Mennyi a napi energiaszuksegletem?

Takarítani nem vagy lusta, akkor erre sem leszel.
Szerintem 2000-2200kCal
De számold ki inkább.

Ilyen érték a gyakorlatban NEM LÉTEZIK.
Igen, régen elterjesztettük (Aczél) Igen, tévedtünk, hogy az uralkodó hiteles nézetre hallgattunk, és azt adtuk tovább. Ez van.
Nincs meghatározható energia igényed. Az anyagcseréd ismeretlen és változik, az emésztésed ismeretlen és változik!
Hogy egy makrotápanyag hogy hat a testedre, illetve egy adott élelmiszerre hogy reagálsz olyan egyéni, hogy nem lehet válaszolni a kérdésedre.
Általánosságban: Sok szénhidrát fogyasztás (kenyér, tk liszt, tészták, kukorica, burgonya) magas inzulin választ indukál, cukorbetegséget, elhízást, szívbetegséget okoz NEM IDEÁLIS TÁPLÁLÉK.
Tejfélék magas inzulin választ okoznak, elhízás, cukorbetegség..
Hús (fehérje, zsír) zöldségek (vitaminok, víz, kevés ch) nem terhelik meg a szervezetedet, egészséges működést biztosítják. Annyi kalóriával, amennyit megeszel hogy tele legyen a gyomrod. Mert akkora a gyomrod, hogy ha megtöltöd elég energiád legyen. Ha több, az nem raktározódik zsírba magas inzulin nélkül (szénhidrát, tej, joghurt nélkül).
Biológia óra 1. A többit kitalálod! :)
Koszi mindekinek!
Igen nyilvan nem lehet ezt mindig pontosan kedves utolso! De azert kell lennie egy erteknek, hiszen valamennyi energiat csak elhasznal a szervezet.
Utolso elotti: nem vagyok lusta, tegnap mielott meg a kommentedet olvastam kiszamoltam, s vegul kijott a szam pontosan amit te is irtal: 2000- 2200 :-).
Inkabb csak azert fontos ez, hogy mindig tudjam ha nem is fogyozom, mi az a hatar amit semmikeppen nem jo atlepni. Bar szerencsere jol taplalkozom, es karcsu is vagyok.

Egen.. elméletben létezik egy érték, hiszen valamennyi energiát felhasznál a szervezet.
Viszont a szervezet energetikájának, az élelmiszerek hatásainak ismerete nélkül ez egy több ismeretlenes 'egyenlet'. Megoldás nélkül.
Ezért ér el eredményt, aki felismeri azt, hogy a húsok, alacsonyCH zöldségek nem növelnek inzulin szintet szemben a magas ch zöldségekkel (krumpli, kukorica), gabonákkal, vagy a tejjel. Ezek hiányában értelmetlen kalóriáról beszélni, úgy is optimalizálódik a testzsír az egészséges mértékre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!