Fogyni szeretnék, de hogyan?
Sziasztok
29 éves nő vagyok. És mostanság jutottam arra az elhatározásra, hogy le szeretnék fogyni. De egyszerűen nem tudom elkezdeni és ez nagyon zavar. A másik bajom, hogy egy gyárban dolgozok, ahol 3 műszakban vagyok és minden héten változik a műszak. Minden műszak után rohadt fáradt vagyok és sajnos semmi kedvem és motivációm nincsen. Hogyan kéne elkezdenem?
Számold a kalóriákat, egyél kevesebbet, mint most, figyelj arra, hogy egészséges vitamindús ételeket egyél, meglegyen a napi minimum két liter víz elfogyasztásod és hétvégén pedig tornázz napi legalább egy órát.
Ha fogyni szeretnél, azért tegyél meg mindent.
Az első összefoglalta.
Vagy hirtelen kezded vagy fokozatokban. Első fokozat lehet hogy mindig csomagolsz magaddal ételt.
A második hogy heti 2x elmész sétálni fel órát. Ezt majd idővel növeled.
Azon kívül el kell kehdeni kwlóriát szamolni hogy kb megtanuld az adagokat. Azután elhagyhatod.
Az éhsegel meg segít a teljes kirolesu dolgok, gabonák, rengeteg zöldség az étkezések mellé
Úgy kellene elkezdened, hogy egyik reggel felkelsz és azt mondod, hogy MA VAN A SZUPERNŐ ÉLETEM ELSŐ NAPJA :-) vagy valami hasonló.
Regisztrálsz a kaloriabazis.hu-ra, ott tudod vezetni a kcal és makro adatokat, nagyon nagy segítség.
Aztán első körben egyed ugyan azt, mint eddig, csak felezd meg az adagokat, néhány napig, egy hétig kb. Közben, ha időd engedi olvasgass a témában, egészséges táplálkozás alapok. Pl. nekem nagyon sokat segített a Duciforradalom oldal. FB oldaluk is van, ingyenes segítség, videók, stb. Hasznos.
Egyszerre csak kevés dolgot változtass, az talán annyira nem traumatizál és nem fogod azt érezni, hogy elveszel a sok információban.
Aztán szépen kialakul minden. Amint beindul a fogyásod, meg fogsz táltosodni. Nehéz lesz mindig, mert a megszokottól másképp és máskor kell majd kajálnod, de az eredmény segíteni fog.
Kitartás ,akarat erő
Én is elkezdtem ,eddig sikeresen lement 20 kg ,eddig elég volt hogy egészégesebben eszem ,de most ez kezd kevés lenni ,de nem adom fel ,és megcsinálom akkoris
Kitartást neked
Én is így voltam ezzel, ráadásul utána olvasni is nehéz, mert elég nagy a zaj az interneten ebben a témában, nehéz eldönteni hogy kinek/minek higyjünk...
Vegyél egy mérleget, tölts le egy Kcal számoló appot és kezdd el használni. Elsőre byonyoultnak tűnik majd, de idővel minden elkezd kikristályosodni. :) Az elején meg kell adnod a jelnelegi adataid, a célodat, ő ehhez képest meg fogja állapítani a kcal kereted, a makrotápanyag összetétel szükségleted. És onnantól már mindent csak vezetni kell, tök hamar bele fogsz jönni, tényleg nem olyan bonyolult mint elsőre tűnik. :) Idővel ki fogod tapasztalni hogy melyik ételek laktatnak jobban, melyekkel leszel később éhes, látni fogod hogy mi az amit nem érdemes enned mert nem jó semmire. És végül önkéntelenül is át fog alakulni az étkezésed egy megfelelő irányba. Nálam legalábbis így volt. :)
Ha a sportra nem tudod rávenni magad, akkor legalább kezdj el aktívabban élni. Pl ha teheted, járj birngával dolgozni, télen sem olyan vészes az. Vagy menj el napi egy órát sétálni.
Egyébként 8-as jól írja. A sport bazi fárasztónak tűnik, de ha rendszeresen csinálod, feltölt, energiát ad! Szóval belekezdeni nehéz csak, de nagyon megéri. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!