Létezik, hogy csak ennyi kalória amit főztem?
Chilisbabot csináltam, darált csirkemellel.
A konzerven 66-70 kcalt ír 100g babra.
leírom a receptem:
2 ek olivaolaj - 212 kcal
240g vörös bab - 168 kcal
240g chilisbab - 158 kcal (mindkettő konzerv)
egy zacskó chilisbabpor - 85 kcal
341 g csmell - 375 kcal
az egész fazék 998 kcal-ra jön ki, vagyis 100 ebédben 98,32 kcal van. tényleg ilyen jót főztem?
:D
Én már utánaolvastam Robi úr.
Nem eszünk lektinekkel telepakolt keményítőbombákat.
ennyi erővel gabonaféléket és tejtermékeket sem lehet enni sőt kb semmit mert mindenre találhatsz vmi olyat ami "bizonyítottan" káros lehet. A bab meg ne akard már beadni h milyen nagy ellenségunk pl egy "fogyókúra" vagyis diéta közben.. csak egy példa:
"A bab fehérjében és szöveti vízben, valamint rostokban gazdag eledel. Az egészséges, kiegyensúlyozott étkezés része.
A szervezet lassan emészti, a teltségérzet hosszan megmarad. Cukortartalma alacsony: fogyasztása nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.
Magas antioxidáns tartalma segít egyes rák-, és idegrendszeri betegségek megelőzésében.
Ásványi anyagai közül jelentős a molibdén, a vas, és a mangán. Ez utóbbi nyomelem fontos szerepet játszik abban, hogy szervezetünk meg tudja semmisíteni a mitokondriumokban képződő szabadgyököket.
A szárazbab remek B1, K-vitamin, folsav, foszfor, magnézium, és nátrium forrás."
Persze most mondhatod, hogy 40-50% keményitő is lehet benne DE ez nem feldolgozott formában hanemm rostokkal illetve más hasznos anyagokkal parosulva igy nem terheli meg a hasnyálmirigyet és nem dobja meg a vércukorszintet.
Ha beáztatod a babot akkor nem is puffaszt anynira.
Nem vitatkozni akartam csak kifejtettem az én álláspontomat.
Ez kezd unalmas és fárasztó lenni..
Az álláspontod amit kifejtesz az, hogy ugyan mindent lehet enni a "hivatalos vélemény" szerint, úgy sem döglünk bele.
Persze, együnk 50% keményítő tartalmú növényt, végülis van benne valamennyi fehérje is, nem is puffaszt ANNYIRA áztatás után (nem válik megfelelően emészthetővé, de mégis jobb mint a semmi) és nyugtatgassuk magunkat, hogy a keményítő lassan felszívódó szénhidrát. Arról híres. Ha valaki kitalálja, hogy nem okoz nagy vércukorszint emelkedést, máris hasnyálmirigy és fogyásbarát lesz?
Az semmit nem számít, hogy a hasnyálmirigyet nem a vércukor, hanem a túl sok inzulin termelés teszi tönkre? Lehet, hogy a babnak szép alacsony a glikémiás indexe, de az ilyen kajákba pusztul bele a hasnyálmirigyünk. Nem lehet csak a vércukor emelkedést vizsgálni, mellette az inzulinszintet is kell, az pedig a babnál magas.
Az én végső álláspontom: ha éhezünk, akkor együnk közel mindent. Gabonákat ha az van, az elérhető hüvelyeseket, ha az van, öljünk le ami él és mozog, mert enni kell ez tény.
De most nem lehet beszerezni húsokat (belsőségeket is beleértve) 400-1500 forintért? Nem lehet zöldségeket venni 100-500 forintért? Ezekhez képest a bab drága és rossz minőségű élelmiszer, amiben van egy kevés hasznos ásványi anyag, tápanyag, de ez lehet nem szívódik fel az emésztést, felszívódást gátló hatása miatt. Hasonló a helyzet a gabonákkal, bár azok legalább valóban olcsók.
Egyáltalán nem azt mondtam h lehet mindent enni ezt nem tudom honnan veszed de a babot ugy állítod be mintha az elhízás és az egészségtelen életmód fő kiváltója lenne:)
Igen persze a husok és belsőségek sokkal jobbak foleg ha nem tartalmaznak nagyon sok zsirt és nem zabálunk melle kenyeret meg sultkrumplit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!