Vajon hány kalóriát égethet ez az edzés? S mennyire hatékony?
Jó hogy ilyen sokat mozogsz, ha ennek ellenére nem fogysz akkor már nem a mozgásban hanem a kajálásban van a hiba. Az a fontosabb tényező, azon belül is a tápanyagok aránya, nem pedig csak a kalóriák.
Valószínűleg nagyon nincs tehetségem a magyarázáshoz.
Egy - leírtam hogy helyileg nem lehet zsírt égetni, nem onnan ég a zsír amelyik izomra tornázol. (Az izmok nincsenek közvetlen összeköttetésben a felettük lévő zsírréteggel és alapvetően nem is zsírt használnak az összehúzódáshoz.)
Kettő - leírtam hogy miért van az hogy a gyakorlat nehéznek érzik annak ellenére hogy teljesen hatástalan és semmi érdemi munkát nem végzel vele. (Egy pici izmot könnyű kifárasztani, de ettől függetlenül oldalra csoszogni nem igényel sok energiát. Csak mivel a teljes mozgást egy pici gyenge izom végzi ezért annak nehéz.)
Ezek után jön a válasz hogy a kérdező azért használja mert onnan akarja égetni a zsírt, a következő válaszoló meg tanúsítja hogy igenis nehéz.
És még én nem olvasok elég alaposan. :D
Az hogy mitől izzadsz szintén nem mérvadó, elsősorban a külső hőmérséklettől függ, ilyenkor nyáron a sétától is izzadsz.
Komolyan nem azért okoskodok hogy bosszantsalak titeket hanem hogy segítsek. Az összes fogyigép és fogyasztószer jobb helyen lenne a kukában, mert félrevezet. Azt hiteti el veled hogy csináltál valamit, ezzel csak elveszi az elszántságot meg az időt a valódi mozgás elől. Az számít hatékony mozgásnak ami hosszú idő és nagy terhelést ad az egész izomzatnak. Kiegészítő mozgásnak pedig az a jó ami huzamosabb időre enyhén megemeli a pulzust, az egész testet átmozgatva.
Jahm, és a táplálkozásom:
-Nem fogyasztok különösebben gabonát, csak zabpelyhet (80g) reggelire, amit számos módon ízesíthetek, s egy pohár tejjel főzök fel.
-Édesítésre csak mézet használok.
-A többit leginkább gyümölcs (tudom, a zöldség jobb lenne, de mivel a zabon kívül nem fogyasztok ch-t, meg hát szezonja van így ez a legkézenfekvőbb), csirke hús, zöldség, tojás, vagy gomba tölti ki.
-Esetenként eszem egy 0% joghurt natúr joghurt, vagy egy 10%-os túrót. (Nem napi szinten, csak kb. 2-3 naponta)
-Nasinak aszalt gyümölcsöket szoktam enni, illetve magokat.
-Más édességet nem eszem, csak kb. hetente összesen 2 gombóc fagyit, ami a kalóriabázis alapján belefér a napba.
-Általában 5-6 között le tudom a vacsorát, a legrosszabb esetben fél 7-ig, úgy, hogy 9-12 megyek ágyba.
-Nem cigizem/iszom/kávézom.
-Igyekszem sok vizet inni.
Szerintem nem tragikus étrend, a mozgás valóban lehetne több. Kb. 1 hete kezdtem el aktívan mozogni megint [nyár elején elutaztam egy hónapra, szóval addig teljesen abbahagytam]. Az étkezésem szerintem helyes, csak a mértékletesség nem volt jelen, olyannyira, hogy utána fájt a hasam is, mivel hozzászoktam a napi 2x-i evéshez, vagyis 3 óra után csak másnap hajnali 6-kor ettem megint :S, de már korrigáltam, és ez már megnövekedett 4-5x-re.
Szerintem, ha tartom ezt a tendenciát, nem hagyom abba a sportot, akkor pár héten belül látható is lesz az eredmény. A kérdést mindössze, azért tettem fel, hogy meggyőződjek arról, hogy mennyire elég ez a testmozgás, amit végzek. Jobbat nem igazán tudok kitalálni, szóval folytatom. Majd ha mondjuk 2 hónap múlva nem lesz semmi eredmény, akkor kiötlök mást. Bár tudnám mit.. mivel pl. a videón látható lányok alakja nekem már túl izmos, mondjuk nem mindegyik.. de ha nincs szerencsém, akkor én is olyanná válhatok a súlyzós edzések során, ami nagyon nem lenne jó, legalábbis szerintem.
Ezt mindig elfelejtem, hogy valakinek az már túl izmos.
Ha sokat javítottál az étrendeden pozitív irányba akkor biztosan jelentős lesz a változás. De ha mégsem úgy halad ahogy szeretnéd, tudsz szigorítani, aszalt gyümölcsöket elhagyni meg ilyesmi.
Enni lefekvés előtt kb 2órával még kéne, de inkább nem kötekedek.
A legmagiccel kapcsolatban meg látszik hogy te még egyszer sem edzetted meg a lábad keményen. Hiába szeretnéd te úgy felosztani a combot hogy belső comb meg külső comb, anatómaiailag úgy van felosztva hogy a hátsó fele izmot a láb behajlításához, az első felét pedig a kinyújtásához használod. Ezeknek csoszogáskor csak stabilizáló szerepük van. Ez nagyon messze van a lábedzéstől. De ettől függetlenül is látnod kéne hogy mondjuk egy guggolás tízszer akkora mozdulat a testnek.
Kedves tőled, hogy visszajársz a kérdésemhez. Köszönöm a válaszaid, ha nem válna ez be, a későbbiekben biztosan megfogadom a tiéid!
Szép napot neked! :)
Mindenhova visszajárok mint a rossz szellem. Mivel nagyjából jól csinálod, be fog válni, a kérdés csak a hatékonyság mértéke.
Találkoztam már olyannal akit nem lehetett lebeszélni a káposztaleves kapszuláról, fogyott valamennyit és aztán meg volt róla győződve hogy amiatt fogyott. :D
Pedig közben elkezdett egészségesen enni és mozogni is. Dehát ezek a dolgok már csak így "hatnak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!