Ez mennyire jó étrend?
1400 kalória. Kérhetnék véleményt?
Reggeli:
4,5 dl Tehéntej (1,5%)
40 g (40 g)Corn flakes
349 kcal
Ebéd:
19 dkg (190 g)Grillezett csirkemell
3 szelet (75 g)Vollkorn toast kenyér
40 g (40 g)Ajvár Podravka(csemege)
Ebéd: 435 kcal
Uzsonna:
25 dkg (250 g)Szilva
Uzsonna: 115 kcal
Vacsora:
91 kcal
15 g (15 g)Földimogyoró (pörkölt)
1 darab (250 g)Jogobella light joghurtital grapefruitos-almás
51 g (51 g)Vollkorn toast Lidl
20 g (20 g)Linessa light sajtkrém
17 g (17 g)Trappista sajt
Vacsora: 452 kcal
Összes kcal bevitel:
1,351 kcal
Nem szalkasitani szeretnek, hanem potom 35 kg feleslegtol megszabadulni :S
Kedves utolso! Megtenned nekem, hogy leirod hogy ma mit ettel? Tudom hogy nagy keres, de halas lennek!
A szálkásítás a testzsírszázalék csökkentése, úgyhogy de, ezt akarod :)
Az én napom? Hmmm... Biztos vagy benne?
Nem nagy kérés, mert úgyis van egy fogyitársam és vezetem, mit eszek.
De... Nem ezt tartom igazán jónak. Ezt csak ettem :D Bár jobbára elégedett vagyok vele. A tejszín egy étrendidegen elem nálam, az étrendváltásom óta először, rossz ötlet volt.
Reggeli:
magkenyér lazacos szendvicskrémmel és nyers zöldséggel
Tízórai:
egy őszibarack, néhány kis körte, pici sült zeller és sült sütőtök, xillites, tejszínes kávé
Ebéd:
2 tányér zöldségleves (volt benne egy kis zabpehely, másra nem is használom azt, de a leves üres és tartalmatlanabb lett volna nélküle. a mandulagaluska létezése totál kiment a fejemből, pedig azt szeretem)
Uzsonna:
fél tányér zöldségleves, xillites kávé, mézes-mazsolás mákos kókuszkrém (ez utóbbi egy helyes kis tálkányi, valamivel 400 kalória fölött)
Vacsora:
hagymás, olívás, mandulás rántotta uborkával, pici mustárral
Szolid napom volt, kb. 1800 kalóriás, szokatlanul szénhidrátdús és fehérjeszegény. Egy-egy nap erejéig még ez utóbbi sem gond.
Nem tudom, mennyire látszik, de majdnem vega majdnem paleós vagyok (elnézve a számaimat és hozzáállásomat, van egy kis lipophilia is), ami így majdnemként is komoly korlátokkal jár, főleg a fehérjebevitel trükkös, s ma nincs itthon magliszt. Nem szokott.
Bocs, a frazeológiám... Az el szokott ragadni. Jobb, ha valaki nem kérdez az étrendemről, mert még mesélek neki.
"amúgy tök röhejes, hogy mindenhol csak az alapelveket szajkózzák, de sehol nem találtam még olyat, ahol leírják ilyen részletesen, hogy mégis mit kellene ennie egy fogyókúrázónak:S"
Mert csak az alapelvek szamitanak. Minden etrend idiotasag, mert az egyoldalu taplalkozas nem egeszseges, mert az asvanyanyag es vitaminhianyhoz vezet. Ezert kellene minden nap különbözo zöldsegeket (amit te egyaltalan nem fogyasztasz) es gyümölcsöket (ami nalad 25 deka szilva) enni.
Tehéntej
Corn flakes
kukába való.
és több zöldséget, húst kéne , de te tudod... hol a tojás?
tojást valamiért ritkán eszem... igyekszem beépíteni.
Amúgy köszönöm a roppant építő jellegű kritikákat, hogy mennyire szar is ez az étrend. :) köszi a véleményeket, de azzal, hogy szar nem jutok előrébb:)
Ma este már csak csirkemell sonkát és light trappista sajtot eszegettem, pritamin paprikával és kígyóuborkával. Semmi szénhidrát! :) Sőt, délután sem volt már, csak 10 dkg ananász. (nem konzerv, hanem nyers, friss gyümölcs)
tudom, hogy a gyüminek inkább délelőttinek kellene lennie a fruktóz miatt, de csak délután tudom megoldani.
Aki nem tudja megoldani, hogy szénhidrátszegény ebédet egyen, (munkahelyi koszt pl) az mit eszik?
Amúgy szerintem a célomat csak úgy fogom elérni, ha egy hosszútávon tartható étrendre térek át és nem az elvonásra hajtok, mert ahhoz már öreg vagyok:) így a tej marad, abból nem engedek! :)
"Amúgy köszönöm a roppant építő jellegű kritikákat, hogy mennyire szar is ez az étrend. :) köszi a véleményeket, de azzal, hogy szar nem jutok előrébb:)"
De előrébb jutnál, ha akarnál. Most hogy tudod, nincs kifogásod, kivéve a lustaság.
"Ma este...Semmi szénhidrát! :)"
Ez is jó pótcselekvésnek. Nem számít hogy melyik napszakban mit eszel a fogyás szempontjából, csakis a közérzet szempontjából.
"tudom, hogy a gyüminek inkább délelőttinek kellene lennie a fruktóz miatt, de csak délután tudom megoldani."
A gyümölcsben nemcsak fruktóz van, hanem egyéb cukorfajták is, fruktózt a legnagyobb koncentrációban a szacharózban találsz, amit te étkezési cukor néven ismersz. Állítólag ettől kell félni és okként legtöbbször az inzulinreakció van említve, amiről persze 2 perc wikipédiázás után kiderül, hogy hazugság, mert a fruktóz nem emeli meg annyira az inzulinszintet, mint a glükóz mondjuk, vagy a sarlatánok által este hat után még engedélyezett fehérje (igen, a fehérje jobban megemeli az inzulint, mint a fruktóz, de ez se itt, se a cukor esetében nem számít).
"Aki nem tudja megoldani, hogy szénhidrátszegény ebédet egyen, (munkahelyi koszt pl) az mit eszik? "
Visz magával?
"így a tej marad, abból nem engedek! :)"
Semmi baj a tejjel.
---
A gond az, hogy a fogyással és a cukrokkal kapcsolatban hatalmas agymosás folyik, hogy mindenféle majom el tudja adni a mindenféle szirsazr diétás könyveit, meg a táplálékkiegészítőket, amire egy egész iparág telepedett rá. Nem egy nagy vaszisztdasz a fogyás, és az egészséges táplálkozás. Változatosan kell enni sokféle gyümölcsöt és zöldséget, fehérjegazdagon kell étkezni, esszenciális zsírokat kell fogyasztani eleget, kevesebbet kell enni, mint amennyi energiát naponta elhasználsz, mozogni kell, el kell kezdeni súlyzós edzéseket csinálni. Ennyi. Utóbbival nem az a cél, hogy úgy nézz ki, mint egy bádibilder, hanem mert többek között az inzulin rezisztenciát azzal lehet a leghatékonyabban megelőzni. Emellett valamiféle állóképességet növelő edzésre is szükség van, hogy a szív- és keringési rendszered is rendben legyen (a szív is egy izom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!