Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Az agymunka is éget kalóriát?

Az agymunka is éget kalóriát?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam hog yolykor az intenzív koncentráció mondjuk mikor vezetn tnaulok, vagy rajzoláskor vagy egy matekpélda megoldásakor el tudok fáradni annyira mint valami fizikai munka közbe....vajon azok is égetik a kalóriát?
2013. jan. 10. 21:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Természetesen. Az agynak is energiára van szüksége, amit táplálékból nyer. Azonban ne hidd, hogy zsírégető agymunka létezik. :)
2013. jan. 10. 21:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Természetesen nem gondoltam hogy kiváltja a mozgást :D de azért érdekelt hogy pl most egy Jobb agyféltekés rajztanfolyamon veszek részt ez 4 nap intenzív ülés de intenzív agymunkával és ilyenkor nem kell akkor kevesebb kalóriát fogyasztani hogy ne hízzak?
2013. jan. 10. 21:17
 3/4 anonim ***** válasza:
hát, én pl. egy nehéz rejtvényen való gondolkodás közben simán elfelejtek enni, úgyhogy tuti nem hízok annyira, mintha a kaján járna az eszem:)
2013. jan. 10. 21:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja, Einstein-nek eres volt a hasa, úgy leszálkásodott gondolkozás közben. :) Koncentráció közben nem sokkal nagyobb az energiafelhasználás, mintha csak egy helyben ülnél például.
2013. jan. 10. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!