Mi lehet az oka ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, mert nem értem, miért nem indul el a fogyásom.

Teljesen elhagytam a lisztet, cukrot, péksüteményeket és kenyeret. Az étrendem így néz ki:

Reggeli (8:00): 4 szelet serrano sonka, 3 főtt tojás, zöldségek (paradicsom, répa, brokkoli, karfiol) – kb. 380 kcal.

Ebéd és vacsora (12:00 és 18:00): A „Bocsi Viki konyhájáról” rendelek kis adag fehérjében gazdag étrend menüt (300 g/adag, kb. 300-400 kcal).

Uzsonna (15:30): high protein vaníliás puding (kb. 150 kcal).

Az adagok általában 100-130 kcal/100 g körül mozognak, így gondosan figyelek a kalóriabevitelre.

Egyéb szokásaim:

Rendszeresen iszom napi 3 liter vizet.

Heti öt nap (kedd, szerda, péntek, szombat, vasárnap) edzőterembe járok, ahol kizárólag kardiózom:

3.3-as sebességgel 4-es emelkedővel kezdek, majd fokozatosan növelem 8-as emelkedőre 4.6-os sebességgel, végül 10-es emelkedőn 5.5-ös sebességgel haladok. Egy alkalommal 1 órát töltök a gépen.

Fizikai munkát végzek, komissiózóként dolgozom.

Az alvásom jó, napi 8-9 órát alszom.

Étrend-kiegészítőként GAL ashwagandhát és magnézium-biszglicinátot szedek.

Egészségügyi állapot:

Minden szükséges vizsgálaton átestem (pajzsmirigy, vérkép stb.), és minden eredményem rendben van.

Jelenlegi helyzet:

1 éve váltottam életmódot, jelenleg 75 kg vagyok, de egyetlen kilogrammot sem fogytam azóta.

Kezdek demótivált lenni

Mi lehet ennek az oka? Minden tanácsot szívesen fogadok!

Köszönöm előre is a segítséget!

[link]

jan. 12. 02:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Mert azt hiszik sokan, hogy csúnya gonosz szénhidrát miatt kövérek az emberek, véletlenül sem a kalóriatöbblet miatt.
jan. 12. 16:02
 12/26 A kérdező kommentje:

Milyen kalória többlet ha 1300-1400kcalt eszek

Ez az ebédtől függ,mert minden nap változatos így van olyan étel ami 400 kcal van aki 380

Ezért nem tudok teljesen pontos kcalt mondani

1200 alá menni már veszélyes

jan. 13. 08:31
 13/26 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha te okosabb vagy, mint mi, akkor 1. miért nekünk címezted ezt a kérdést és miért nem egy szakembernek, mondjuk egy dietetikusnak e-mailben? 2. vajon miért nem fogysz 1 év óta?

Mint már írtam, menj el újra kivizsgálásra és keress fel egy dietetikust is.

Egyébként valamit tuti, hogy rosszul csinálsz. A mozgásoddal mennyi kalóriát égetsz el? Lehet, hogy jóval többet kéne mozognod, mint most!

jan. 13. 08:38
 14/26 anonim ***** válasza:

Ha fizikai munkát végzel és emellett heti 5 órát kardiózol, akkor ezekkel az adatokkal 2700-3000 kalória körül van a szintentartási kalóriád, és 2200-2400 kalóriával bőven fogynod kellene.

Ha valóban ezt csinálod 1 éve, akkor fogynod kellett volna. Egy éve is 75 kg voltál?

jan. 13. 09:00
 15/26 anonim ***** válasza:
Az se derül ki, hogy férfi/nő, (gondolom nő, ha 75 kilóból még fogyni akar) milyen magas, de ha valaki mond valamit, akkor vitatkozik. Akkor elpofázom még egyszer, olyan nincs, hogy egy egészséges ember deficitben van és nem fogy. NEM VAGY DEFICITBEN. Ez ilyen egyszerű.
jan. 13. 10:52
 16/26 anonim ***** válasza:
Elnézést, utána kommentelte oda a kérdező, az adatait. Azon átsiklottam.
jan. 13. 10:54
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Heti 5 napot sétálsz 1 órát,mellette fizikai munkát végzel és napi max 1400 kalóriát eszel.

Amit leírtál kb. fizikai képtelenség. Még ha bármilyen hormonproblémád lenne, akkor is.

Megnéztem Bocsi Viki konyháját és csak egy észrevétel.

Legyen példának a lenmagpelyhes kaja.

Az oldal szerint egy kis adag kb 260-300 g és 100 grammjában van 186 kalória.

Ez ha 260 grammal is számolok 485 kalória.

De legyen 300 g és 560 kalória.

Ez már közelében sincs 300-400 kalóriának amit írsz és kétszer eszel tőle egy nap ahogy írod.

Így a vacsorád (tudom, hogy nem ugyanazt eszed ebédre mint vacsorára, csak a számok miatt így könnyebb) és az ebéded együtt már 1120 kalória.

Ehhez hozzájön a 400 kalóriás reggelid, a 150 kalóriás uzsonnád és máris 1670 kalóriánál vagyunk és ki tudja mennyi plusz van még amit nem írtál.

Mert azt pl nem hiszem el, hogy SOHA ezen kívül nem ettél semmit egy nap és SOHA nem viszel be kalóriát mondjuk folyadék formájában (alkoholról ne is beszéljünk, legyen mondjuk csak tej a kávéhoz, vagy méz a teához).

Javaslom számold át újra a dolgokat.

jan. 13. 13:21
 18/26 A kérdező kommentje:

Nem iszok

Nem kávézók

Nem dohányzom

Nem iszok energiaitalt

jan. 15. 01:21
 19/26 A kérdező kommentje:

Voltam 5 dietetikusnál 1 év alatt

Mindeki mást mond..

Valaki 1500kcal

Valaki 1050

Egyik 1600

Másik 1800at

Amikor megjön az ebédem felvan tüntetve hogy 100g/113 kcal

300g a kaja

Beszorzom 3mal

Legtöbbször olyan kaját rendelek ami 130kcal van 100g ban

jan. 15. 01:23
 20/26 A kérdező kommentje:

3x étkezés miért furcsa?

Reggel 8

Ebéd 12

15kor tányér üres húsleves kemény 26kcal

Vacsora 18

20kor alszok

4.kor kelek .

jan. 15. 01:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!