Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ez egészséges? Elég fehérje...

Ez egészséges? Elég fehérje van benne? Vagy sok a szénhidrát? 165cm,48 kg

Figyelt kérdés
R: 1nagy csirkecomb(átsütött)+paradicsom+1narancs+2abonett T: 1alma E: 450g farmer zsírszegény natúr joghurt+1narancs U: 1mandarin V: 2tojásfehérje+paradicsom+retek+2abonett
2012. dec. 16. 22:09
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Köszi a jókívánságot, és a tippet! :)
2012. dec. 17. 18:26
 22/27 anonim ***** válasza:

Nem mintha a joghurt úgy tocsogna a fehérjében.

De Kérdező, Te fejlődésben lévő, nagyon rossz úton vagy ha beveszed hogy kalciumot kell enned tejből mert különben nem lesz csontod. Ez pont Danone reklámszöveg.

Mintha érveltem volna, hogy a Föld lakosságának fele (meg nagyobb része) csecsemőkora után nem iszik tejet! Ebbe beletartoznak azok a népcsoportok is, ahol ismeretlen a csontritkulás. Vajon a tejivóknál mennyire gyakori a csontritkulás? NAAAGYOON.

Keresd meg a csontritkulás igazi okát, mondjuk a D-vitamin hiánnyal kezdd, vagy a gabonák ásványi anyag megkötésével kezdeném a tanulmányozást, de a tehéntej, joghurt 'hiány' sosem lesz a csontritkulás oka. Épp ellenkezőleg, a szervek elmeszesedését okozhatja (ha már kalciumot akarunk). Kevés kalcium is elég egy embernek, naponta növényekből, húsból felvehető mennyiség bőven elég.

A csontritkulás terjedésére egy mindmáig primitív és sikertelen válasz a napi ajánlott kalcium bevitel növelése, mint írom: sikertelen.

2012. dec. 17. 23:11
 23/27 anonim ***** válasza:

Ebben tényleg igaza van a 22. válaszolónak...

Nem tejet kell inni, hogy ha nem akarsz csontritkulást, hanem májat, tojást, csukamájolajat, egyes halfajták stb...

nézz utána a neten, sok minden van írva.

2012. dec. 18. 15:50
 24/27 anonim ***** válasza:
Ha nincs elég D-vitamin, akkor a kalcium kioldódik a csontokból és emiatt lesz csontritkulás, csontferdülés stb...
2012. dec. 18. 15:51
 25/27 anonim ***** válasza:
Igen, erre gondoltam. D vitamin, nagyon komoly dolog, és mintha nem foglalkoznának vele eleget. Kalciumot mindenhol ajánlanak, és a D vitamin hol marad? Idén emelték meg az ajánlott beviteli mennyiséget Magyarországon, ha jól tudom, és ez a mennyiség még mindig eléggé kevés (de legalább már figyelembe került ez a fontos vitamin, amiből akkor lehetne elég a testünkben ha minimális ruházatban járnánk a szabadban, azaz nyakig felöltözve, egy sötét irodaházban dolgozva a lakosság nagy része d vitamin hiányos.
2012. dec. 18. 16:25
 26/27 A kérdező kommentje:
Szerintem elég sok D vitamint eszem. (Tojás, tőkehalmáj) én szeretnék joghurtot venni, mert nincs benne annyi szénhidrát, alacsony kalóriája van, laktat, jól érzem magam tőle. Ha bemegyek du. kaját enni egy egyszerű megoldás, hisz eltelít, olcsó, diétás. Mivel du. csak max 250ftot költhetek uzsira, ezért vagy ez, vagy pékáru.. de ott meg homály fedi, h valóban tk-e. Nem merek kockáztatni. A zöldségeket meg nem tudom megpucolni az utcán. Gyümölcsön meg nem lehet örökké élni. Kell a fehérje. S Ne mondjátok má, hogy napi 150g megárt. :O
2012. dec. 18. 20:13
 27/27 anonim ***** válasza:

Pedig abszolút. És nem diétásabb mint a Snickers, de ez a tk lisztre is igaz.

Amúgy osztom a problémát. Otthonról kell ehető ételt hordani, ismerős szitu.

2012. dec. 18. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!