Futas elott vagy utan egyek gyumolcsot/ muzlit?
Reggelire zabpelyhet szoktam enni aszalt gyumolccsel, tizoraira pedig valami friss gyumolcsot.
Ha reggeli utan elmegyek futni, akkor mikor egyem a gyumolcsot es mikor a zabpelyhet?
Úristen! Ezek a problémák! Mint amikor nem tudtam eldöntetni hogy kanállal vagy villával egyem a pörköltet!
Nem kell enni zabpelyhet, müzlit, sem aszalt gyümölcsöt egyáltalán, mert nem egészségesek.
Ne futás előtt reggelizz, futás előtt egyél egy szem gyümölcsöt, utána meg normális kaját; hús, hal, tojás, zöldség...
Ha lenne ra penzem csak azon elnek :(
De mig a zabpehelynek 400 Ft kiloja, a csirkenek joval 1000 folott van, es 100g zabpehely jobban laktat, mint ugyan annyi csirke.
Persze, hogy jobban laktat mikor két és félszer annyi a kalóriatartalma! A fehérjetartalma meg csak a fele! Szóval ha így számolunk már nem is biztos, hogy annyival jobban megéri! De más anyagi természetű dolgaiba nem szólhatok bele, én csak leírtam, hogy szerintem mi az egészséges, nyilván erre kell törekedni...
a körülmények úgysem engedik, hogy az ember maradéktalanul egészségesen éljen, ezért ez a kulcsszó, hogy törekedni kell rá!
felénk a csirkecomb 680 ft/kiló...
Az aszalt gyümölcs tömény cukor.
Nem kell enni zabpelyhet, müzlit, sem aszalt gyümölcsöt egyáltalán, mert nem egészségesek.
Én napi 10-20 percet szoktam futni reggelente.
S mivel én nem eszem este 6-tól (10 körül fekszem le), így mikor felkelek (reggel 6) én nagyon éhes vagyok, és reggeli nélkül nem lenne energiám. Én úgy szoktam, hogy rögtön felkelés után eszem egy kis zabpelyhet mézzel/gyümölccsel/joghurttal/magvakkal/lekvárral/fahéjjal/keserű kakaóporos mézes keverékkel/meg még mennyi verzióval. Szerintem nem a zabpelyhen fog múlni a diétám sikere, hogy egy picit több kalóriával indítom a napom, mint a saláta, emellett nagyon is egészséges. Régebben én is csak úgy éltem, mint a nagy egészség prédikálók, de beleuntam, és inkább életmódszerűen csinálom.
Igaz, én tiszta szénhidrátból csak a zabpelyhet eszem, és egész nap zöldség-hús-tojás, és rengeteg gyümölcs, mert olcsó, vitamindús, tudom nem a legdiétásabb, de valamiből kell ch is. Anno még a tejterméket is megvontam, de ma már úgy gondolom, hogy napi egy pohár joghurt, vagy egy kis túró nem fog betenni, pláne, ha zsírszegény.
Szóval visszatérve a futásra, zabpehely után ráhagyok kb. 1-1,5 órát, és csak utána indulok futni, hogy az emésztésem ne zavarja meg. Miután visszaértem kardió tornázni szoktam fél órát mindennap, vagy van, hogy ahhoz még másfelet [Rékára 20 perc önmagadért], a kedvemtől függően. Így ennyi mozgással megtehetem, hogy 1300-2000 kalóriáig egyek. S ehhez jöhet még néha ping-pong, röpi, stb. Szerintem nincs olyan étel, amit egyáltalán nem kéne enni, pl. ha fehér lisztre gondolok, tudom, hogy egy szelet zserbót sosem úszok meg a nagymamámnál karácsonykor, míg az év összes többi ünnepén speciális liszteket eszem a neves napokon. Jó, elismerem a színtiszta csokival, gumicukorral, édességekkel más a helyzet, ott ugye nincs olyan kötelezettség, hogy hú, most ennem kelljen, tehát azt már nagyon - nagyon régóta nem ettem, de nem is kell, hiszen én nem vonom meg magamtól az aszalt gyümölcsöket, nem eszem magam fullra, de szerintem, egy tízóraira elmegy 3-4 szem aszalt szilva, vagy 2-3 szem aszalt füge, habár én általában friss gyümölcsöket eszem, de ha megkívánom, hát aztán? Akkor még jobban figyelek mit eszem a napi további részében, vagy lemozgom egy ping-pong meccsel.
Ha vendégségben vagyok, akkor pedig mindig igyekszem a legdiétásabbakat, ha nincs akkor keveset. S utána sok-sok mozgás. Szóval szerintem akkor futás előtt zabpehely, és tízóraira gyümölcs, mert a zabpehely nagyon eltelítene az ebéd előtt.
Sok szerencsét & kitartást mindannyiunknak! :)
17/L
Ha a szenhidratot a futas elott viszed be, az javitja a futasi teljesitmenyt, hiszen azonnali energiat ad. A zabpehely (vagy inkabb zabkorpa) tokeletes a futas elott, de probald meg aszalt gyumolcs nelkul. En szojatejjel es cukormentes (kaloriamentes) szorppel es friss gyumolccsel szoktam csinalni a reggeli zabkorpamat.
Mindenki fujolni fog rad itt, ha csak megemlited a szenhidrat szot. Persze akkor meg csak neznek, ha zabkorpaval fogyok. Mert igen, fogyok :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!