úgy tudom, hogy a 85%-os étcsokiban több a kcal, mint a 75%-osban, ez azt jelenti, hogy az első jobban hízlal?
Ne a kcal tartalmat nézd, az hazugság.
A CH a fontos, mint minden élelmiszernél. Csak attól lehet hízni!
A 85%-ban nyilván több a kakóvaj mint a 75%-ban amiben meg több a cukor. A kakaóvaj zsír ezért 9 kcal/g, a cukor meg szénhidrát 4 kcal/g. Ennyi a magyarázat!
Pont ezért a 75-ös "hízlal jobban".
Ha fogyni szeretnél vegyél Steviával vagy xilitel édesített étcsokoládét mondjuk itt: [link]
A kalóriával meg ne foglalkozzál csak a cukorral! ;)
Üdv!
Az utolsót nem teljesen értem. Nem csokifüggőről van szó, én étcsoki mellett vígan lehet fogyni. Persze nem kell zabálni, na meg mozogni kell, nem koplalni. Egyébként pedig kis mértékben kimondottan egészséges.
A kalória sem baromság, de az, hogy mitől hízol, az rengeteg mindentől függ. Van, amit a szervezeted elraktároz, van, amit rögtön felhasznál. Függ anyagcserétől, egyéntől, stb. Egyébként elvileg az, amiben több kalória van, több energiát ad, ezáltal jobban hízlal, ha nem használod fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!