Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Létezik, hogy futópadon...

Létezik, hogy futópadon emelkedőn elégettem 600 kcalt?

Figyelt kérdés
Mert azt írja a futópadom, 611 kcal 10 es emelkedőn és 72 percet gyalogoltam rajta 4-5 km/h sebességgel. Ez túl sok?
jún. 14. 13:08
 1/9 A kérdező kommentje:
És még azt írta 5 kmt sétáltam
jún. 14. 13:10
 2/9 anonim ***** válasza:
46%
Dehogy! Amiket a futópadok vagy okosórák kiírnak, azokból mindig vonj le pár száz kalóriát.
jún. 14. 13:11
 3/9 anonim válasza:
33%
Simán. Még több is.
jún. 14. 13:25
 4/9 Antiszociális lény ***** válasza:
100%
Ez attól is függ, hogy te milyen adottságokkal bírsz. Egy 150 kg-s embernek 15 perc séta több kalóriát fog elégetni, mint egy fitt 75 kg-s embernek. Egyébként nem tűnik irreálisnak, de hogyha cél a fogyás akkor azért óvatosan ezzel, mert hogyha túl van becsülve az elégetett kalória akkor nem fogsz fogyni, hogyha "leeszed amit elégettél".
jún. 14. 13:32
 5/9 A kérdező kommentje:
162 cm vagyok 74 kg
jún. 14. 14:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem égettél el több, mint 600 kalóriát.
jún. 14. 14:11
 7/9 anonim ***** válasza:
48%

A futópad képes lehet pontosan mérni, hogy mennyi munkát végeztél rajta. Ennyi kcal-t az energia megmaradás miatt biztosan elégettél.

De ennél többet fog kiírni. Ugyanis az emberi test hatásfoka nem 100%, van hőveszteség stb. Ezt a futópad mérni nem tudja, csak becsülni, így amit kiír, összességében becsült érték.

Ha a gép valóban mérte a rajta fizikai értelemben vévzett munkát (a típusrakeresve talán kiderül, képes-e erre) és megadtad a paramétereidet (súly, magasság stb.), akkor én elhinném a helyedben, amit kiírt. Jobban, mint egy órának, ami a pulzus alapján becsül.

jún. 14. 14:56
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Max 400
jún. 14. 17:11
 9/9 anonim ***** válasza:
64%

Önámítás reálisnak gondolni a futópad által kiírt jóslásokat. Gondolhatod reálisnak, csak többek között ilyenekből születnek a "Napi 600 kalóriát égetek sporttal, mindent számolok, mégse fogyok. Hogy lehet ez?" típusú kérdések ezen az oldalon.

Tapasztalatból tanácsolom, hogy mindig a kiírt érték 60%-ával számolj, és azt is csak becslésként fogd fel. Ezért kell az étrendi kalóriabevitelre alapozni, mert nincs az a műszer, ami pontosan meg tudja mérni, hogy adott ember adott alkalommal hány kalóriát használt fel pontosan. Inkább egy kicsit mindig alálőj, mint fölé, mert utóbbival megszívatod magad.

jún. 15. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!