Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért ugrál drasztikusan a...

Miért ugrál drasztikusan a súlyom?

Figyelt kérdés
Elkezdtem fogyókúrázni pár hete, és van hogy 1-2 kilós kilengések vannak, amik nem függnek össze az anyagcserével. A baj az hogy inkább több lesz nem kevesebb. Mennyire normális ez?

jún. 4. 07:40
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Azzal összefügghet hogy épp mennyi vizet tart vissza a szervezeted. Pl a szénhidrát jobban megköti a vizet, vagy ha nő vagy, akkor a ciklusod is beleszólhat.

Az anyagcsere alatt gondolom a bélműködésedre gondolsz. De azt sem tudhatod biztosan hogy összefügg e vele, ezt nehéz mérni.

jún. 4. 07:45
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Ez nem drasztikus, hanem normális. Nem kell minden nap méregetni a súlyt. Havi átlagot vonj inkább, az reális képet ad.

És ne "fogyókúrázz". Egyél a kalóriakeretednek megfelelően, havi 2-4 kiló a normális fogyás. Ha eléred a célsúlyodat, életed végéig tartsd a súlytartó kalóriakeretedet.

jún. 4. 08:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Kalóriakeret alapján "fogyózok", kicsit lejjebb is vittem mint amennyi szükséges. Vizet mostanában igyekszek többet inni, mert régen nagyon keveset ittam, szóval erre igyekszek figyelni. Nem nő vagyok úgyhogy az nem opció. Lehet hogy akkor nem drasztikus csak ötletem sem volt mitől lettem ma is másfél kilóval több mikor figyelek mindenre.
jún. 4. 08:05
 4/9 anonim ***** válasza:
41%
Mindig reggel méred magad wx után, mielott ennél vagy innál barmit, ugye?
jún. 4. 10:40
 5/9 anonim ***** válasza:
66%
Minek méregeted magad? Bőven elég havi egyszer, az reális értéket ad.
jún. 4. 10:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Mindig reggel amint felkelek. Én viszont szeretem táblázatba vezetni, havi egyből nem különösebben derül ki semmi. Ha lejjebb kell vinni a kalóriabevitelt akkor az napi lebontáson pontosan látszik.
jún. 4. 11:02
 7/9 anonim ***** válasza:
62%

Heti átlagokat tudod összehasonlítani ha minden nap méred mgad.

De az is lehet hogy választasz egy hétköznapot és minden héten azon a napon méred magad

jún. 4. 11:05
 8/9 anonim ***** válasza:
56%
Felesleges minden áldott nap a mérlegre állni. Heti egyszer elég.
jún. 4. 11:50
 9/9 anonim ***** válasza:

Teljesen természetes, hogy a súly ingadozik napról napra. Nekem ha pl megvan, akár 3 kilóval is többet mutat mint egyébként, pedig logikus, hogy egyik héten nem híztam 3 kilót, míg 1 hétre rá nem fogytam le ezt a 3 kilót. Mióta lefogytam, fél kilóra pontosan tartom a súlyom hónapról hónapra. Havi 1x mérem, mindig ugyanazon a napon. 64-64,5. Ennél nagyobb eltérés sose volt mióta elértem ezt a súlyt. A hónap közbeni menzesz miatti súlyingadozás lényegtelen. +Ha valamelyik nap pl ha melegebb volt és többet ittam akkor is picit többet mutat, de ezeket én már fel se veszem, teljesen természetes hogy itt ott ingadozik kicsit.

Teljesen felesleges minden nap méricskélni, főleg hogy làthatóan nem tudod a helyén kezelni a természetes súlyingadozást.

jún. 4. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!