Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 1000 kalória túl kevés?

1000 kalória túl kevés?

Figyelt kérdés
158cm vagyok, 59kg, a súlytartáshoz 2100 kalóriát kellene ennem. Hetente 1kg-t szeretnék fogyni, ami azt jelenti, hogy 7700 kalóriával kell kevesebbet ennem hetente. Tehát adott, hogy ehhez napi 1000 kalória a limitem. Már 6 hete ennyit eszem, és egyre kevésbé érzem az éhséget, viszont mások szerint ez túlságosan nagy deficit. Ti mit gondoltok?
ma 01:20
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Igen, túl nagy. 250 körül kéne legyen.
ma 01:29
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
Rosszul számolod...
ma 01:29
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

Ne akarj heti 1 kilót fogyni. Irreális elvárás, kb csak az extrém túlsúlyosoknak hozható

Törekedj inkább az egészséges étkezésre + mozgás. Ahhoz pedig nagyon rossz ötlet az 1000 kcal. Tönkreteszed a szervezeted, később meg bxszhatod

ma 06:42
 4/8 Janaqks ***** válasza:
53%

Ne akarj ilyen gyorsan fogyni. Egyél 1600 körül inkább, az ugye havi 2 kg ha jól számolom. Bőven BMR(alapanyagcsre) alatt eszel, ami nem szabad, mert teljesen lelassul a szervezeted, hosszútávon rossz felé vezet, nagyon egészségtelen stb.

Csak mondom hasonlításképp, én 150cm és 45kg vagyok, BMR-em 1160-1260 között van valahol.

ma 06:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Az a hiba hogy túl gyorsan akarsz fogyni. Heti negyed kiló, max. fél kiló fogyást kéne becélozni.

A 2100 kcal súlytartási nem kevés, talán sokat mozogsz? Mindenesetre egyszerűbb dolgod lesz, mint aki 1600 kcalról indul.

ma 08:51
 6/8 anonim válasza:

"súlytartáshoz 2100 kalóriát kellene ennem"

Mert? Bányában dolgozol???

ma 08:57
 7/8 anonim ***** válasza:
55%

"158cm vagyok, 59kg, a súlytartáshoz 2100 kalóriát kellene ennem"

Nem kétlem, hogy ez lehetséges de ahhoz igen aktívnak kell lenned napközben.

Én 166 cm vagyok, 64 kg és 1900-2000 a szintentartóm.

Egyébként az 1000 kalória kevés de ha tudod tartani és gyorsan lefogyni amennyit akarsz akkor csináld.

ma 09:12
 8/8 anonim válasza:

Inkább egyél valamivel többet és sporttal növeld az elhasznált kalóriák számát. Tehát közöld meg, valamennyivel egyél azért kevesebbet, de sporttal is javítsd az egyenleget.

A sport szerintem mindenképp hasznos, mert csak kaja megvonással sokkal nehezebb 0,5 vagy pláne 1 kg heti fogyást összehozni.

Nekem amúgy 1 kg soha nem jött összes, de talán egy 0,7-0,8 igen.

De az is ezzel a módszerrel: némileg kevesebb kaja + viszonylag jelentős mozgás, sport.

Megjegyzem sport, mozgás alatt akár séta is szóba jövet.

Egy óra intenzív séta is lehet 200-300 kcal. Sétálni könnyebb kicsit éhesen is.

ma 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!