Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Folyamatosan csak a kajára...

Folyamatosan csak a kajára tudok gondolni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Több, mint egy éve életmódot váltottam, de nem tud az elmém ebbe beleszokni.

Naponta minimum 80x az órára nézek, hogy mikor ehetek újra. Nem unatkozom, lefoglalom magamat, csak még a hobbimat, feladataimat is úgy szeretem csinálni, ha szó szerint zabálhatok előtte/közben. Egyre inkább azon kapom magamat, hogy semmire sem tudok koncentrálni, több hobbim volt ezelőtt, de mióta normálisan eszem, mindent elrontok, + nincs kedvem hozzájuk, konkrétan semmihez. Mintha börtönben lennék.

Kitaláltam, hogy napi 1 órát edzeni fogok, hogy legalább 250 kalóriával többet ehessek, de van egy olyan problémám, (fogalmam sincs, mitől) hogy a megerőltetéstől egész nap fáj a fejem. Nem, ez nem kifogás. Kb 10 évvel ezelőtt azt hittem majd megszokom. 2,5 fél hónapig csináltam, de minden egyes edzésnapon fájt a fejem. Pedig 2,5 liter vizet iszom, és egyáltalán nem hajtom túl magam. Ma 8 perc alatt képes volt a fejem megfájdulni, így végleg lemondtam az edzésről, maradok a sétánál, attól nem fáj.

Egyszerűen semmilyen alternatíva nem jut eszembe, hogy miképp tudnám kibírni így életem hátralévő napjait. Szenvedek, folyamatosan enni akarok, de nem tehetem. Voltam pszichológusnál 6 évvel ezelőtt, de valahogy nem jutottam vele semmire, komolyan nem is tűnt valami együttérzőnek, nem is nagyon érdekelte a problémám. (Tb-s volt.) Egy jó pszichológusra pedig egyáltalán nincs keretem, havonta az összes bevételem elmegy, ilyen - olyan törlesztés, plusz kevés pénz miatt.

Nem tudom, mit csináljak. Múltkor fogtam egy egész jégsalátát és úgy magában elrágcsáltam, de nem esett jól.

júl. 8. 17:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Voltam dokinál, sőt vérvételre is rendszeresen járok, a cukrommal nincs gond, és tudtommal mással sem. Nem tudok jelenleg sétálni, amíg ilyen melegek vannak. Évente kb 290 alkalommal megyek sétálni, átlagosan 7 kilométert megyek, immár 6 éve. Nem áll tőlem távol a mozgás, simán híztam 45 kilót úgy, hogy rendszeresen sétáltam és bicikliztem. Egyszerűen odavagyok a kajáért. Annyira, hogy olyan szinten kattogok, hogy aludni sem bírok. Kilyukad a gyomrom.
júl. 9. 00:32
 12/17 anonim ***** válasza:

TSH-t is szoktak nézni?

Mit pótol az életedben a zabálás? Szerelem kell.

júl. 9. 08:21
 13/17 A kérdező kommentje:
12# Egyik éven néztek, igen, mivel voltam endokrinológián is. Van párom.
júl. 9. 10:17
 14/17 anonim ***** válasza:

Éppenséggel meg is lehet ismételni, változhat is a helyzet.

A pároddal a kapcsolatod jó? Merthát a túlevésnek vagy pszichés vagy szervi oka van. Olyan, hogy nincs oka, és mégse lehet csillapítani (a mozgás is étvágycsökkentő), olyan nincs. A fejfájást is ki kéne vizsgálni (vérnyomás?), a sportnak nem kéne azt okoznia, de többféle sporttal kéne próbálkozni. Túra, tánc például biztos nem okoz.

júl. 9. 10:22
 15/17 anonim válasza:
Esetleg eddz este, én is úgy szoktam, mert ha reggel vagy délután, utána fáj a fejem, de ha este, utána nagyon jól alszom, persze ezt kb 4 órával alvás előtt, enni pedig utoljára 5-kor szoktam este, így napokozben nem vagyok éhes, este pedig már kibírom és alszok. Te pl reggel rögtön/este vagy éhesebb? Az időszakos böjt szerintem neked akár segíthet, írj privátban, és kifejtem.
júl. 9. 12:22
 16/17 anonim ***** válasza:
A sót pótolod az edzésnél? Egészséges étkezéssel, ha nagyon visszafogottan sózol, simán sóhiányod is lehet a sporttól sópótlás nélkül. A vérnyomásodra is érdemes lenne ránézni, hogy alakul a sport körül. Nagyon lemegy, vagy nagyon fel, vagy a sportnapokon estig alacsonyabb, mint a soorttalan napokon. Vércukor dettó. Van bármi ami segít a fejfájáson? Hideg narancslé, csokievés, cukros keksz evés, sós keksz evés stb. Ebből lehetne visszakövetkeztetni, hogy mi a baj. Akkor is megfájdul a fejed, ha egy kellemesen hűvös, légkondicionált edzőteremben sétálsz a futógépen? Ha nem, akkor meddig tudod itt emelni az intenzitást, hogy még épp ne fájjon?
júl. 11. 22:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Én migrénes vagyok, az edzés fejfájás ocsmány dolog. Olyan sportot kell keresni ahol nem megy a fejedbe a vér és izotóniás italt inni sportolás közben.
júl. 13. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!