Édesítővel (aszpartam) édesítem az ételeimet, innivalóimat, de azt vettem észre, hogy annál jobban kívánom az édes ízt. Más is tapasztalta? Megoldódna, ha édesítő helyett (nagyon kevés) cukrot használnék?
Cukor nélkül nem tudod meginni? Én már régóta úgy iszom a teát, kávét, kakaót. Üdítő italokat nem fogyasztok csak vízet.
Először furcsa volt, most meg már nem tudnám meginni cukorral a teát. Szerintem meg kell szokni.
Különben is az édesítőszer nagy egészségtelen.
A stevia egyébként nádcukor árban van, legalábbis amit mi vettünk, utánaszámoltunk. Persze a "mellékíz nélküli" is steviaízű, valami nem tud édes lenni íz nélkül s csak a cukornak van cukoríze.
Én mézet használok vagy mazsolát, steviát csak a filteres teába (amit persze meg tudok inni magában, de édesen poénosabb és más. a nemes teát el nem rontaném ízesítéssel).
Ami az aszpartámot illeti, abból a világból ki lehetne kergetni, inkább sosem ennék édességet vagy átmennék ketózisba húsevés nélkül (ami poénos, csak nehéz lenne nekem, a témához pedig momentán semmi köze), csak aszpartámot ne :P. Az édesítőszereket eleve kerülöm, biztos, ami biztos, egy csomag stevia talán még oké, nem tartós kapcsolatra vágyom vele.
A kevés cukor nekem tuti nem segítene. Ha valaminek édesnek kell lennie, akkor a kicsit édes a semminél is rosszabb tud lenni, bár nem vagyunk egyformák.
Meg a méz, legalább annyi cukor van benne mint egy datolya szirupban.
Xilit mellett használják még az eritritolt is,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!