Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Valaki segítene egy picit?...

Valaki segítene egy picit? Kalóriaszámlálás?

Figyelt kérdés
Ugye nem mindegy miből viszem be a kalóriákat, de akkor most hogy döntsem el, mi a jó és mi nem? Nyilván egy fél zacskó csipszet nem fogok megenni reggelire mert hogy az csak x kalória, de mi a helyzet a normális kajákkal? Ma pl. 3 tojást ettem, 1 paradicsomot és egy csomag mini mozarellát. Ez volt kb. 500+ kalória, nem tudom reggelire mennyit kellene enni... Egyébként napi 2x, maximum 3x szoktam enni mert későn kelek (1 órája reggeliztem), este szoktam még vacsorázni valami főtt kaját, de éjszaka nem nagyon eszem már, mert nem akarom hogy felébredjenek a szüleim. Napközben meg inkább csak iszom (tea, gyümölcslé). Na mindegy... fogyas.info-n van egy kalóriatáblázat, ott külön mutatja melyik tápanyagból mennyi van az adott ételben. Ti azt is szoktátok nézni, vagy csak a kalóriát?
2012. szept. 24. 16:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Itt ki tudod számitani, hogy neked mennyire van szükséged naponta:

[link]

Alapesetben akkor nagyjából jól osztottad be a napi kajádat, ha nem vagy mellette éhes. Ugyanis ha olyanokat eszel, ami nem igazán jó a fogyáshoz, akkor abból csak keveset ehetsz, mert hamar túlléped a npai kcal-mennyiséget. Ami jó, abból ehetsz sokat, mert abban kevesebb a kalória és hosszabb ideig laktat.

A sok zöldség, gyümölcs elönyös, húsra szintén szükség van, a tésztaféle, kenyér, stb is belefér, ha nem viszed túlzásba. csipsz, csoki csak nagyon kevés javasolt, mert rengeteg kalória mellett éhes maradsz.

Viszont ha teljesen leállitod, akkor meg egyszer csak nem fogod tovább birni és egyszerre megeszel fél mázsát belöle.

Tehát figyelj oda, hogy nagyrészt a megfelelö élelmiszerekböl jöjjön ki a megadott kcal-mennyiség, de néha (NÉHA!!) szabad olyat is enni, ami nem igazán célszerü.

2012. szept. 24. 16:45
 2/2 anonim ***** válasza:

[link]

én csak a kalóriát szoktam nézni. a fenti linken szoktam kiszámolni.

2013. jan. 6. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!