Miért ugrál drasztikusan a súlyom?
Azzal összefügghet hogy épp mennyi vizet tart vissza a szervezeted. Pl a szénhidrát jobban megköti a vizet, vagy ha nő vagy, akkor a ciklusod is beleszólhat.
Az anyagcsere alatt gondolom a bélműködésedre gondolsz. De azt sem tudhatod biztosan hogy összefügg e vele, ezt nehéz mérni.
Ez nem drasztikus, hanem normális. Nem kell minden nap méregetni a súlyt. Havi átlagot vonj inkább, az reális képet ad.
És ne "fogyókúrázz". Egyél a kalóriakeretednek megfelelően, havi 2-4 kiló a normális fogyás. Ha eléred a célsúlyodat, életed végéig tartsd a súlytartó kalóriakeretedet.
Heti átlagokat tudod összehasonlítani ha minden nap méred mgad.
De az is lehet hogy választasz egy hétköznapot és minden héten azon a napon méred magad
Teljesen természetes, hogy a súly ingadozik napról napra. Nekem ha pl megvan, akár 3 kilóval is többet mutat mint egyébként, pedig logikus, hogy egyik héten nem híztam 3 kilót, míg 1 hétre rá nem fogytam le ezt a 3 kilót. Mióta lefogytam, fél kilóra pontosan tartom a súlyom hónapról hónapra. Havi 1x mérem, mindig ugyanazon a napon. 64-64,5. Ennél nagyobb eltérés sose volt mióta elértem ezt a súlyt. A hónap közbeni menzesz miatti súlyingadozás lényegtelen. +Ha valamelyik nap pl ha melegebb volt és többet ittam akkor is picit többet mutat, de ezeket én már fel se veszem, teljesen természetes hogy itt ott ingadozik kicsit.
Teljesen felesleges minden nap méricskélni, főleg hogy làthatóan nem tudod a helyén kezelni a természetes súlyingadozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!