy vitatkozni. Persze hogy nem mert hozzám címezni írást.. pedig nem harapok.. ez egy névtelen fórum.
"Mondandóját jól kiszámíva,pontosan, mint ütést az ellenfélre"
Csak írok, nem foglalkozom sokat stilisztikával.. nem doktori értekezést tartunk, csak beszélgetünk.. lehet szórakozni a gyönyörű semmitmondó, diplomatikus válaszokkal, de el lehetne fogadni azt is ha valaki nem így ír, mert mondjuk van véleménye.
"Hol a feltétel nélküli alázat? A harmónia? Egyensúly?"
A gyik fogyókúra topik mikor csapott át valami keresztény hitközösséggé? Nincs alázat, témázás, fejtegetés és vita van, amiből egyébként sokat lehet tanulni, ha elolvassa valaki. Harmónia eltűnt valamelyik ki nem fizetett munkanappal, majd visszajön ha eljő a Paradicsom :)
"Harcosunk a negatív gondolkodásának, már számtalan jelét adta."
De a racionalitásának is. A negatív gondolkodás az én szubjektív sajátságom, ellenben sokszor a valóság is sokszor eléggé negatív. Mindegy, hogy is jött ez a kérdéshez?
"Van mit egyensúlyba hoznia (reméljük erre törekszik ő is)Az a baj, hogy már az elején annyira elrontotta, hogy innen már nehéz hitelessé válni."
Most nem törekszem. Nekem aligha kell hitelessé válnom, legrosszabb esetben kövér vagy beteg marad az aki nem szívleli meg amit írok. Nem fog összedőlni a világ attól, hogy én akár nicknév alatt egy fórumon, vagy mivel nem titkos így akár személyem bárhol is hiteltelen. Nem én vagyok elhízott, cukorbeteg, stb. én legfeljebb hiteltelen leszek valaki szemében a gyakorikérdéseken. Na nem ettől negatív a világszemléletem :)
"Egy bölcs ember egyszer azt mondta, hogy érzésekkel nem vitatkozunk. Legyen ez így (már megint hallom: Bezzeg te beleléphetsz más érzéseibé.....)"
Ezeket a már hallom dolgokat kihez kötöd? Én aligha írnék olyat, hogy bezzeg belelép valaki más érzéseibe.. nem tudom, ez veszekedés szint lenne, megint teljesen eltérés az érdekes témától. Ezek a soraid honnan jöttek :)
"magyar táplálékok (ezen a hoszúsági és szélességi fokon élünk, erre rendezkedett be a szervezetünk)"
Az emberi szervezet nem a Kárpát-medencéhez alkalmazkodott. Az hogy pár évezrede itt élünk nem jelent semmit. Ennyi erővel a búzafogyasztáshoz is alkalmazkodtunk volna. Nos, ilyenről szó sincs, persze felőlem lehet hinni benne.. templomban vagy Istenben is, el lehet vonatkoztatni a racionalitástól..
"közeli hozzátartozóm súlyos autoimmun betegségben szenved, melynek várható hozadékaként, cukorbetegséget jósoltak."
Azok alapján amiket írtál étkezésről, orvosi együttműködésről.. ha közeli a hozzátartozód, akkor meg tudod figyelni mennyit fog érni a változtatás. Autoimmun betegeknek nagyon szigorúan kellene AIP-ot követniük, nagyon kerülniük a tejtermékeket, hüvelyeseket, gabonákat.. és akkor nem kellene hogy súlyosbodjon az állapotuk, sőt gyógyulhatnak is.
Azért majd ha komolyan gondolják a betegséget, és rájönnek, hogy a hagyományos, be nem váló orvos által javasolt út valóban nem vezet túl sok eredményre, majd nézzetek utána az AIP-nek illetve HKO módszereknek.. mert hogy szükségetek úgyis lesz ezekre, vagy lehet maradni a betegségnél.
Jobbulást ezzel együtt én kívánok a beteg hozzátartozónak, csak meglepő lenne ha a leírtak alapján meggyógyulna, de sok sikert hozzá :) (pozitivizmus, ez most nekem is jólesett!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!